reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pod Barcelona [emoji16]
Hehe wszyscy ucza sie poprosic o piwo w kazdym kraju zawsze [emoji23] To bardzo praktyczny zwrot [emoji12]
A maz ñadnie probowal wybrnac, choc comprende uzywa sie bardziej w ameryce pld, ale tu tez perfekcyjnie kazdy to zrozumie [emoji4] Moglas mu dupe ratowac a nie szydzic [emoji12][emoji12]
Wiesz, on niby się uczył hiszpańskiego w szkole, wiec tak chciał błysnąć 😂😂😂 nie chciałam mu tego psuć, do dziś z tego śmiejemy i jak jesteśmy na zakupach i trzeba reklamówkę to mówimy una bolsa? 😂😂😂
Aaa i Barcelona piękna, szczególnie dzielnica gotycka 💙

Wiesz, on niby się uczył hiszpańskiego w szkole, wiec tak chciał błysnąć [emoji23][emoji23][emoji23] nie chciałam mu tego psuć, do dziś z tego śmiejemy i jak jesteśmy na zakupach i trzeba reklamówkę to mówimy una bolsa? [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja ogolnie za francuskim nie przepadam, ale kilka lat blisko wspolpracowalam z jedna Francuzka i uwielbialam jak mowila cos w stylu: "oh merde", za kazdym razem bawilo mnie to do lez. Wiem, co to znaczy, bo po hiszpansku jest "mierda", ale sposob wymawiania tego zawsze mnie rozwalal [emoji16][emoji16]

Ja ogolnie za francuskim nie przepadam, ale kilka lat blisko wspolpracowalam z jedna Francuzka i uwielbialam jak mowila cos w stylu: "oh merde", za kazdym razem bawilo mnie to do lez. Wiem, co to znaczy, bo po hiszpansku jest "mierda", ale sposob wymawiania tego zawsze mnie rozwalal [emoji16][emoji16]
Myśle ze te dwa języki maja cos trochę wspólnego, dołączając angielski(z którego ja jestem du...) idzie się dogadać 😂😂😂
Aaa jak wtedy w hotelu zeszłam i się produkowalam po hiszpańsku, chyba mimowolnie włączałam francuski, pan na mnie popatrzył i zapytał czy mówię po francusku 😂 lub angielsku 😂? Wszystkie poty odeszły jak ręka odjął 😂

reklama
Myśle ze te dwa języki maja cos trochę wspólnego, dołączając angielski(z którego ja jestem du...) idzie się dogadać [emoji23][emoji23][emoji23]
Aaa jak wtedy w hotelu zeszłam i się produkowalam po hiszpańsku, chyba mimowolnie włączałam francuski, pan na mnie popatrzył i zapytał czy mówię po francusku [emoji23] lub angielsku [emoji23]? Wszystkie poty odeszły jak ręka odjął [emoji23]
Tu w Katalonii duzo osob mowi po francusku, albo przynajmniej rozumie.
Ja sie jakos nigdy nie moglam przekonac i nie wzielam sie za nauke. Majac hiszp, ang i niem brakuje mi tylko francuskiego i dogadalabym sie na calym swiecie, ale coz [emoji23]

Do góry