reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

co do dr N z invicta wwa - robil mi operacje i zrobil ja wspaniale. do tego mi jeszcze macice zelem przeciw zrostom wysmarowal a o to nie prosilam. bardzo milo go wspominam

reklama
kate_p7 no wiesz ja lubie sie bawic... ostatnio bylam na imprezie z okazji dnia pielegniarek i byla super impreza... a teraz mamy znow... wiesz chcialabym isc ale zobaczymy... bede miala okazje spotkac sie z kolezankami z pracy, pogadac itp...:tak: a regenerowac sie bede po imprezie... hehe

Ostatnia edycja:
Kate hehe powiem ci, ze nie narzekam. Dziecie moje jest grzeczne chociaz rozwala sie w mojej macicy dosyc odczuwalnie :-) ale niech sobie zdrowo rosnie. Matka zniesie to rozciaganie ;-)

Lady to dobrze, ze masz plan b i c ale mam nadzieje, ze plan c jednak nie bedzie potrzebny.

ladygodiva potem będzie już tylko lepiej, dzielna z Ciebie kobitka;-)wracaj po swoje embrionki niech się dobrze za embrionkują;-P

Olusia imprezowiczko;-) ja tez miałam przyjemność z panem N i w sumie taki sobie, transfer mi robił...jakoś zdania nie mam, ale wypadł najgorzej ze wszystkich lekarzy...w sumie oni mają robić swoje a nie z nami debaty przeprowadzać chociaż doktor K taki jest;-P

Aisa79 a niech się rozpycha;-P byleby zdrowo rósł, dobrze matka mówisz;-) a kiedy będzie wiadomo czy to chłopak czy dziewczyna??

dobrej nocy dziewczynki, do jutra;-)

Kate nie wiem jaką dawkę menopuru będę miała, bo 31.10 mam wizytę i to mój pierwszy dzień stymulacji:-)
Czyli, tak jak pisałaś, tych pęcherzyków antralnych może być jeszcze więcej:szok:
Czyli ten lek stymulujący powoduje powstanie dodatkowych pęcherzyków?
On odpowiada za wzrost (jakość) i ilość pęcherzyków? Czyli powinnam dostać jakąś małą dawkę?Boję się przestymulowania, ale dziewczyny pisały, że nawet przy mniejszych ilościach wychodziła im po punkcji hiperka:confused:
Niczego nie można być pewnym, ale można być dobrej myśli, że się uda i będzie dobrze:-)
Sykatynka na czym polega ta weryfikacja?Wogóle jak się czujesz mamuśka?:-)Piłaś wczoraj olej i delektowałaś się ananaskiem?Jesteś teraz na L4?
Ja jestem jakaś nerwowa, musiłam kupic dziś w aptece tabletki ziołowe na nerwy:-)

Nie, lek nie powoduje powstania pecherzykow. Lek tylko powoduje rekrutacje juz istniejacych. To tez widac 17 antralnych to nie oznacza ze max tyle bedzie. Moze byc wiecej gdyz na usg nie widac wszystkich bo sa zbyt male..... Moze byc tez mniej w zaleznosci od tego ile z istniejacych sie zrekrutuje. 17 antralnych pokazuje wiec nie wiecej nie mniej niz to ze powinnas sie latwo stymulowac i trzeba uwazac z poczatkowa dawka gonadropin

Cześć dziewczynki.
Nie zaglądałam ponad tydzień do Was ale już mniej więcej nadrobiłam zaległości.

Dziewczyny , które poroniły mam do Was pytanie. Jak długo po odstawieniu leków krwawiłyście. U mnie będzie już prawie 3 tygodnie. Nie są to mocne krwawienia ale są i to nie brudzenie tylko krew. Dzwoniłam do kliniki dzisiaj żeby porozmawiać z dr o tym ale będzie o 14-ej i ma mi oddzwonić. Tak myślałam że tego typu krwawienie tzn po poronieniu będzie dłuższe ale że aż tak to nie myślałam.

Kikifish
- Kinia bardzo się cieszę , że załapałaś się do rządówki. Całe szczęście że Cię z dziewczynami nakręciłyśmy na działanie;-). Z tego co widzę to zaczniesz jeszcze szybciej niż ja i bardzo dobrze. Buziaki

Lilia - O matko Lilia Ty już "produkujesz" jajcorki:-). Super , cieszę się bardzo i oczywiście trzymam kciuki.

Zula - Jak kobieto , wyzdrowiałaś już ? Co słychać ? Wszystko w porządku?

Dorotav - Bardzo się ucieszyłam jak przeczytałam że jest pęcherzyk. Super wiadomości . Trzymam wszystko co się da za Twojego leniuszka maluszka. Będzie wszystko dobrze . Buziaki

Lolitko dziękuję za objaśnienie:-)
Chyba Kate pisała, że miała na poczatku antralnych ok. 17 a potem jej się zrobiło 23 sztuki, tak więc nie do końca to zrozumiałam, dlaczego tak jest, ale może faktycznie, cześć jest jeszcze za małych do zauważenia;-)
Dlaczego trzeba uważać z początkową dawką gonadropin?

reklama
Jo.M. ja miałam poronienie samoistne całkowite, krwawiłam równe 2 tygodnie, więc zdecydowanie krócej niż Ty i Yplocka. Myślę że konsultacja z lekarzem to dobry pomysł.

Do góry