reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

anika lekarz powiedział tak,żebyś nie "swirowała" jak @ się opóźni. Po tak mało zaawansowanej ciąży, raczej nie ma co się macica kurczyć itp.. Ale sam stres może spowodować opóźneinie cyklu. Bo głowa i macica to jedno ciało:-p Mogą tez ujawnić się torbiele, lub pojawić. ujawnić bo w ciąży często powstają i nie jest to nienormalne. Albo po poronieniu pojawiają się torbiele czynnościowe, które często się potrafią same wchłonąć. Zabieg w 8-9tc to coś zupełnie innego, endometriu musi się zagoić, hormony wrócić do normy. Jednak nie u każdej kobiety. Czasem po zabiegu organizm szybko wraca do normy. A czasem kobiety mają poważny problem z hormonami, nawet mlekotok może się pojawić. Bo organizm pomyśli, że dzieciątko jest na świecie. Ale tu mówimy o ciążach powyżej 8tc, gdzie faktycznie zarodek nadal w 8tc się rozwijał..Wszystko wróci do normy, grunt to nie nastawiać się że będzie inaczej:-p

reklama
Jestem właśnie na obciążeniu glukoza, jak ja tego nie cierpie, zaraz tu zasne :p niestey podejrzewam że będę miała cukrzyce, już badanie na czczo glukometrem wyszło 98 a z reguły miałam zawsze kolo 80.... Czuję że czeka mnie powrót na dietę :(

Hess, w ostatnich dniach się pilnowalam.... Wczoraj ostatni posilek zjadłam o 19, dziwię się bo akurat na czczo miałam zawsze bardzo dobry cukier .. ludze się tylko ze może pomiar glukometrem nie jest do końca miarodajny i z żyły wyjdzie inaczej.... Swoją drogą odstawiłam też metformine, może to też ma związek... Nic to, trzeba będzie być na diecie to będę, to dla mnie żadna nowość :p

DorotaMie - to był doktor "Pałka", tak tu o nim pisałyśmy zawsze, hehe. Domyślasz się kto?
Co do drzwi w kamienicy......pamiętaj, że są różne typy wózków, nie tylko takie obok siebie, ale też takie jeden za drugim ;-)

albo :-D:-D

Zobacz załącznik 717205

@Hess Hahahahahaha. Nie mogę przestać się śmiać z tego tramwaju :))) Mój ortodonta ma trojaczki.
Taki wózio z kolei nie zmieściłby się w mojej windzie. W kamienicy mamy przedpotopowe cudo 50cm/100cm.
Musiałabym sam wózek puszczać windą na dół, a sama gonić po schodach, co by na parterze nikt mi dzieci nie porwał;)
Ja jednak chciałabym po afrykańsku dzidzię w chuście. Może jest jakaś technika owijania dwóch sztuk? :)
Pałkę znam oczywiście :) W poprzednim cyklu robił mi transfer. Nawet niezłe miałam o nim zdanie wcześniej, kurczę.

Dziewczyny. Rany boskie
BETA HCG przyrosła mi przez ostatnie 48 H blisko trzykrotnie i 16 dni po zapłodnieniu (14dpt) wynosi
487,4

@Kate, czy to bliźniaki?

Dorota teraz tylko usg prawdę Ci powie. Na forum były już różne przypadki. Były bety jeszcze większe od waszych a transfer jednego zarodka był. No i jeden to chłopak a druga to baba:-p rzadko bo rzadko ale bety są wysokie tez z jednego zarodka. Ważne ze pięknie rośnie, czyli oba dobrze rokują, jeżeli są dwa ;-)

reklama
Do góry