Dorotka po 2 pingwinki
choć mi bliżej chyba do określenia - bałwanków
Ale to mnie trochę stresuje, że jeśli się nie uda to czeka mnie kolejna stymulacja itd. No dobra ale jeszcze bardziej boję się kolejnego poronienia...
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
liskka
Fanka BB :)
Anulla28, oby tak było. Ja z tych co u siebie zawsze widzą szklankę do połowy pusta a u innych do połowy pełna .
To teraz będę odliczać.
Kasik36,olusia7982, wy miałyście juz te badania. Czy oni odrazu po usg mówią czy jest ok czy czekają na wyniki testu z krwi ? ta przeziernosc podają na usg ?
To teraz będę odliczać.
Kasik36,olusia7982, wy miałyście juz te badania. Czy oni odrazu po usg mówią czy jest ok czy czekają na wyniki testu z krwi ? ta przeziernosc podają na usg ?
Ostatnia edycja:
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
na usg powiedzą Ci bardzo dużo m.in przyzierność karkową. badanie krwi - wyniki możesz mieć w tym samym dniu - zależy od laboratorium i lekarza. Ja będę miała wynik tego samego dnia. Robię w szpitalu i tam trochę czasu spędzę, bo usg, potem krew, czekanie na wynik i znowu lekarz. Może też tak będziesz miała.
Niestety ja u siebie też uprawiam czarnowidztwo, ale staram się jednak myśleć pozytywnie i wierzyć, że będzie dobrze.
Niestety ja u siebie też uprawiam czarnowidztwo, ale staram się jednak myśleć pozytywnie i wierzyć, że będzie dobrze.
kasik36
liskka u mnie wiele nie powiedzial podczas usg, nawet przeziernosci nie podal. Zachwycal sie jak dzidzius skacze i powiedzial, ze wyglada na to, ze wszystko ok ALE na tym etapie wykrywa sie tylko w 20% choroby. Wazniejsze jest polowkowe.
sykatynka
Dzięki dziewczynki za rady!
A 7dpt na pewno zrobię hormony tarczycowe, bo mnie troszkę dorotko przestraszyłaś
Mąż ma po drodze do domu kupić i olej i ananasa
A ja wam podpowiem coś odnośnie do farby - mój mąż jest fryzjerem a ja od wielu lat współpracuję z różnymi producentami farb do włosów, tłumaczę im instrukcje użycia, specyfikacje itd.
To, że w ciąży nie można farbować włosów, to mit. Od dawna już substancje używane w farbach do włosów przechodzą mnóstwo różnych testów i nie są szkodliwe. A farby, które są niby bez amoniaku zawierają inną, może nawet gorszą substancję o nazwie MEA, która może być bardziej szkodliwa, ponieważ w odróżnieniu od amoniaku nie paruje, tylko osadza się we włosie i na skórze...
A dziewczyny, które biorę mateforminę - wam lekarz nie kazał odstawić? Podobno w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze niewskazana... ja za to piję inofolic - zawiera zarówno kwas foliowy, jak i inozytol, który reguluje insulinę....
A 7dpt na pewno zrobię hormony tarczycowe, bo mnie troszkę dorotko przestraszyłaś

Mąż ma po drodze do domu kupić i olej i ananasa
A ja wam podpowiem coś odnośnie do farby - mój mąż jest fryzjerem a ja od wielu lat współpracuję z różnymi producentami farb do włosów, tłumaczę im instrukcje użycia, specyfikacje itd.
To, że w ciąży nie można farbować włosów, to mit. Od dawna już substancje używane w farbach do włosów przechodzą mnóstwo różnych testów i nie są szkodliwe. A farby, które są niby bez amoniaku zawierają inną, może nawet gorszą substancję o nazwie MEA, która może być bardziej szkodliwa, ponieważ w odróżnieniu od amoniaku nie paruje, tylko osadza się we włosie i na skórze...
A dziewczyny, które biorę mateforminę - wam lekarz nie kazał odstawić? Podobno w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze niewskazana... ja za to piję inofolic - zawiera zarówno kwas foliowy, jak i inozytol, który reguluje insulinę....
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
liskka tak badaja przeziernosc, czy jest kosc nosowa itp.. ja nie robilam badania krwi bo u mnie moga byc zawyzone wyniki ze wzgledu na ciaze blizniacza, a nie chce sie potem stresowac... 
sykatynka wiesz co to chyba zalezy od lekarza bo mam kolezanki ktore jedna miala odrazu odstawiona metformine jak sie dowiedziala o ciazy a inna laska miala jeszcze brac i odstawiala dopiero pozniej, a jeszcze inna brala cala ciaze...wiec nie wiem od czego to zalezy do konca...:-)
a mozna pic inofolic czy inofem w ciazy ?

sykatynka wiesz co to chyba zalezy od lekarza bo mam kolezanki ktore jedna miala odrazu odstawiona metformine jak sie dowiedziala o ciazy a inna laska miala jeszcze brac i odstawiala dopiero pozniej, a jeszcze inna brala cala ciaze...wiec nie wiem od czego to zalezy do konca...:-)
a mozna pic inofolic czy inofem w ciazy ?
Ostatnia edycja:
dorotav
sykantka, nie chciałam Ciebie przestraszyć, ale lepiej dmuchać na zimne, to że u mnie się tak stało nie znaczy że u Ciebie też musi, ja mam szalejącą tarczycę, a w przypadku powodzenia a na pewno tak będzie to pamiętaj że trzeba być pod kontrolą endokrynologa raz w miesiącu. Dzięki za info o farbie, też słyszałam że to mit, może kiedyś, ale teraz nie szkodzi, ale nie wiedziałam o tym zastępczym składniku, hm, ale on nie szkodzi ? bo jak co to najwyżej będę siwa chodziła ;-)
*Jeszcze co do ananasa, to jego kilka dni można jeść po transferze maks 5 dni, potem może wywołać skurcze a tego nie chcemy.
Olusia, inofolic i inofem to jest to samo, tylko inny producent
*Jeszcze co do ananasa, to jego kilka dni można jeść po transferze maks 5 dni, potem może wywołać skurcze a tego nie chcemy.
Olusia, inofolic i inofem to jest to samo, tylko inny producent
Ostatnia edycja:
reklama
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Dorotka to prawda.... tylko czy mozna to brac w ciazy? to mnie ciekawi 

Podziel się: