reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

kobity.... jeszcze raz napisze...

transfer 2, 3 lub 5 dniowy zalezy od:
- ilosci posiadanych zarodkow
- ich jakosci
- doswiadczenia kliniki

jak jest wiele zarodkow i sa ladne to sie trzyma do 5 doby coby wybrac najlepsze. jak ma sie np 3 zarodki to zaden madry lekarz nie bedzie trzymal do 5 doby bo nie ma po co... jak sa 2 zarodki to trzeba transferowac w 2 dobie bo nie ma zadnego sensu trzymac do 3 doby itd.....ciaze sa troche czestsze z 5 doby ale tylko dlatego ze sa wlasnie wybrane najlepsze zarodki (jak masz 10 w 2giej dobie to waidomo ze ciezko wyczuc ktory z nich jest najsilniejszy). nie oznacza to ze z 3 doby nie moze byc dobrze - moze tylko troszke ciezej jest wybrac te najlepsze....

no i dochodzi czynniki doswiadczenia kliniki - Novum akurat preferuje 3 dobe i juz (choc tez robia 5 dobowe).

czasem nawet jak jest duzo zarodkow nie trzyma sie ich do 5 doby zeby miec wiecej mrozakow (bo duzo zdycha miezy 3 doba a 5).... roznie rozni pacjenci chca

dlugo by pisac.....

Ostatnia edycja:
reklama
super wynik Kochana:-)zatem trzymam teraz mocno kciuki i przesylam wiruski ciazowe:-)

ptencer...napisz co robilas po transferze. lezalas, oszczedzalas sie, ja mam urop ale bym pojechala do rodzinki nad morze, plaza i tp. tylko nie wiem czy lepiej w domu nie zostac, nie lazic, no i np clexane powinno byc w lodowce?, czy moge zabrac 4 w torbe i sobie na 4 dni wyjechac?

...aaaa i jeszcze przypomnialo mi sie......zaszlam dzis do apteki w ktorej czesto sa jakies promocje i zapytalam o duphaston - bede go brala pewnie jak za I podejciem od dnia punkcji.... i cena atrakcyjna 28 zl...ale jak zobaczylam to pudelko to sie rozni kolorem.....odpowiedziano mi w aptece ze dlatego iz jest tak ze leki sa produkowane np w Grecji no i w pl przepakowywane, wkladana jest ulotka z pl jezykiem i w te opakowania malo kolorowe z pl opisem, pudelko w tym wypadku biale w czarne napisy...slyszalyscie o czyms takim...hm.....to chyba tak samo dobre co?

lena

ja nie wiem... pewnie dobre. sprawdz po prostu czy jest w skladzie progesteron i czy 10mg (bo chyba tyle dupek ma w 1 tabletce). jak jest to znaczy ze dobre

lena31
ja taka sama sytuacje mialam z lekiem yasmin, opakowanie bylo biale z czarnym napisem i roznilo sie tym ze bylo tansze niz to orginalne a sklad byl ten sam miesiac temu tak mialam wiec jak lolitka mowila sprawdz sklad i dawke i jak sie bedzie zgadzac to nie ma co przeplacac juz i tak tyle sie wydaje na te leki ze ja tez kupilam ten yasmin co byl tanszy

lolitka
ja cie chyba dzis zamecze mam jeszcze jedno pytanie do ciebie: a koenzym Q10 i wapno moge zazywac po transferze ??????????

Ostatnia edycja:
ptencer...napisz co robilas po transferze. lezalas, oszczedzalas sie, ja mam urop ale bym pojechala do rodzinki nad morze, plaza i tp. tylko nie wiem czy lepiej w domu nie zostac, nie lazic, no i np clexane powinno byc w lodowce?, czy moge zabrac 4 w torbe i sobie na 4 dni wyjechac?
wiesz, nic z tych rzeczy-> nie lezalam w sumie wcale, tuz po transferze poszlismy na obiad i do kina. Pozniej zylam normalnie, wrecz stresujaco, bo mialam sesje egzaminacyjna. Owszem, nie nosilam ciezkich zakupow, ale nic pozy tym. Co do lekow to ja mialam 6 dni po punkcji zastrzyk Depaceptyl , ktory niby pomaga przy implantacji i codziennie 2x3 Utrogestan i tak do 12 tygodnia.

reklama
Jutro transfer, strach mnie dopada czy z zarodkami wszystko ok, chyba tam później zadzwonię. Musze jakoś się przygotować do tego transferu? Musze być na czczo? W mojej klinice jest tak ze oni każą zostać na jedna noc i leżeć.

Do góry