reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja już po wizycie U dr. Neuberga więc transfer mam 2 Kwietnia o 12. 40 U plaszewskiwgo do tego czasu mam brać estrofem 3x1 i utrogestam 3x1, Będę miała podane dwa zarodki 1BB, zdziwił mnie fakt ze w Warszawie nie ma w klinice akupunkturY A tak chciałam skorzystać po transferze, planem jest wrócić do pracy po świętach czyli 8 kwietnia będę miała 6 dni na Leżenie ale. Już mnie zaczyna brać stres... I dlatego tak bardzo chciałam akupunkture...

reklama
dariaa16 ja na akupunkturę chodzę na Emilii Plater do fertimedica - centrum wspierania płodności. Aku robi tam dr Degi, ale przyjmuje w pn, śr i pt. W sumie mogłabyś sie umowic w pn przed transferem i w śr po transferze. Przed warto robic bo wpływa na ukrwienie macicy, a po bo wspomaga implantację (wiec jak zrobisz dzien po transferze to chyba nadal ok, nawet blastuli potrzebuje 1, 2 dni, zeby sie wgryźć)

Hej,
jestem, podczytuje, kibicuje:-D u mnie nic się nie dzieje, jedyna atrakcja to dzisiaj byłam z Antkiem na dniach otwartych w Szkole Podstawowej:-D Młody zadowolony, a matka mega wzruszona, że jej maleństwo jest już takie duże:zawstydzona/y: Boże jeszcze niedawno siedział Pulpecik na dywanie obłożony zabawkami i usmiechał się do mnie kilkoma ząbkami, a teraz idzie do szkoły...:-p normalnie już dawno nie targało mną tyle emocji:sorry2:
Dziewczynki wspieram Was całym sercem i życzę Powodzenia:-D
Olusia trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:-D:-D:-D:-D
Kate w Twoich postach wyczuwam nutę marudzenia Calineczki;-) wiem, że po wielu niepowodzeniach ciężko jest przyzwyczaić się do zwycięstwa, ale moim zdaniem możesz powolutku cieszyć się z sukcesu:-D
Szkrabku ja tam się nie znam specjalnie na hiperkach, ale Dziewczyny dobrze piszą, że ciąża napędza jej objawy, więc może się udało a i przy okazji przyplątało się to cholerstwo:baffled: powodzenia na becie:-)
Uda się witaj i spokoju w oczekwianiu napiękna betę - ja miałam takiego kota, że szok,a wiadomo że spokój to połowa sukcesu;-)
Gizas gratuluję różu:-) jeny jak ja marzę o Dziewczynce:-)
Kiki wierzę, że wyniki jeszcze nie są ostateczne i wszystko pozytywnie się wyjaśni;-)
Kasik Ty też niedługo się wypakujesz:-D jak się czujesz na końcówce???
Buziaki i jeszcze raz POWODZENIA:-):-):-):-):-):-)

mam nadzieje ze najemy sie tylko strachu. ale mysli juz robia swoje. troche sie wypłakałam i staram sie myslec pozytywnie. jade do kliniki w sobote. ale nie wiem co mi doradza. najbardziej wkurzylo mnie to ze obiecywali ze jak bedzie zle to zadzwonia. i gdybym sama nie zadzwonila to nawet bym nie wiedziala o tym. moze i dobrze bo bym sie teraz nie stresowala.

najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie stac mnie na te testy nify czy harmony, a amniopunkcji nie chce ryzykowac.
wiec co mi zostalo??
chyba tylko czekanie do 20 tc i połówkowe

Kiki a dlaczego robilas ten test pappa ? Ja w tej ciazy mialam wskazanie a z Hania po ivf nie robilam. Szczerze to nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje.

lilika- ja nawet nie chcialam robic tego badania, bo wiek ok-28 lat, wg prenatalnego przeziernosc ok1,7, i nosek.
tyle ze u nas w klinice pobieraja krew na test pappa wszystkim. kazda z nas co byla na prenatalnych miala pobierana krew.

Kiki to powiem Ci ze nie dobrze ze zmuszaja. Rozumiem ze jak sa wskazania to trzeba. A tak po co skoro usg dobrze wychodzi. Idz moze jeszcze gdzies na genetyczne ja teraz w tej ciazy bylam dzien po dniu bo nie bylam pewna pierwszego wyniku.

reklama
szkrabek jak wyniki?

Madziulka na która wizyta, to dzisiaj prawda?

kiki z tymi testami ja myślę, ze to zależy co masz zamiar zrobić jak okaże się ze dziecko jest chore. Ja nie wiem co bym zrobiła, i nie będę kłamać ze nie byłabym w stanie usunąć chorego dziecka, bo byłabym jak każdy. Jeżeli ten test może przesądzić o przerwaniu ciąży, to bym go zrobiła, zebrała kase wzięła kredyt...Jeżeli mimo to urodzisz chore dziecko, to chyba ten test nie ma znaczenia i trzeba czekać, z dnia na dzien emocje opadną i będzie lepiej...

Do góry