reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzień dobry :)
Ewunka nie panikuje jestem spokojna trzeba myśleć racjonalnie i nie dopuszczać stresu bo i tak trochę wyrządziłam szkód. Brzuch i kręgosłup nie dawał wogole spać. Delikatny ból brzuch ale upierdliwy. Dobrze ze ta noc już minęła. Dobrze ze pojadę i mam nadzieję mnie zbadaja dokladnie. W tym szpitalu bd rodziła :) oby :) i już nie mówię jak nie Sraczka to.. Bo to się zawsze źle kończy. Będzie dobrze :) musi :)
Gosia dziękuję za rady :) dodatkowym przszadzaczem był pies śpiący mi na głowie pierwszy raz poza domem spala i lezala że mna delikatnie przestraszona. Nieststy chrapie jak glupia :) ale tak to grzeczna była. Nie wuem jak sobie da radę beze mnie :(
Powodzenia dziewczyny miłego dnia będę informować na bieżąco :*
Bedzie dobrze kochana :)

Motylku na to wychodzi zobaczymy co wyjdzie z badań oby było ok albo coś się wyjaśniło ;) Wy też mieliście problem z podziałem bo zatrzymał się rozwój ciekawe dlaczego u Ciebie nie robi dodatkowych badań
U nas wszystkie pobrane komórki się zapłodniły i wszystkie się dzieliły. 3 były w tym stadium moruli, który jest u Gosi - nie pamiętam nazwy. Nie doszły do blastocysty i dlatego ich nie zamrozili. W związku z tym,że do tego etapu wszystko było ok, lekarz przypuszcza,że to wina plemników. Mój mąż miał już kariotyp i inne cuda, teraz tylko ta fragmentacja. Chyba dlatego ja nie dostałam skierowania na badania. Na wszelki wypadek umówiłam się jeszcze do takiej lekarki,która specjalizuje się w problemach z zajściem w ciążę. Pójdę na konsultację, zobaczymy co mi powie.

U nas wszystkie pobrane komórki się zapłodniły i wszystkie się dzieliły. 3 były w tym stadium moruli, który jest u Gosi - nie pamiętam nazwy. Nie doszły do blastocysty i dlatego ich nie zamrozili. W związku z tym,że do tego etapu wszystko było ok, lekarz przypuszcza,że to wina plemników. Mój mąż miał już kariotyp i inne cuda, teraz tylko ta fragmentacja. Chyba dlatego ja nie dostałam skierowania na badania. Na wszelki wypadek umówiłam się jeszcze do takiej lekarki,która specjalizuje się w problemach z zajściem w ciążę. Pójdę na konsultację, zobaczymy co mi powie.
Morula kompaktujaca
Ja jeszcze o pozistalych 3 nic nie wiem a mialas podana morule czy wczesniejszy zarodek ??

Dzień dobry :)
Ewunka nie panikuje jestem spokojna trzeba myśleć racjonalnie i nie dopuszczać stresu bo i tak trochę wyrządziłam szkód. Brzuch i kręgosłup nie dawał wogole spać. Delikatny ból brzuch ale upierdliwy. Dobrze ze ta noc już minęła. Dobrze ze pojadę i mam nadzieję mnie zbadaja dokladnie. W tym szpitalu bd rodziła :) oby :) i już nie mówię jak nie Sraczka to.. Bo to się zawsze źle kończy. Będzie dobrze :) musi :)
Gosia dziękuję za rady :) dodatkowym przszadzaczem był pies śpiący mi na głowie pierwszy raz poza domem spala i lezala że mna delikatnie przestraszona. Nieststy chrapie jak glupia :) ale tak to grzeczna była. Nie wuem jak sobie da radę beze mnie :(
Powodzenia dziewczyny miłego dnia będę informować na bieżąco :*
Pisanka, powodzenia. Myśl pozytywnie, z maluchami na pewno wszystko dobrze!
Wiem,że łatwo się mówi,ale faktycznie spróbuj się zrelaksować, stres w niczym nie pomaga. Są takie fajne kolorowanki dla dorosłych i łączenie kropek. Mi to pomaga, koncentruję się na tym i nie myślę o problemie. Może spróbuj? :)

Morula kompaktujaca
Ja jeszcze o pozistalych 3 nic nie wiem a mialas podana morule czy wczesniejszy zarodek ??
Miałam podaną blastocystę, Gosiu. Klasa 2 BB. Te 3 pozostałe też się dzieliły do 5 dnia,ale nie dały rady dojść do blastocysty. Obserwowali je do 6 dnia i zadzwonili,że niestety nie dały rady. Lekarz jest zdania, że prawdopodobnie to wina plemników, bo do momentu aktywacji czynnika męskiego wszystko było w porządku. Teraz zmieniamy strategię, oby była skuteczniejsza :-)
Jak Ty się czujesz?

Aniołkowa, co u Ciebie? Jak tam Kacperek? :-)

Czy ktoś miał kontakt z Mgs? Wróciła już z urlopu? Ciekawa jestem jak tam jej Maleństwo :-)

No zobaczymy jak to bedzie u nas mam nadzieje ze moja morulka jednak ruszyla.
Ja musze sama zadzwonic zeby sie dowiedziec o ppzostale zarodki ale chyba specjalnie napisali ze dopiero po 14 dniach. Mam nadzieje ze bedzie dobrze i rozwina sie do blastki a moj zarodeczek zagniezdzi sie.
Czuje sie dobrze :)

reklama
Do góry