reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kto po in vitro?

Tola, ja po histeroskopii leżałam ok 2 godzin, wycieli polipa, na drugi dzień można wyjść ale ja tak dobrze się czułam, że wyszłam późnym wieczorem po zastrzyku z antybiotykiem.

reklama
annemarie - cieszymy sie, ze do nas dolaczylas. Na pewno bedzie Ci z nami razniej ;-) Trzymam kciuki za pozytywne leczenie :tak:

kiki - super!! Trzymam kciuki za kolejne mega wzrosty betki. Kiedy powtarzasz?

A ja Kochane mam wyniki:

glukoza na czczo 82 (norma 70-99)
glukoza po 2h 127 (dobra??? nie podali norm)

TSH 1,2 (spadło z 2,5, więc zacny to wynik)

Cholesterol całkowity 272 (norma 115-119) - witaj powtórko z rozrywki!!
Cholesterol HDL 50
LDL 190 (to chyba za wysoko??)
Trójglicerydy 160 (norma max 150)

Wit. D3 33,5 (norma 30-100) - więc chyba mało, szczególnie, że biorę od miesiąca 2000 jedn.

Cholesterol mnie nie zaskoczył, bo niestety moja dieta poszła się rąbać.....Ale znowu biorę się w ryzy.

Powiem Wam że pisałam do aptek w Czechach(blisko mojej mieściny). I faktycznie ten Utrogestan 100 kosztuje z PL recepta 30 zł. Czyli jak najbardziej się opłaca

"Dobrý den,
Utrogestan 100mg máme skladem, můžete si přijet. Cena za 1 balení na polský předpis je 180,-Kč.
Hezký den"

Kiki ale beta wyskoczyła:-Dsuper, bardzo się cieszę bo tak jak pisałam jesteś iskierką dla mnie nadzieji że przy trzydniowcyh zarodkach i słabych żołnierzykach może być ciąża. Super. Trzyma sie ciepło i postaraj się za bardzo nie stresować bo możesz wywołać skurczę. Bierz nospe tak pro forma-nie zaszkodzi a pomoże uniknać skurczy. I już nie mogę się doczkeac Twojej piątkowej wizyty:tak:
Tola a daleko masz do granicy?
Zastanawiam się czy lekarz rodzinny mógł by mi przepisać Utrogestan 100mg:confused:

Dziewczyny a jak to jest z relanium, dostałam jedno opakowanie 5 mg, mam brać dwa razy dziennie czyli wychodzi że do 9 dpt.Nie dopytałam dr do kiedy mam brać. Wiem że te piersze dni na pewno ale nie wiem czy wybrać całe opakowanie. Jestem senna po nim i przesypiam całą noc więc jak dla mnei ok, podobno tez jest przeciw skurczonm:sorry:

Tola a daleko masz do granicy?
Zastanawiam się czy lekarz rodzinny mógł by mi przepisać Utrogestan 100mg

Mam 18 km do Czech.
Bliżej mam do Gyncentrum w Ostravie niż Katowic. O połowe km- no ale załapaliśmy się na rządówke to wylądowałam w Katowicach
No to jak mi wypisze recepte kiedys na ten utrogestan to jego kupie a nie lutinus. Oby wypisał...

Dlaczego Dr M nie poprosiłaś o recpete? Inka pisała że jej wystawił.
On jest bardziej ludzki niż Cz odnosze wrażenie.
Choćby dziś z ta histero. Dał mi skierowanie i nie zmuszał że mam iść u nich. Powiedział gdzie jeszcze moge. Zreszta wybór miejsca pozastawił otwartym tematem.

GizaS teraz i kciuki zaciskam za Twoją ciążę nie puszczająć kciuków nadal za Kiki!!!!

Ostatnia edycja:
Prawidłowy stan glukozy dla dorosłego człowieka na czczo powinien wynosić 70–99 mg%, a 2 godziny po posiłku lub w doustnym teście obciążenia glukozą – poniżej 140 mg%. Czyli dobra:tak:

Kiki, no to zaje..... :tak::tak::tak: Beta poprzednio przyrosła mało, bo może 1 maluszek się nie przyjął. Albo tak po prostu było i teraz przyrost jest piękny :) Masz wizytę w piątek, więc pewnie zobaczysz pęcherzyk, czy jest prawidłowo zagnieżdżony:) Trzymam kciuki za udaną wizytę :)
Aha - możesz brać no spę i magnez żeby zapobiegać skurczom :)

GizaS, relanium bierze się 4 dni: pierwsza dawka w dniu transferu i potem jeszcze 3 dni. Ja fatalnie czułam się po relanium i ciągle spałam. Nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, bo jednak dawka jest duża.

Ostatnia edycja:
Tola punkcje robił dr P z Czech a konsultację po miałam z dr Cz.Zapytałam dlaczego lutinus a nie luteina bo wiedziałam jak się to klaruję cenowo a ona odparła że coraz więcej klinik przechodzi na lutinus bo się lepiej wchłania i nie podrażnia:confused:
Dr M też chciał mi dac skierowanie na histero ale ja nie mam zaufania do częstochowskich szpitali, mam przykre wspomnienia jak mnie okaleczyli w 2009 r i więcej się tam nie położe dobrowolnie dlatego zdecydowałam się zrobić histero w Gyn,

Kiki ladna beta ale ja jeszcze na twoim miejscu bym powtorzyla za 2 dni bo na wizycie i tak za wczesnie zeby bylo cokolwiek widac ..... Zeby byl pecherzyk widoczny to beta musi byc 1000 a ty do piatku pewnie nie bedziesz takiej miala patrzac na przyrost to bedzie ok 800 w piatek . Trzymam dalej kciuki dziwne rzeczy z ta twoja beta sie dzieja ale na pewno bedzie wszystko dobrze i kropek chcial cie sprawdzic a ty juz w niego zwatpilas a tu masz :)

reklama
Do góry