reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

lolitko ja cos czytałam ze w MOIM przypadku;-) podanie na początku zbyt dużej dawki powoduję rekrutacje komórek zdegenerowanych, czyli takich które by nigdy nie zostały dopuszczone do zapłodnienia, czyli stymulka trochę zwalona była;-( ehhhh

calineczkaa nie boj się hiperki, wszystko zależy od lekarza, u mnie szanse na hiperke jak to określił lekarz niskie a i tak miałam..to jest twoja pierwsza stymulacja i wszystko się okaże, oczywiście pozytywnie ;-) wyciągnęłam notatki i opisuje co kiedy jest;-) pierw jest 1W czyli wyciszanie patrzą czy poziom LH się obniżył jak na menopauzę ale to dopiero po 2 tyg, brania gonapeptylu na wizycie 1DS jeżeli LH niskie, jedziemy dalej dostajesz leki do stymulacji tak jak powiedziała lolitka teraz będzie się dzialo;-) potem jest 8DS(8 dzień stymulacji) badania progesteronu czy endometrium nie przyrasta i badania estradiolu czy nie jest za wysoki, bo on rośnie proporcjonalnie do ilości pęcherzyków.
U mnie w na tej wizycie bylo przerażenie mego gina w oczach, następnego dnia wizyta nieplanowana bo to w sobote rano i wizyt do punkcji już być nie powinno, za którą nie płaciłam;-)
znowu pomiar etradiolu norma jest do 3000 ja miałam 4600 i w sumie przyrastał tak po 1500 na dobe :szok:
dostałam od razu dostinex na hiperke i wszystko już było oki, przez to wiem ze maja podpisana umowę ze szpitalem państwowym czyli jak cos to nie czekasz na izbie przyjęć 6-8h tylko od razu wchodzisz...

dorotav jeżeli ty masz hiperke a mialas chyba 10 komorek to czemu estradiol tak podskoczył? czy ja cos pomyliłam;-)

reklama
Dzięki kochana za wyjasnienie;-)
Tylko ja cały czas nie kumam, dlaczego jak miałaś szanse na hiperke niską, to naprodukowałas tyle komórek?
LH nie będą mi mierzyć, tylko progesteron i estradiol w 1DS, CZYLI 31.10.
Czemu miałaś tak wysoki estradiol?Lekarz nie mógł zmiejszyć dawki leku?Nie kumam.
Czyli ten dostinex pomógł Tobie od razu?I zapobiegł wizycie w szpitalu?

Kate, ile dni trwa średnio ta cała stymulacja?
Punkcja jest bardzo bolesna?Nie chodzi o sam zabieg, ale o wrażenia po;-)
Dają zwolnienie?I później po transferze też?

Kate_p7 to chyba jestem rekordzistką bo mój estradiol na dwa dni przed punkcją wynosił 13000 i nie pomyliłam się w zerach... Co najlepsze lekarz ani słowem nie pisnął o hiperstymulacji. Teraz wiem że nie zgodziłabym się na transfer przy takim wyniku.

Calineczka miałam 21 pęcherzyków, po punkcji okazało się że 18 było dojrzałych. Byłam stymulowana takimi samymi jednostkami co inne dziewczyny które poznałam przy punkcji, pomimo tego że lekarz zapewniał mnie że do stymulacji podejdziemy ostrożnie ze względu na pco. Miałam hiperkę o której lekarz nie chciał ze mną rozmawiać. Po transferze w 7 dniu dostałam okres. Musiałam odczekać 4 miesiące by organizm doszedł do siebie.

Hej! Pisałyście i polecałyście olej lniany, więc poleciałam i zakupiłam...... jaki on jest niedobry, ble! Myślałam, że będzie taki bardziej bezsmakowy.
No ale, czego się nie robi dla zdrowia i powodzenia :)

Jak myślicie dziewczyny, jeśli idę dłuższym protokołem, od poniedziałku (5 dc) biorę antyk i w następny poniedziałek idę znowu do lekarza na już docelową kwalifikację (będzie to 12 dc) to lekarz nadal będzie mnie blokował, a nie już zastrzyki dawał czy coś? Przynajmniej w teorii.

yplocka - No nie mów że tak długo ciągnęło się krwawienie u Ciebie. My to mamy przewalone. Zobaczymy co mój dr powie mi dzisiaj bo ja biorę już od 1dc antyki i mam kolejne opakowanie i zaczęłam się zastanawiać czy jak teraz skończę pierwszy listek to skąd będę wiedziała kiedy będzie mój 1 dc skoro krwawię cały czas:baffled:. Wiecznie coś ................

kate_p7, ale super że wyniki wyszły ok, to teraz do boju ! już zaciskam kciuki. Przy tej stymulacji miałam 13 pęcherzyków z tego 6 prawidłowych komórek a estradiol przed punkcją 1500, a hiperka i tak przyszła, a rozkręciła się od lokatora w brzuchu. Ciąża nakręca hiperkę.

Ladygodiva, plan b super, plan c nie będzie potrzebny :tak: nie pozwolimy Ci się poddać

Jo.M, to faktycznie długo już krwawisz, myślę że rozmowa z doktorkiem to dobry pomysł, może wizyta byłaby potrzebna.

Hess, pisałam że ten olej jest ohydny, ja to jak go piłam miałam cały rytuał.

Calineczkaa, a Tobie oprócz udanego podejścia życzę spokoju, za bardzo się nakręcasz, ja wiem że to ciężko, ale spróbuj, stres i nerwy nie pomagają, mogą zaszkodzić, zaufaj w jakimś stopniu lekarzowi, pamiętaj że my tu tylko opisujemy swoje przypadki, doświadczenia, jak powinno wyglądać u Ciebie leczenie wie tylko Twój lekarz bo on zna Twoją kartotekę, a przede wszystkim ma doświadczenie i wiedzę.

Co do tej hiperki to pamiętajcie, że każda z nas jest inna, jesteśmy odrębnymi przypadkami i nigdy nie będzie tak że każda z nas tak samo zareaguje na leki i że hiperka wystąpi, w moim przypadku tym razem nie powinna się pojawić a jednak. Jak już kilka razy pisałam pijcie dużo wody, jedźcie dużo białka może nie powstrzyma się całkowicie hiperki ale na pewno się ją ujarzmi, do tego w gorszych przypadkach można dostać dostinex, a szpital to naprawdę ostateczność.

PAŹDZIERNIK

16: Lilia - podglądanie pęcherzyków
17: Olusia - podglądanie bliźniaków
17: dorotav - podglądanie cudu
20: Hess - wizyta kwalifikacyjna
20: sykantka - wysoka beta !! (II weryfikacja)
21: Luize - wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
21: inka26 - immunolog

21: Aisa79 - podglądanie maluszka
21: GizaS - wizyta kontrolna w czasie antyków
22: sykantka - wysoka beta !! (III weryfikacja)
23: gos1512 - podglądanie podczas antyków
23: Anulla28 - wizyta kontrolna
28: mavi - wizyta planująca kolejne podejście
28: liskka - badania prenatalne
30: kasik36 - podglądanie juniora

31: calineczkaa - podglądanie pęcherzyków
dlugowlosa - criotransfer

Komóreczka - criotransfer

LISTOPAD

01: djazzpora - rozpoczęcie stymulacji
04: Migotka25 - criotransfer
05: Aisa79 - wizyta u prowadzącego
05: kate_p7 - wizyta przed crio
05: liskka- wizyta z juniorem
06: Anulla28 - badania prenatalne
10: Aisa79 - badania prenatalne
17: djazzpora - punkcja
19: djazzpora - transfer
andzia.m - stymulacja
mmm - wizyta przed stymulacją

Blake - criotransfer
Asia_77 - criotransfer AZ

inka26 - criotransfer
Quinnie- transfer

GizaS - udana stymulacja
yplocka1 - criotransfer

kikifish87 - stymulacja

djazzpora - stymulacja
mizanka1 - wizyta przed stymulacją
Ladygodiva - criotransfer

reklama
Jo.M. - tak było. Masakra. Parametry mi tak spadły, że byłam prawie do przetaczania krwi. Hematokryt miałam 30, a hemoglobinę 6. Nie byłam w stanie wdrapać się na trzecie piętro. Wchodziłam 10 minut.
No ale to już mam za sobą. Koniecznie zrób morfologie i wspomagaj się.

Do góry