reklama

Kto po in vitro?

Genna, Hess, ja się bardzo cieszę, że leki są refundowane, inaczej nie byłoby Nas stać na procedurę.
Ja pracuję w państwówce, kokosów nie zarabiam, mąż też od niedawna zaczął pracę;-)
Oczywiście, teraz odmawiam sobie wszystkiego, a lubię wydawać pieniądze, których nie mam;-)
Hess, czyli Ty jesteś ubezpieczona przez męża?

reklama
calineczkaa - póki co ubezpieczenie mam z Urzędu Pracy, ale do męża też jestem przypisana :) I np. gdybym od listopada dostała się na szkolenie unijne, to oni mi tam też będą ZUS opłacać :)

Przy tym podejściu mieliśmy leki refundowane, brałam gonal f w dawce 225, cetrotide, gonapeptyl, ovitrelle, razem za te leki wyszło 1500zł. Poprzednie stymulacje były pełnopłatne, przy pierwszym podejściu fostimonem wyszło 2200, a przy drugim menopur 4000zł. No niestety kasa idzie w zastraszającym tempie i oszczędności szybko się skończyły, jak za całe leczenie zaczynając od iui i wszystkie badania przekroczyło 30 tys to przestałam liczyć, bo wyszło, że wydajemy więcej niż mamy.:szok:, a to jeszcze nie koniec, bo dochodzą leki po transferze i tak szybko się nie skończą. Ale ten cud który teraz jest, wart jest tego wszystkiego.

witam, proszę o informację czy coś wiadomo wam o refundacji na menopur dla kobiet po 40 zakwalifikowanych do programu leczenia?? Teraz mimo że on 1 lipca jest on refundowany nie dotyczy to kobiet które są po 40... :wściekła/y::wściekła/y: czy coś może wiecie czy coś się zmieni w tym temacie? teraz za 1 fiolkę trzeba dać 1630 PLN a po refundacji ok 360PLN - MASAKRA!

liskaa, przy tym podejściu właśnie tak mamy, podchodzimy prywatnie a leki mamy refundowane oczywiście pod warunkiem spełnienie warunków z MZ.

monialipec, witaj, ja nic nie wiem na ten temat, może na drugim wątku dziewczyny coś będą wiedziały https://www.babyboom.pl/forum/stara...rzadowym-dofinansowaniem-66808/index1743.html

Lilia, Ty już na pewno po punkcji, jak będziesz miała siły to czekamy na relację. Trzymam kciuki Kochana. &&&&&

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mój wynik pewnie już jest, ale muszę obskoczyc jeszcze dwa spotkania więc sprawdzę dopiero jak już będę po nich bo jak wynik będzie zły to na pewno się łzami zaleje a tak na spotkanie iść nie mogę.... Czy któraś z was którym się udało, miała badana betę w 7 dpt? Jakie mialyscie wyniki?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry