najki
Fanka BB :)
kate kochana a o co kaman z Diane i izotekiem ?
w młodości brałam jedno i drugie...Diane wiem, lek starej generacji u mnie jako antykoncepcja i niby miał pomóc na cerę.
Izotekiem leczyłam się pół roku ale to jakies 6-7 lat temu, wiem że retinoidy maja teratogenne działanie na płód...ale teraz chyba nic mi już nie zagraża, hm? A z buzią co nie tak? masz AZS?
melissa - bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się mocno i absolutnie nie poddawaj się!
w młodości brałam jedno i drugie...Diane wiem, lek starej generacji u mnie jako antykoncepcja i niby miał pomóc na cerę.
Izotekiem leczyłam się pół roku ale to jakies 6-7 lat temu, wiem że retinoidy maja teratogenne działanie na płód...ale teraz chyba nic mi już nie zagraża, hm? A z buzią co nie tak? masz AZS?
melissa - bardzo mi przykro, że się nie udało. Trzymaj się mocno i absolutnie nie poddawaj się!
Okazalo się, że przy braniu izoteku pojawiały się choroby autoimmunologiczne tarczycy wątroby. Branie tego leku, trwale upośledza f-cje wydzielnicze gruczołow łojowych stąd ostry zespól suchego oka, nagle AZS, po prostu wszystko co się wiąże z wydzielaniem łoju, matowe włosy itp... Ja myślę, że czasem udziom jst to potrzebne bomają zbyt tłustą cere, ale czasem podawane to jest na wyrost. u mnie nic nie pomaga na twarz, wiec co izotek. Stwierdzilam, ze poczekam i zobaczę co będzie u innych po tej kuracji