jasani
Fanka BB :)
A to widzisz co lekarz to inaczej. U mnie pobierali na toxo (nie było z tym problemu to ponoć standard), parvovirysy, rozyczka, grupa krwi, PAPPA, hemoglobina, wolne hcg, mocz i to chyba wszystko. Z krzywą cukrową chyba też nie będę miała problemu.Ja mam badanie tsh za kazdym razem jak podchodze do transferu do tego chlamydie, hiv i chyba jakies na watrobe. Przy pierwszej ciazy na pierwszej wizycie juz u rodzinnego tez mialam badanie krwi, chyba z 8 fiolek i tez bylo tsh plus jeszcze jakies oznaczenie do tarczycy, toxoplazmoza, parvovirus b19 i jeszcze jakies, nie pamietam. Test pappa tez zrobiony. Wczoraj mialam ten sam zestaw badan i od razu wpisane, ze pappa do usg genetycznego mam zrobic ale to juz troszke pozniej bede miala robione. U mnie normalnie u rodzinnego na pierwszej wizycie te badania to norma razem z badanie moczu. O toxoplazmoze tylko musialam prosic i klamac, ze mam kota, bo inaczej nie chciala cipa sie zgodzic. To samo zrobilam z badanie na cukrzyce ciazowa ale to w polowie ciazy jakos bylo. Powiedzialam, ze u mnie tata a u meza mama ma cukrzyce i bez problemu zrobili mi krzywa cukrzycowa czy jak to sie tam nazywa.