reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny ,
kurcze Was zostawić na 2 dni to potem 2 godziny trzeba posty odczytywać:-)

[FONT=&quot] Lilia – W na chwilę obecną antybiotyki mam do 30 stycznia. Po wizycie zobaczymy co będzie ale lekarz mówił że moje leczenie zajmie jakieś 3 miesiące a M może być dłużej. Chciałabym jak najszybciej podchodzić do kolejnej próby no ale co będzie to nie wiem.[/FONT] Muszę pojechać w przyszłym tyg do kliniki żeby zawieść badania do rządówki , ciekawe ile będę czekała. Daj znać we wtorek ile czeka się w tej nowej klinice bo jak u mnie będzie bardzo długo to się przenoszę. Tak jak i Ty nie mam czasu do stracenia , jeszcze w tym miesiącu ma 34 urodziny :szok:

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Dorota – Tsh po transferze zawsze wzrasta , ale Twoje faktycznie dość wysokie. Myślę że nie powinnaś zmniejszać tej dawki (100) skoro wynik był troszkę podwyższony. [/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jogo , elleni – gratuluję serduszka[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Kinga – Jeżeli płaciłaś za 8 komórek to powinnaś dostać 8 komórek dobrych do zapłodnienia. Tak było u mnie w klinice nie wiem ile ich odmrażali ale pewne jest to że jak chce się 8 to musi być 8 .[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Almek – Myślę że coś się zadziało u Ciebie skoro beta choć niska to przecież była . Ja jestem po wizycie immunologicznej bo nie dawało mi spokoju to , że mimo bardzo dobrych zarodków beta zawsze 0,1 ( 8 transferów). No i okazało się że mam cytomegalię i prawdopodobnie chlamydię gdzieś w komórkach narządów. No i leczę się teraz przed kolejnym podejściem i mam nadzieję , że to był mój problem.[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Kiki – Faktycznie wysokie to TSH mimo takiej dawki. Mam nadzieję , że uda Ci się jednak zbić to tsh przez te 3 tyg ale nie będę Cię czarowała , łatwo nie będzie bo tsh dość wolno opada. [/FONT]Zobaczymy co lekarz powie może da Ci jeszcze większą dawkę.

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jogo – Matko ale masz wesoło już na samym początku ciąży , cieszę się , że wszystko z dzidzią ok . Odpoczywaj kochana , będzie dobrze.[/FONT]

reklama
Kinga_1 - dodatkowo tylko 1 x kwas foliowy i nic poza tym.Coś jeszcze powinnam? Aha, od kilku lat biorę dostinex na podwyższoną prolaktynę, pół tabletki na tydzień. Żadnych witamin. Dr nic nie mówił... :confused:

mmm... i Olusia7982 - macie wysokie AMH! Ja tylko 2,2 (raz robione w 2013, nigdy nie powtarzane). Czy to kwestia wieku? Zaraz stuknie mi 36 :-p

Ostatnia edycja:
Jo.M. - no właśnie u mnie jest inaczej. Niby ma być 8, ale jeżeli nie będzie i będzie np. 6 to potem klinika gwarantuje albo rabaty albo dostawę kolejnych komórek.

Jóźwa - a ja estrofem 3 x1 ( ale to ze względu na endometrium, żeby było dobre), dodatkowo medrol 2 x 1/2 ( steryd, żeby lepiej przyjął się zarodek) no i acard na lepsze ukrwienie, no, a poza tym folik właśnie i wcześniej jeszcze miałam zalecony Koenzym Q10 30mg 2 x 1, DHEA 25mg 1x1, I Vitaminum E400mg - 1x1, no, ale te ostatnie 3 pozycje już odstawiam. A AMH nie jest zależne od wieku tylko od twojej rezerwy jajnikowej. Niestety stymulacje też mają wpływ na zmniejszenie jej.

Wróciłam . Serduszko bije ale mam krwiaki w macicy. Zmienił mi leki i kazał bezwzględnie leżeć .

Jogo - jejciu jak przeczytalam rano twojego posta to zamarlam caly dzien o Was myslalam i prosilam zeby bylo dobrze. Bardzo sie ciesze ze bylas u lekarza no i ze serduszko bije. Ehhh te cholerne krwiaki... no musisz teraz bardzo na siebie uwazac i odpoczywac ile sie da...

Kinga - twoj wielki dzien nadchodzi:) Odnosnie odpoczynku po transferze to mysle ze skoro ma sie udac to i tak sie uda ale wiadomo odrobina wsparcia nie zaszkodzi... ja mam prace typowo fizyczna i czasem wkurzajaca wiec nawet sie nie zastanawialam czy brac wolne... ostatnio tez mialam wolne ale duzo lezalam w lozku -i sie nie udalo teraz tez odpoczywalam ale bardziej na kanapie i male domowe rzeczy robilam(przez pierwszy tydzien). Wydaje mi sie ze te pierwsze dni sa najwazniejsze a jesli masz lekka prace to powinno byc ok.

Dziewczyny tak duzo piszecie ostatnio ze godzine mi zajmuje zanim doczytam... chetnie bym wam doradzala tak jak reszta ale ja sie komletnie nie znam ani na lekach ani na badaniach... jednak w Polsce to zupelnie inaczej wszystko wyglada. Bardzo trzymam za wszystkie kciuki i wierze ze kazdej sie uda - przesylam moc fluidkow ciazowych """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Zuzia2011 - dzięki za poradę. Ja pracuję w biurze. Typową pracę przy komputerze mam. Czasami tylko segregator muszę ruszyć. Ale mogę zostawić noszenie segregatorów koleżankom na ten okres 2 tygodni. A fluidki ciążowe łapię :tak:

Kinga - No to trochę inaczej niż w mojej klinice. A powiedz mi jak np dołożą Ci w przyszłości np te dodatkowe komórki to raczej drugi raz trzeba za zapłodnienie płacić ? To ile w końcu czekałaś na komórki , bo chyba dłużej niż 3 miesiące z tego co kojarzę?
A odnośnie pracy po transferze to ja przeważnie zostawałam w domu 3 dni po transferze a potem szłam do pracy , też mam pracę raczej biurową . Ale z doświadczeń dziewczyn to wiem , że jak ma się udać to się uda nie zależnie czy się siedzi czy się stoi;-)

Józwa, ja mam taką samą dawkę jak Ty: 3x1 tab. Luteiny 100mg i 3x1 tab. duphastonu, z tym że Twój wynik o ile pamiętam powyżej 60 a mój tylko 25ng, niby lekarz mówi że dobry ale ja się zastanawiam czy nie zwiększyć luteiny.

Jo.M., stałą dawkę mam 88/75 i wiem że przy transferze tsh skacze bo przy poprzednim ivf przy tej stałej dawce euthyroxu też mi skoczyło, dlatego teraz gdy miałam tsh 1,65 podniosłam na tydzień przed transferem do 100mg a potem wróciłam do stałej by mieć odpowiednie, więc wychodzi na to że w ciągu tygodnia przy braniu luteiny i duphastonu skoczyło do 4.65. No nic, teraz mam 112mg i w piątek razem z betą zrobię badanie, a gdy beta będzie pozytywna to co tydzień będę robiła tsh.

reklama
Do góry