reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Dorotka po 2 pingwinki :) choć mi bliżej chyba do określenia - bałwanków ;) Ale to mnie trochę stresuje, że jeśli się nie uda to czeka mnie kolejna stymulacja itd. No dobra ale jeszcze bardziej boję się kolejnego poronienia...

reklama
sykantka, no spę może brać 3 razy dziennie, do tego brałam magnez z witaminą b6 też 3 razy dziennie, magnez zapobiega skurczom.

Migotka, żadnego czarnowidztwa !! bałwanki z Tobą zostaną już na zawsze !!

[

Anulla28, oby tak było. Ja z tych co u siebie zawsze widzą szklankę do połowy pusta a u innych do połowy pełna .

To teraz będę odliczać.

Kasik36,olusia7982, wy miałyście juz te badania. Czy oni odrazu po usg mówią czy jest ok czy czekają na wyniki testu z krwi ? ta przeziernosc podają na usg ?

Ostatnia edycja:
na usg powiedzą Ci bardzo dużo m.in przyzierność karkową. badanie krwi - wyniki możesz mieć w tym samym dniu - zależy od laboratorium i lekarza. Ja będę miała wynik tego samego dnia. Robię w szpitalu i tam trochę czasu spędzę, bo usg, potem krew, czekanie na wynik i znowu lekarz. Może też tak będziesz miała.
Niestety ja u siebie też uprawiam czarnowidztwo, ale staram się jednak myśleć pozytywnie i wierzyć, że będzie dobrze.

liskka u mnie wiele nie powiedzial podczas usg, nawet przeziernosci nie podal. Zachwycal sie jak dzidzius skacze i powiedzial, ze wyglada na to, ze wszystko ok ALE na tym etapie wykrywa sie tylko w 20% choroby. Wazniejsze jest polowkowe.

Dzięki dziewczynki za rady!
A 7dpt na pewno zrobię hormony tarczycowe, bo mnie troszkę dorotko przestraszyłaś :szok:
Mąż ma po drodze do domu kupić i olej i ananasa ;)
A ja wam podpowiem coś odnośnie do farby - mój mąż jest fryzjerem a ja od wielu lat współpracuję z różnymi producentami farb do włosów, tłumaczę im instrukcje użycia, specyfikacje itd.
To, że w ciąży nie można farbować włosów, to mit. Od dawna już substancje używane w farbach do włosów przechodzą mnóstwo różnych testów i nie są szkodliwe. A farby, które są niby bez amoniaku zawierają inną, może nawet gorszą substancję o nazwie MEA, która może być bardziej szkodliwa, ponieważ w odróżnieniu od amoniaku nie paruje, tylko osadza się we włosie i na skórze...

A dziewczyny, które biorę mateforminę - wam lekarz nie kazał odstawić? Podobno w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze niewskazana... ja za to piję inofolic - zawiera zarówno kwas foliowy, jak i inozytol, który reguluje insulinę....

liskka tak badaja przeziernosc, czy jest kosc nosowa itp.. ja nie robilam badania krwi bo u mnie moga byc zawyzone wyniki ze wzgledu na ciaze blizniacza, a nie chce sie potem stresowac... :tak:

sykatynka wiesz co to chyba zalezy od lekarza bo mam kolezanki ktore jedna miala odrazu odstawiona metformine jak sie dowiedziala o ciazy a inna laska miala jeszcze brac i odstawiala dopiero pozniej, a jeszcze inna brala cala ciaze...wiec nie wiem od czego to zalezy do konca...:-)

a mozna pic inofolic czy inofem w ciazy ?

Ostatnia edycja:
sykantka, nie chciałam Ciebie przestraszyć, ale lepiej dmuchać na zimne, to że u mnie się tak stało nie znaczy że u Ciebie też musi, ja mam szalejącą tarczycę, a w przypadku powodzenia a na pewno tak będzie to pamiętaj że trzeba być pod kontrolą endokrynologa raz w miesiącu. Dzięki za info o farbie, też słyszałam że to mit, może kiedyś, ale teraz nie szkodzi, ale nie wiedziałam o tym zastępczym składniku, hm, ale on nie szkodzi ? bo jak co to najwyżej będę siwa chodziła ;-)

*Jeszcze co do ananasa, to jego kilka dni można jeść po transferze maks 5 dni, potem może wywołać skurcze a tego nie chcemy.

Olusia, inofolic i inofem to jest to samo, tylko inny producent

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry