reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny ja już po wizycie :) jak będzie wszystko ok to crio w czerwcu :) doktorek kazal się skonsultowac z immunologiem nie wiem cy dobrze napisalam! ale ja nie chce iśc do niego bo gość kasuje 200 zł za wizytę i dlatego mam do was pytanie jakie badania sie robi w tym kierunku będę wam wdzięczna za pomoc!

reklama
agulla84 - super, to będziesz po mnie z transferem, no chyba, że u mnie się coś pozmienia. Z immunologiem nie pomogę, bo nie jestem w temacie. Jakieś zalecenia dostałaś?? Czy masz coś brać do tego czasu itp?? Oprócz immunologa.

Agulla ja poszlam do immunologa od razu z wynikami, wlasnie zeby nie placic za wizyte, ktora polegalaby na wypisaniu skierowania na i tak platne badania. Ja zrobilam subpopulacje limfocytow (%nk), homocysteine, bialko s i bialko c, przeciwciala przeciwkardiolipinie IgM i IgG, przeciwciala przeciw beta 2 glikoproteinie IgM i IgG, przeciwciala przeciwjadrowe ANA, LA-antykoagulant tocznia.

Agulla na priv Ci wyslac to co napisalam wyzej? Najdrozsze byly subpopulacje lumfocytow bo az 280 zl, reszta z tego co pamietam okolo 400 zl. Mozesz je zrobic bez skierowania.

Ostatnia edycja:
Do godziny 18 moglam jesc a teraz juz nie... musze byc przygotowana gdyby cos... ale boje sie.... :-(

Kasik moj ginek ma dyzur jutro do 15 a w sobote caly dzien... takze zobaczymy jutro co i jak...;-)

Giza gratuluje i ciesze sie ze wszystko dobrze... i po cichu gratuluje dziewczynki ;-)

Kiki na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie...;-)

Szkrabek trzymam kciuki za twoja wysoka bete!:tak:

Uda trzymam kciuki!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Agulla84, ja też byłam u immunologa i miałam zlecone te badania:
przeciwciała p-kardiolipinie IGM, IGG, - 120zł;
przeciwciała p. beta 2 glikoproteinie IgG, IgM- 177zł,
antykoagulant tocznia - 195zł,
przeciwciała przeciw antygenom jajnika - 139zł,
przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA - 55zł
białko C - 190zł
białko S - 96zł
homocysteina - 59zł
komórki NK -100zł w szpitalu onkologicznym w Poznaniu w pracowni cytogenetyki
test IBT w surowicy krwi i w plemnikach - 200zł (instytut)

te ceny, które Ci podałam to są z diagnostyki, ale sprawdź w okolicznych szpitalach, np u mnie są o połowę tańsze niż w diagnostyce, co prawda po wyniki trzeba jechać ale warto zaoszczędzić.

Kate, mega gratulacje i kochana zacznij powoli się cieszyć, nie cieszenie się w razie zła nie ujmie bólu.

Szkrabek, ja mam 3dt i mój brzuch z każdym dniem się powiększa i boli , więc to niestety takie uroki po punkcji i po tej tonie prochów które przyjmujemy, ale zadzwoń jutro do lekarza, może zleci kontrolę usg na IP. Trzymam kciuki za betę bo wyczytałam że się złamałaś i jednak jutro robisz :-D

Olusia, kciuki zaciśnięte i w gotowości :tak:

GizaS, gratuluję :tak:

Kiki, pamiętasz to chyba infinity miała kiepski wynik pappa i zrobiła amnio i wyszło wszystko dobrze, u Ciebie też tak będzie, poza tym gdzieś wyczytałam że te testy po ivf wychodzą zafałszowane i nie powinno się ich wykonywać

Uda się, trzymam kciuki:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry