reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie: czy Wam po transferze zdarzało się takie lekkie mulenie w dole brzucha? Nie mówię o bólu czy skurczach, tylko takie napięcie. Czuję to dziś i nie wiem czy brać na to jakieś leki czy nie... To nawet dyskomfortu nie powoduje, po prostu "czuję" brzuch...

reklama
keki encorton brałam do 19dpt w dawce 5 mg x 1 dziennie. Po przeczytaniu ulotki też miałam mieszane uczucia, ale ewentualne skutki uboczne pojawić się mogą przy łykaniu go w bardziej zaawansowanej ciąży. (badań immunologicznych też ie miałam). Muły w brzuchu też miałam :-D Z tego co piszesz to jakbym siebie słyszała :)

mmm tak apteka na Kościuszki Remedium czy jakoś tak się nazywa. Jak na razie byłam u Z. na 1 usg i jestem umówiona jeszcze na serduszkowe, a w nowym roku chce się dostać do kogoś innego żeby mi ciążę prowadził. Tak na 100 % to jeszcze nie wiem co zrobić :sorry2:

Ostatnia edycja:
Siaga ja elektrolity i potas mialam w normie a puls przyspieszony :tak:

keki84 zauwazylam ze lekarze duzo osobom przepisuja ten encorton.... co prawda nie przeczytalam moze calej ulotki ale chyba lekarz wie co robi.... ech... lek na jedno pomaga a na 2 szkodzi.... tez nie mialam robionych badan a lekarz mi zlecil encorton, bralam go nawet po kazdej IUI... mnie tak mulilo w dole brzucha, mialam czasem wrazenie ze mi sie przelewa....

keki84 – a może zaczekaj do poniedziałku wtedy beta będzie bardziej miarodajna.

kikifish – na razie udało mi się podejść do crio, ale czy z tego ciąża to czas pokaże… Jak martwią Cię te plamienia to może podejdź do dr na konsultacje.

_Infinity_ - to w takim razie czekam na potwierdzenie w jakim dniu będziesz robiła betę. &&&&&&& za transfer.

Jogo – bardzo dobrze robisz, nie ma co zawracać sobie siekańcami głowy.

Olusia – nie wiem jakie miałam ciśnienie, ponieważ jeszcze nie zakupiłam ciśnieniomierza :-) A właśnie mama mi obiecała zakupić, muszę jej to chyba przypomnieć :-D Nie robiłam żadnych badań, ponieważ tą przyspieszoną akcję serca miałam chyba po raz trzeci w swoim życiu. Ale jeszcze tak długo mnie nie trzymało. Wczoraj przez kilka godz. miałam z tym problem. Dziś jest zdecydowanie lepiej i mam nadzieję, że tak zostanie…

genna – &&&&&&&&&& za kolejną wizytę. Powodzenia.

elleni – powodzenia na jutrzejszym transferze. Odezwij się po.

U mnie w klinice encorton dają tylko po transferze świeżaków.

GRUDZIEŃ:

18: genna - wizyta, ustalenie dalszego planu działania
18: elleni - udany transfer

19: _Infinity_ - udany transfer
23: Siaga - USG serduszkowe
23: keki84 - wysoka beta
23: Oktavi - histeroskopia
27: martaczi - podglądanie zdrowego maluszka
27: Lilia♥ - beta
27: Jogo - wysoka beta
27: Niepokorna - wysoka beta
30: Zuzia2011 - wysoka betka
30: elleni - wysoka beta

STYCZEŃ:

7: MagdaM33 - wizyta kontrolna
27: martaczi - badanie prenatalne
Hope84 - udane crio
Madzia76 – punkcja

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Ostatnia edycja:
Siaga ja jestem z rządówki i leki kupowałam w klinice, nie widziałam zapisu w papierach, że nie mogą sprzedawać. To byłoby duże utrudnienie bo zazwyczaj pierwszy zastrzyk dostawałam już w klinice a tak wieczorem trzeba by było biegać po aptekach i szukać, przecież nie każda apteka sprzedaje takie leki. Z doświadczenia wiem, że w klinice (przynajmniej w Invikcie Gdańskiej) są przystępne ceny.

kasik zapis o wykupie leków w aptece gdzieś czytałam przy podpisywaniu dokumentów, albo na stronie kliniki, nie pamietam :sorry2: Być może sami ustalili sobie taki regulamin. Jak podchodziłam do inseminacji to leki kupowałam właśnie u nich. Co klinika to inne jakieś swoje zwyczaje ma. Na szczęście moja apteka(przy klinice) zawsze była świetnie zaopatrzona.

Keki, Jogo, Lilia, Niepokorna, Zuzia, Elleni, Zuzia2011, Infinity bardzo Wam kibicuję i trzymam kciuki za pozytywne i wysokie bety &&&&&&&

Esiek ogromne gratulacje z powodu serduszka :-) mam nadzieję, że też je niedługo zobaczę.
madzia i piotr życzę Wam aby beta pięknie i szybko rosła

Olusia7982, Lilia ja też mam kłopoty z tętnem. Standardowe u mnie to 110-120. Pytałam czy to może przeszkodzić ciąży ale lekarz twierdzi, że jeśli badania są ok to nic nie powinno się dziać. A ciśnienie zawsze mam niskie 90/60.

Yplocka bardzo, bardzo mi przykro. przytulam mocno:-(

keki84 ja też czułam brzuch po transferze. przez kilka dni brałam buscopan (podobno jest lepszy od no-spy). Teraz też czasem "czuję" dół brzucha. To takie dziwne wrażenie.

Ja dziś odebrałam kolejną betę -399,8. Na szczęście jest dobrze, choć po piątkowym badaniu, kiedy wynik wzrósł tylko o 50% przez 48 godz bardzo się bałam. Żadnej z Was nie życzę takich 4 dni życia w niepewności czy maleństwo jeszcze jest i żyje czy może już Go nie ma. Koszmarny czas.

Teraz czekam do piątku na usg - oby był już widoczny pęcherzyk i zarodeczek. Trzymajcie kciuki.

Jakie to jest niesprawiedliwe. Walczymy o te nasze maluszki do granic sił i upragniona ciąża powinna być czasem radości i spokoju. A jest czasem trwogi i obaw, wyczekiwania na kolejny wynik bety, usg, badań prenatalnych itd. Dziewczyny które zachodzą w ciążę bez problemu nawet nie wiedzą jak wielkimi są szczęściarami. Mają szansę na 9 pięknych, spokojnych miesięcy bez stresu. BEZCENNE. Nie to co my...

Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie: czy Wam po transferze zdarzało się takie lekkie mulenie w dole brzucha? Nie mówię o bólu czy skurczach, tylko takie napięcie. Czuję to dziś i nie wiem czy brać na to jakieś leki czy nie... To nawet dyskomfortu nie powoduje, po prostu "czuję" brzuch...

Super ze czujesz tylko napiecie...mnie nadal boli a najbardziej czuje przy siusianiu :(

Ann.k1 dziękuje za kciuki ! Dokładnie tez tak uważam , szczęśliwe te co nie znają tego strachu. Czasami myśle ze fajnie było by się dowiedziedz o ciazy przy pierwszych ruchach .... Słyszałam o takich przypadkach . Spokojnie jeszcze przed świętami zobaczysz swój pęcherzyk swoje upragnione kilka milimetrów :)))

reklama
Super ze czujesz tylko napiecie...mnie nadal boli a najbardziej czuje przy siusianiu :(

Niepokorna wiekszosc z nas transferowanych jest po crio a ty jestes swiezo po punkcji stad tez masz silniejsze objawy - mialas duzo jajeczek pobranych to pewnie oznaki drobnej hiperki no i tyle razy mialas nakluwany wiec musi troszke cie jeszcze bolec - dla pocieszenia powiem ze podobno swiezaczki maja wieksze szanse a lekka hiperka moze nakrecac ciaze...

Milego dzionka dla wszystkich - ja ide dalej leniuchowac

Do góry