reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na Inofolicu jest nawet napisane, że pomaga w rozwoju płodu czy jakoś tak... ale lekarza dopytam jak już będę miała o co ;)
Tarczycę na pewno będę mieć pod kontrolą, bo naczytałam się strasznych rzeczy o tym, że przez tarczycę to poronienia itd. (odpukać :eek:), więc na pewno będę częstym gościem gabinetu pobrań, jak się uda :)
Ta MEA jest co najmniej tak samo szkodliwa jak amoniak, chociaż oczywiście żaden producent ci tego nie powie... ja brałam udział w szkoleniach wewnętrznych, stąd wiem...

sykatynka ja pilam go ale na polepszenie komorek... ale nie wiedzialam ze jest dobry dla plodu...;-) chociaz tez slyszalam o nim rozne opinie ze ponoc nie kazdemu pomaga oraz ze osoby sie gorzej stymulowaly... wiec nie wiem tak do konca... ;-)

sykatynka mi tez fryzjer mowil, ze amoniak nie jest wcale tak szkodliwy. Bardziej jego opary wiec wazna jest dobra wentylacja i wielkosc salonu. W malej klitce przy np 5 klientkach jednoczesnie moglby byc szkodliwy. Zreszta po 12-tym tygodniu jest juz bezpieczniej. Ja akurat otwieram niedlugo salon fryzjerski ale nie mam pracownika, szukam juz ponad 2 miesiace. Okazuje sie, ze w malej miescinie jest problem z fryzjerami. Ja jestem z innej branzy ale mam w pelni wyposazony lokal wiec chce to wykorzystac.

Anulka28, u mnie nie w ten sam dzien wyniki. Usg robię w mojej klinice bo twierdza ze maja tam bardzo dobry sprzęt , krew w tym samym dniu w diagnostyce do której zawsze chodzę i z wynikami tydzien po usg mam wizytę u gin . Ale właśnie liczę Że cos wiecej sie dowiem na usg.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki:-)
My już po wizycie u Dra. Neuberga.
Było tragicznie. Bardzo nerwowo. A to cała wina kliniki. Oczywiście chodzi o Invicta Warszawa.
Dr Neuberg nie był zbyt wylewny na wizycie, niczego nie tłumaczył, lakonicznie odpowiadał na pytania, zrobił USG, i w 14 dniu cyklu naliczył 17 pęcherzyków i powiedział, że dużo komórek będzie. Nie rozumiem tego. Jakby któraś z Was mogła mi wytłumaczyć, dlaczego prognozuje liczbę komórek jajowych na podstawie USG w 14 dniu cyklu, gdzie jeszcze nie biorę leku stymulującego. Od dzisiaj biorę zastrzyki z gonapeptylu, jest ich łącznie 9 co drugi dzień.31.10 kolejna wizyta u tego gościa, wcześniej rano muszę zmierzyć poziom progesteronu i estradiolu. Doktorek nie dość, że nie był chętny do rozmowy y, to jeszcze nie wypisał skierowań na badania z krwi dla mnie i dla męża. Nie dał Nam dokumentów do podpisu i do anestezjologa. Wszystko załatwialiśmy z położną i bardzooooo długgooooo czekaliśmy na te skierowania. Mąż jakoś nie był wprowadzony do systemu? i kolejne minuty oczekiwania. Męzowi wypisali skierowanie na wymaz z pochwy na chlamydię:-)Pielęgniarka nie potrafiła Nam powiedzieć, jak mamy robić te zastrzyki, sorry to jest dla Nas nowość i mamy prawo zadawać nawet najbardziej infantylne pytania. Wkurzeni wsiedliśmy do taxi na ich koszt i kupiliśmy gonapeptyl. Mąż mi zapodał dziś pierwszy zastrzyk, ja spanikowałam, popłakałam się, z tej niemocy, przerażenia i strachu przed bólem. Nic jednak nie bolało, igiełka cieniutka, tylko w miejscu zastrzyku mam małe zaczerwienienie. 31.10 po 9 zastrzykach gonapeptylu, mam 1 dzień stymulacji. Jeszcze nie wiem czym, lekarz zadecyduje na podst. wyników hormonów. I też mam do Was pytanie, bo pielęgniarka mówiła mi że stymulacja trwa od 2 do 3 tyg?jak to jest?bo czytałam niektóre wypowiedzi i dziewczyny były stymulowane przez około 8 dni?Sama nie wiem. Nie mniej jednak mam dość, niedobrze mi się robi jak pomyślę o tej klinice, może jutro będzie lepiej.
Buźka:-)

Calineczka - moja pierwsza wizyta w invikcie też nie była cudowna. Strasznie długo czekaliśmy i miałam wrażenie chaosu.
Ale od kiedy zakwalifikowałam się do rządowego, to jest bardzo dobrze, zawsze znajdą dla mnie termin, są mili, potrafią odpowiedzieć na każde pytanie, ja nie miałam żadnych zastrzeżeń. To, czego nie powie lekarz, wyjaśni położna, tak więc na moje wszystkie pytania szybko poznałam odpowiedzi. Ale przyznam Ci, że jak raz byłam u Neuberga, to też robię wszystko, żeby więcej do niego nie trafić. Jest niemiły, gburowaty i niewiele wyjaśnia. Ja bym na Twoim miejscu spróbowała zmienić na Kunickiego albo Pałaszewskiego.
Ja jak się decydowałam na Inviktę, to słyszałam potem mnóstwo negatywnych opinii, nawet mąż zastanawiał się, czy nie zmienić. Ale ja jakoś chciałam zostać i naprawdę jestem zadowolona - stymulacja w porządku i pod kontrolą, profesjonalna wizyta u anestezjologa, pickup i transfer w doskonałych warunkach, wśród uśmiechniętego personelu i moim zdaniem z pełnym profesjonalizmem. Nie zrażaj się, spróbuj tylko może zmienić lekarza.
Dla porównania - miałam robione hsg pod znieczuleniem ogólnym w invimedzie i nawet anestezjologa na oczy nie zobaczyłam a nikt mnie nawet nie spytał jak się czuję, chyba tam bym zejść mogła...

reklama
Sykantka, wpisuję Cię do kalendarza, w razie gdyby daty się zmieniły to daj znać :tak:

Lilia, kciuki za jajca :tak:

PAŹDZIERNIK

16: Lilia - podglądanie pęcherzyków
17: Olusia - podglądanie bliźniaków
17: dorotav - podglądanie cudu
20: Hess - wizyta kwalifikacyjna

20: sykantka - wysoka beta !! (II weryfikacja)
21: Luize - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
21: inka26 - immunolog

21: Aisa79 - podglądanie maluszka

21: GizaS - wizyta kontrolna w czasie antyków
22: sykantka - wysoka beta !! (III weryfikacja)
23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna
28: mavi - wizyta planująca kolejne podejście

28: liskka - badania prenatalne
30: kasik36 - podglądanie juniora

31: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

01: djazzpora - rozpoczęcie stymulacji

04: Migotka25 - criotransfer
05: Aisa79 - wizyta u prowadzącego