reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie dziękuję żeby nie zapeszyć :-) Na pewno dam znać, transfer mam o 15.00.

U mnie progesteron kosztuje aż 35zł - masakra, tym bardziej że po transferze za wszytko trzeba płacić samemu; jak do tego dodam betę to za 1, 2 i 3 weryfikację będzie razem ok.170zł :baffled: ... ale na pewno będę robić bo pomimo że obecne dawki leków wydają się wystarczające na forum widziałam że niekoniecznie przekładają się na pożądany poziom PRG we krwi.

A co do głupich myśli i snów to się nie martwicie - ja już mam od wczoraj a jestem jeszcze przed :-D nawet nie będę mówić co mi się śni :zawstydzona/y:

martaczi mi też zawsze lekarz mówił że dopóki nie ma żywo czerwonej krwi w większej ilości, przypominającej @ jest OK :tak: na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki.

Dopytałam się również wczoraj gina o luteinę ;) jak wyjdzie pozytywny wynik to mam ją dalej aplikować czyli tak jak mówiłyście ;) ehhh jak to dobrze, że tyle was tu mądrych i znających się bo ja pewnie bym odstawiła nieświadomie
A mój mąż wczoraj do mnie mówi jak wróciliśmy do domu „zapytałaś kiedy już będzie można?” (wiecie o co chodzi hehe;)) więc mówię do niego, że nie…. Jak on to sobie wyobraża, ja leżę na fotelu, gin mi tam aplikuje zarodek a ja o sex pytam :/? No ale tak śmiechem żartem chłopak przez ten miesiąc i cały program ma niezłą abstynencję więc sama się zastanawiam kiedy to będzie można. Coś czuję, że jeszcze przydałoby się odczekać i to nie kilka dni nawet, a dłużej. Później jakby pozytywny wynik wyszedł to jeszcze jakiś czas zapewne przydało by się:]

Marticzi przede wszystkim spokój i opanowanie :** będzie dobrze, zobaczysz. Czasami lekarze są bez serca jak ja to mówię ….. taśma produkcyjna bo inaczej tego nazwać nie można: :;(

Infinity ksiuki za dzisiejszy transfer !!

Dziewczyny a co wy tak tych sikaczy się boicie ??:> ja mam w szufladzie chyba z 10 szt bo kupiłam do ostatniego transferu ale nie zdążyły dojść na czas.
Keki84 masz rację !! nie powinni tak pisać bo nieliczni wiedzą, że te 6 dni dla niektórych może oznaczać 6 dni od sexu,a dla innych 6 dni od zagnieżdżenia choć i od zagnieżdżenia wątpię żeby taki test pokazał cokolwiek … weźmy dla przykładu właśnie nas, które wiedzą kiedy jest transfer i zarodek jest już w macicy, przecież sikaniec nie wyjdzie po 6 dniach nawet wtedy :] u mnie po 2 tygodniach było cień cienia widać, a przecież do 2 razy dłużej niż te 6 dni

Ja chyba oszaleje, dziś dopiero 3 dpt, a mnie dopadają różne myśli... Coś mi się śniło, ale nie pamiętam, może to i dobrze, bo pewnie bym w senniku sprawdziła co to oznacza...
Ty choć jesteś te 2 dni do przodu :p
Tobie się śniło dzisiaj, a ja wczoraj leżę po transferze i taka pierwsza myśl w głowie, że zostanie ze mną ten zarodek teraz i będzie to dziewczynka:] Później jak przeszłam do łóżka na godzinkę odpoczynku to już nie miałam takich myśli, a raczej wątpliwości i same pytania „czy się uda?”. No nic, zobaczymy. Tylko czas da mi odpowiedź.

Ja tez musze w poniedzialek zrobic progesteron,ale nawet nie wiem po co to badanie...mozecie mnie oswiecic?
Widzę,że sporo z was tu badania robi dużo wcześniej. U mnie nic takiego lekarze nie zlecają. Ciekawe dlaczego? A niski to jaki?? I jak wyjdzie niski to są jakieś specyfiki na podniesienie jego?? To nie jest już za późno ??

Witajcie,
Dziewczyny, kiedy okres po odstawieniu wszystkich leków? Jak to wygląda? Dziś już trzeci dzień i nic. Jestem już strasznie spuchnięta i chciałabym już zakończyć ten etap.

Cześć dziewczyny ,
widzę , że troszkę spokojniej się zrobiło tutaj więc chyba to znak , że przygotowania świąteczne w toku:tak:.

keki - Pierwsze słyszę żeby testy owulacyjne wykrywały ciążę , ciekawe czy to prawda. Jak się zdecydujesz to daj znać czy faktycznie zadziałały bo jestem ciekawa.

Minni - Gratuluję serduszka:-)

Lilia
- No kochana widzę , że świrujesz . Ale to normalne znam to bardzo dobrze.

martaczi
- Wiesz co ja bym chyba do innego lekarza się wybrała na Twoim miejscu. Bo jak plamienia będą się utrzymywały to niepotrzebnie będziesz się denerwowała tylko , a po co dzidzię stresować. Myślę też , że chyba taka Twoja uroda z tymi plamieniami ale trzeba dmuchać na zimne.

yplocka - U mnie przeważnie @ pojawia się 3-5 dni po odstawieniu leków. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać.

infinity - Trzymam kciuki za transferek:-)

yplocka u mnie był okres po południu 3 dnia ale niektóre dziewczyny pisały ze nawet do tyg można czekać.
Martaczi ja to myśle jo.m ze trzeba iść do innego lekarza co przyjmie cię od razu i uspokoi.
ja wczoraj miałam trochę intensywny dzień i trochę się martwię czy nie przesadziłam . To znaczy nic nie dzwigalam ale byłam w ruchu bieganina ale dziś odpoczywam. W czuwam się w ciało i czuje lekkie kłucie w podbrzuszu ale pewnie gdyby nie to jestem po transferze to pewnie nawet bym na to nie zwróciła uwagi. U mnie dziś piękna pogoda zjem coś i pójdę z psiunia na spacer. Miłego dzionka.

reklama
Hej dziewczyny

Elleni mowi sie o abstynencji 7-10 dni. Osobiscie zawsze polecam czekanie do bety z tym sportem. A jak kochanego strasznie rozpiera, no coz, jestes kobieta to powinnas wiedziec jak mu mozna ulzyc... niekoniecznie z wjazdem do srodka :tak:
On i tak bedzie zadowolonyi jeszcze pomysli o tobie ze jaka z ciebie dojrzala i madra kobieta....
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Powstrzymaj sie rowniez od dzwigania i naprezania miesni miednicy (lekka dieta, zeby bylo bez zaparc), nie bierz kapieli, prysznic wylacznie.

Powodzenia

CM

Do góry