reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

bunieczek29 ja biorę dużo witamin, ale ja nie prowadzę zdrowego trybu życia i odżywiałam się tragicznie:-( ogólnie biorę wit.D bo miałam obniżoną, koenzym Q10, oeparol, B6,B12, kw.foliowy. Teraz żelazo, ale to jedno opakowanie wciągnę. Jednak zgadzam się z sykatynką, że femibion wystarczy. I potem będę brała tylko femibion, ale do punkcji dużo witamin:-)

calineczkaa trzymam kciuki za stymulację, chyba bierzemy tyle samo wiatmin:-) A acard tez masz brać?

reklama
Sykatynka- ja na twoim miejscu olałabym wizyte. Mysle ze ona nic nie wniesie. Jedynie potwierdzi wczsniejsza decyzje, ze masz brac leki .
Wiadomo twoja decyzja:-D

Dziewczyny jak dlugo po punkcji bolal was brzuch?

kikifish ja dopiero 2 tygodnie po punkcji mogłam spać na brzuchu:-( ale ja w ogóle w dniu punkcji nawet nie byłam w stanie susiu zrobić, taki bol był..
Myślę, ze u Ciebie nie długo będzie lepiej na razie to 4 dzień od punkcji:-p więc jeszcze z 3 dni:-)

kikifish87 - mnie bolał brzuch po punkcji 4-5 dni, a potem wtargnęła hiperka, więc ból był ekstremalny i dłuuugo bolało. Natomiast po samej punkcji nie wiem ile brzuch by mnie bolał. Na pewno 4-5 dni go odczuwałam i przy sikaniu czułam spory dyskomfort/ból.

Czytałam, że najbardziej optymalny poziom homocysteiny dla organizmu to coś ok.5. Wtedy wszystkie procesy zachodzące w tkankach, komórkach, organach są najbardziej optymalne, dobre. Czyli jest się po prostu zdrową osobą, nie narażoną na jakieś groźne choroby. Ale też po co te normy, inaczej nie byłoby tak wielkiej rozpiętości, czyli od 4 do 14. Już sama nie wiem. Może to pic na wodę ta mutacja, bo ja w sumie jestem zagrożona podwójną hiperhomocysteinemią, czy jakoś tak to się nazywa, a Ty Sykatynka, masz tą lżejszą postać mutacji, i masz wyższy poziom homocysteiny ode mnie. Biorę femibion natal, kwas foliowy 5 mg, wit b6,b12, inofolic i stymen na poprawę jakości komórek no i teraz doszedł ovulastan:-)
Kate, a ten acard kupiłam, tylko nie wiem, czy jest sens jego branie????????Jak myślisz????

calineczkaa niby poprawia ukrwienie, ale przed punkcja bym go nie brała tylko przed crio, bo ja zle go zniosłam:-( krwawienia z nosa i jeszcze później po odstawieniu, pierwszy raz po pobraniu krwi, leciała cały czas:-(wiec jeżeli lekarz nic nie dał sam, to może nie eksperymentuj. Nie wiadomo jak zareagujesz, poza tym w razie problemów, nie będziesz wiedziała kiedy odstawić, bo lekarz się wypnie skoro nie zapisywał.

reklama
calineczkaa dopytaj się dr K, bo jak kasik pisze może 5 dni wystarczy, jak zadzwoniłam do lekarza, bo fioletowa az byłam, to mi powiedział ze "on tego nie zalecał, mam isc do lekarza który to zalecił" wiec zonk...poszłam do internisty i powiedziała mi ze w moim przypadku lepiej clexane, niż acard i ze clexane jest bezpieczniejszy niby i nie powoduje kruchości naczyń. Natomiast dziewczyny biorą i nic im nie jest...

Ja wizytę mam 13ego, i jak wszystko będzie dobrze to staruje:-) Na razie czekam na @ powinien jakos przed 13tym być, ale ja ostatnio cały czas przeboje mam:-D
Ty w walentynki transfer będziesz mieć? tak jakos mi wychodzi z obliczen, albo punkcje:-)

Do góry