reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Bunieczek to wszystko zalezy ilu dniowego masz mrozaczka.
U mnie bylo tak ze w okolo 10-12 dc wizyta usg i kontrola grubosci endometrium i decyzja ze criotranswer. I wtedy odliczaja dni od wieku zarodka. Np kontrola i owulka 12 dc a zarodek jest 3 dniowy to w 15 dc crio

reklama
kikifish87 dziękuje za odpowiedź no cóż nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać aż przyjdzie @ i wtedy się będę zastanawiać co dalej. Chociaż taki wyjazd 3-4 dni na pewno każdej z nas by dobrze zrobił.....
Przyznaje się bez bicia że w wigilie troszkę płakałam ale tylko w rękaw męża zanim poszliśmy na wigilię do rodziców i oczywiście w nowy rok nad ranem też wyłam bo się na smutno opiłam :-(łapią mnie co jakiś czas takie dziwne depresyjne stany ....

Hej dziewczyny,
Mam już wyniki i tak: homocysteina 8,62 normy od 3,7 do 13,90, wit B12 518 normy od 211 do 911, kwas foliowy 20 normy od 4,6 do 18,7.
Na mój rozum chyba zwiększa dawkę wit B12 ze 100mg do 200-300mg, zachowując tą dawkę kwasu foliowego, którą biorę.
Sykatynka, co myślisz o tych wynikach?

Calineczka, ja tam nie ma się do czego przyczepić w tych wynikach, homocysteina ładna, b12 w połowie normy mniej więcej... moim zdaniem nie masz po co zwiększać dawki wit. b12, ile bierzesz obecnie?

Dziewczynki, a jak myślicie, ja mam umówioną wcześniej wizytę u kunickiego na 13 stycznia, ale chyba w tej sytuacji nie ma co do niego iść, nie? Czy przejść się na kontrolę czy z tą torbielką coś się dzieje?

Sykatynka torbiel wchłania się wraz z @, teraz bierzesz orgametril, tak? a kiedy masz planowo dostać @? Jeśli nie będzie hrabianki to wizyta raczej nic nie wniesie:confused2:

A mnie boli głowa, chyba skutek uboczny stymulacji bo normalnie to boli mnie raz do roku a teraz już w sumie 3 dzień mnie pobolewa:eek:nic nie biorę nawet paracetamolu bo i tak biorę tyle tych tabletek że szkoda gadać.

Giza, nie, orgametril mam brać dopiero od 14 dc czyli rozpocząć za 9 dni.... I dopiero po orgametrilu, Koło 28 dc będzie hrabianka.... Więc wizyta u kunickiego wypadalaby jeszcze przed rozpoczęciem brania orgametrilu.... Dlatego nie wiem czy ma sens....

Sykatynka, biorę wit. b12 w dawce 100 mg. Skoro mam dobre wyniki, to już nie będę kombinować z tym leczeniem. Ty pisałaś, że masz homocysteinę ok. 10 i chcesz ją obniżyć. Dla mnie porażka ten cały Pałka, pomylić pęcherzyk z torbielką to kardynalny mi się wydaje błąd!!!!Eh. Mam nadzieję, że szybko się wchłonie Tobie ta torbiel i będziesz mogła lada chwila podejść do crio. Trzymam kciuki.
Kate, no więc, antyki mam brać przez 24 dni, czyli jedno opakowanie plus jeszcze 3 tabsy z drugiego, czekam na okres, i wraz z pierwszym dniem małpy stymulacja. I to będzie chyba menopur z cetroide. Tyle narazie wiem:-)

reklama
Calineczka, ja mam homocysteine ponad 16.... :( dlatego chce ja obniżyć.... Ale honovysteina poniżej 10 jest super, więc nie masz się czym przejmować. Ja bym na twoim miejscu po prostu pobrala femibion natal 1, on zawiera komplet Wit. B i kwas foliowy otlraz metafoline - jest zalecany przed ciążą i w pierwszym trymestrze, u ciebie to w zupełności wystarczy, a to będzie tylko 1 tabletka dziennie zamiast garści, jaką biorę ja

Do góry