reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Macica jeśli jest wyczuwalna to jako nieznaczny opór powyżej spojenia lonowego. A biust na pewno urośnie. Na bank przed porodem jak będzie ruszać laktacja. A w czasie nawalu to już będzie gigantczny[emoji16]
Ja tam macicy paluchami nigdy nie wyczuwam bo boję się dotykać brzuch wogole.. Mi profesor w szpitalu jak lezalam z szyjka nagadal że ciężarne nie powinny się pod żadnym pozorem masować po brzuchach bo wywołują tym skurcze i mogą poronic! Na pewno to trochę przesada choć częste malowanie brzucha uważam że nie jest mądre, mini skurcze nawet nie czujemy..
Wiesz z piersiami to też przecież indywidualne.. Pamiętam laski w zaawansowanej ciąży a ledwo im było jakiś biust wogole widać.. Mi akurat w ciąży od razu piersi bardzo rosną, tym razem mam ponad jeden rozmiar większe, z małych C mam już takie konkretne D.

reklama
8-)
A ja mam takie dziwne pytanie, bo tak czytam sobie różne książki o rozwoju ciąży i wyczytałam, że w 8-9tygodniu wyraźnie wyczuwalna pod palcami przez brzuch jest macica. I nie wiem czy ja jakaś niewrażliwa jestem czy nie umiem tego sprawdzić, ale ja w ogóle pod palcami nic nie czuję 🙄 normalnie czuję brzuch i tyle. Tak samo jak piszą, ze wszystkim kobietom rosną piersi... Moje 80B dalej jest 80B jedynie co to moze bardziej nabrzmiałe jak przed okresem i tyle.
Powiem Ci cos...mi przez całą ciążę nie zwiekszyl sie rozmiar biustu8-)

A ja mam takie dziwne pytanie, bo tak czytam sobie różne książki o rozwoju ciąży i wyczytałam, że w 8-9tygodniu wyraźnie wyczuwalna pod palcami przez brzuch jest macica. I nie wiem czy ja jakaś niewrażliwa jestem czy nie umiem tego sprawdzić, ale ja w ogóle pod palcami nic nie czuję [emoji849] normalnie czuję brzuch i tyle. Tak samo jak piszą, ze wszystkim kobietom rosną piersi... Moje 80B dalej jest 80B jedynie co to moze bardziej nabrzmiałe jak przed okresem i tyle.
Ja w zyxiu5nie wyczulam sobie macicy, jesli Cie to pocieszy :)
W ciazy cos tam piersi mi urosly, bo po prostu przybieram na wadze to i w cycki idzie czyli dopiero od 2giego trymestru w sumie :) Ale zs to po porodzie - masakra!

reklama
Do góry