reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczynki
Podczytuje was ale rzadko się odzywam bo niewiedzialam jak u mnie sytuacja. Dziś byłam na wizycie i widziałam swojego kropka który już ma 2.36cm i który juz się rusza. Wchodzimy właśnie w 10 tydzień :-) muszę leżeć poniewaz lekarz nie potrafi określić czy mam krwiaka czy to zluszczajacy się pusty pęcherzyk ciążowy dlatego dla bezpieczeństwa lezenie i być krolowa :p

Trzymam kciuki za każda z was.

Sykatynka ja też brałam orgametril na torbiel i wchłonęła się wraz z @. Co do wakacji to też nami rzadzi ivf:confused2:teraz znowu planujemy majówkę w Chorwacji ale nie wiem co robić. Wole wakacja z dnia na dzień czyli mega last minute a z takim wyprzedzeniem to zawsze mam stresa:eek:ale jedzie cały autokar znajomych i dlatego nam zależy
Kiki gratuluję dwóch maluszków oraz 3 mrozaczków-super wynik a tak się bałaś:tak:to teraz mocno kciuki za wysoką betę. Ja brałam realnium2 razy dziennie a dawkę zapomniałam

Za mną 3 dzień stymulacji, grzecznie najadamsię witaminami. Normalnie cala garść tego, M też grzecznie bierze choć narzeka że aż tyle tego:-pdo tego jeszcze dwie łyżki oleju lnianego-mniam. A co do ananasa to chyba nawet można go jeśc przed transferem 2-3 dni po chyba 3 plasterki i 3 dni po transferze ale nie wiem jak to się ma do jakośc zzardoków a raczej ilu dniowe są:eek:

Kiki super wiesci, oby dni do wysokiej bety minely jak najszybciej :) Ananasa mozna jesc juz na 2 dni przed transferem i do 3 dni po. Relanium 5
mg 2 razy dziennie po 1 tabletce przez 4 dni (lacznie z dniem transferu).

Gizas jak wszystko dobrze pojdzie to podczas majowki bedziesz w 5 miesiacu ciazy wiec nie radzilabym tak dlugiej jazdy autokarem :)

Ewelajna86: super wieści! odpoczywaj i wyleguj się :)

kikifish87: 3mam mocno kciuki za Twoje kropeczki!

sykatynka: ja też czekam... więc ściskam mocno :* też prawdopodobnie mam transfer dopiero w połowie lutego. W przyszłym tyg, jadę na deskę odreagować...

Dzieki dziewczyn.
Ja rano czekalam na tel ze mam nie przyjezdzac,ale naszczescie nie zadzwonil.
Dr zrobil mi usg i sie uspokoil i powiedzial ze bedzie dobrze bo jajniki wracaja do siebie. Pytali sie czy chce 2 zarodki no a 3 na mrozenie ale byli dopiero w trakcie mrozenia i nie bylo pewne czy przezyja wiec nie przygotowali nam umowy mrozenia. Kazali dzwonic kolo14 i wtedy bylo juz wiadomo czy juz jest ok i sa zamrozone.wiec jestem spokojniesza ze mam po co wracac.

Powodzenia dziewczyny-wiem ze ciezko wam sie doczekac stymulki ale zobaczycie zleci. Ja praktycznie mialam przerwy od marca.i zlecialo

Ja chyba relanium bede lykac wieczorem bo potem przesypiam caly dzien
Ananas mysle ze M mi pokroji i poda

Odnosnie zarodkow to nie wiem jakiej byly klasy podane ani mrozone.

Kiki, mi się wydaje że relanium lepiej na dzień.... Bo ono ma zapobiegać skurczom macicy a prędzej chyba pojawia się one w ciągu dnia, kiedy się ruszasz itp a nie w nocy, kiedy lezysz i się rozluzniasz....

mozliwe ze macie racje dziewczyny.
ja mam relanium 2 mg to jak bede łykac tak jak ty kasik to mysle ze na moja mase ciała te 2 mg mnie nie powalą

ostatnio łykałam 5 mg i cały czas spałam a teraz mam 2 mg to moze nie bedzie tak zle.

ogolnie boli mnie brzuch i wiadomo po punkcji czuje jajniki, ale łykam sobie magnez i nospe -mysle ze starczy.

reklama
Witajcie dziewczęta i chłopaku :-D

Mam takie pytanko do was. Czekam teraz na @ i na jeszcze kolejną w lutym i w 2 dniu zaczynam brać estrofem a między 11 a 14 dniem mam się zgłosić na wizytę czy wszystko jest ok no i transfer ale nie wiecie jak szybko może dość po wizycie do transferu? Kurczę zaplanowałam nam wyjazd na walentynki taki romantyczny 3 dniowy wypad i oczywiście z moich wyliczeń wychodzi że zaraz dostanę @ więc wypadnie wizyta albo dzień przed wyjazdem albo w dniach gdzie mieliśmy jechać to się da przesunąć tylko ten transfer :/

Kate a ty co łykasz za suplementy? muszę wreszcie zapisać sobie co mam kupić prócz magnezu, kwasu foliowego. Jezu i chyba lecytynę żebym pamiętała co potrzebuje :-D

Do góry