reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

leaa bardzo boję się tego badania, jest na mojej liście jak teraz nie wyjdzie;-( i myślałam ze jak wyjdzie źle to będzie koniec, a jednak da się naprawić:-p

reklama
Sykatynka, trzymam kciuki, powodzenia:-)Będzie dobrze:-)
Hess, wkońcu się doczekałaś, dzisiaj wizyta!!!Daj znać jak było:-)
Lilia i Lady, także trzymam kciukasy, aby wszystko się pomyślnie ułożyło:-)
P.S. Jak to jest z tymi lekami do stymulacji?Chodzi mi o to, czym one się różnią?Często lekarze przepisują Menopur, który jest najdroższy, a wiem, że są tańsze leki jak Fostimon, czy jakieś inne. Chodzi mi o to, że nie chcę przepłacać, za coś, co mogę kupić w tańszej wersji. Czy cena leku zależy także od dawki?
P.S. Czy Wy w trakcie stymulacji też jesteście takie senne?Normalnie nie wychodziłabym spod kołdry:-)

Witajcie Kochane

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze potrzebujące ;)
A ja odebrałam właśnie wynik z AMH i jestem znów w szoku.... Ostatnio wszystko mnie szokuje ;)
Wynik 9,16 i zastanawiam się jak to możliwe, byłam przekonana, że może być tylko gorszy a tu taka niespodzianka :)
Dwa lata temu przed stymulacją amh miałam ciut ponad 3. Oba były robione przez to samo labo. Nie rozumiem tego

To pewnie niemiła niespodzianka :(

Ostatnia edycja:
Asia77 spokojnie w tej chwili AMH wszystkim dziewczynom wychodzi wyższe bo jest robione inną metodą, innà generacjà niż 2 lata temu , dlatego tez w tej chwili podniesiono próg do kwalifikacji i bylo ze AMH nie mniejsze niz 0,5 a teraz jest 0,7 . Wie kwalifikacje macie w kieszeni a do tego refundacja leków, na dodatek oznacza to ze nie bedziesz miała problemów z produkcją jajeczek bo masz bardzo wysokie AMH

CalineczkA co do leków do stymulacji dlaczego jedni przepisują to a inni tamto ...... Jak ja podchodzilam do IVF z rZądowki leki nie były jeszcze refundowane i nie ważne było ile zapłacę byle zadziałały , za pierwszym razem dostałam fostimon potem dołączyli menopur bo fostimon nie zadziałał u mnie , za drugim razem zmiana dostałam gonal a potem dołączyli menopur. . Generalnie jest tak ze jeden lek idzie w jakos komorek a drugi w ilosc dlatego często są łączone. Fostimon mimo iz duzo tańszy nie zawsze działa tak jak powinien , wiec lekarze wolą sięgać po leki ktore na pewno zadziałają niz eksperymentować i sknocić stymulacje , wiec tu raczej nie ma możliwości powiedEnia lekarzowi Ze chcemy tańszy lek bo nie chcesz przepłacać , możesz umyć naczynia w tamszym gorszym Płynie do mycia naczyń bo najwyżej jeszcze raz je umyjesz , jakos nie zepsuje to tych naczyc, ale jeżeli chodzi o nasz organizm to lepiej nie ryzykowac

Aisa79, dziękuję, czuję się lepiej, małe mdłości się zaczęły, ale nie wiem czy to jeszcze od żołądka czy może to już to, może to moja psychika, Coraz bardziej się boję, wczoraj bardzo podbrzusze mnie bolało, wzięłam magnez, no spę i nic nie przechodziło, więc w nocy już mnie koszmar nawiedził. A do piątku jeszcze tyle czasu.

Calineczkaa, wiadomo, że każda z nas inaczej reaguje na leki, więc ja Ci opowiem moją historię, przy pierwszym ivf miałam fostimon i powiem Ci że żałuję że nie miałam innego leku, komórki były słabe, było ich mało, przy drugim ivf miałam menopur bardzo dobry lek, dużo komórek, dużo się zapłodniło a nawet połowa poszła do mrożenia, przy trzecim miałam gonal, myślałam że jak to taki najlepszy lek ale dla mnie też on był słaby z 6 komórek, dwa transferowane, jeden został ze mną, reszta nie przeżyła do mrożenia. Z mojego punktu widzenia, menopur jest najlepszy, może mieszanka menoporu i gonalu byłaby jeszcze lepsza, ale mam nadzieję że nie będę musiała tego praktykować, i że ten maluszek ze mną zostanie. Tak, w zależności od dawki cena jest odpowiednia większa, i uważam że lepiej zainwestować w lepszy lek niż podchodzić kolejny raz.

Asia_77, masz większy wynik z powody zmiany odczynników w labo do badania, ja miałam tak samo, w 2013 roku moje amh było 2.9 a w tym roku 8.9. tak więc spokojnie, wynik super.

[

reklama
Dzięki dziewczyny:-)Co ja bez Was bym zrobiła!:-)
Właśnie się umówiłam na 22.10 do anestezjologa, bo niepokoję się tymi leukocytami.
Mam nadzieję, że to od zastrzyków, bo ogólnie cierpię na kancerofobię i panicznie boję sie nowotworów!I wszystko mi się z nimi kojarzy, tzn każdy ból z tym utożsamiam.
Poza tym mam żelazo 12.00 a to też bez rewelacji:-(Niby w normie, ale tuż przy samej dolnej granicy. Może przez te plamienia po tabletkach, nie wiem. Eh.

Do góry