JestemMama!
Fanka BB :)
Kochana bardzo mi przykroJa się żegnam.. dzis na usg brak akcji serca

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana bardzo mi przykroJa się żegnam.. dzis na usg brak akcji serca
Aaaa… No mądrego to dobrze poczytaćWydaje mi się, że mowa tu o przęcherzykach antralnych. Pęcherzyki antralne to pęcherzyki w jajnikach, które są gotowe do wzrostu pod wpływem naturalnych gonadotropin (w przypadku in vitro to są zastrzyki jakie przyjmujemy). W trakcie wzrostu pęcherzyki antralne, nie wszystkie, stają się pęcherzykami dominującymi. Gdzieś wyczytałam, że „za normalną” uznaję się liczbę kilku-kilkunastu per jajnik. Liczba kilkudziesięciu (czyli też>20) może wskazywać na zespół policystycznych jajników.
Trzymam mocno kciukiHejJuż jestem po, choć dziś pierwszy raz myślałam, że może się nie udać. Nigdy wcześniej nie miałam wątpliwości, a dziś kiedy położyłam się na fotelu i 10 minut szukali mi macicy to myślałam, że zwariuję
Mam macicę tyłozgiętą i to bardzo, taka moja budowa i uroda
Lekarz dwa razy sondę wymieniał, robili mi usg brzucha i dopochwowe i już zwątpiłam czy trafią, ale w końcu się udało
Teraz mam się nie forsować i odpoczywać
![]()
Dziękuję przydają sięTrzymam mocno kciuki![]()
Nie polecam gonitwy dużo stresu to kosztujePrzydałoby mi się trochę gonitwy, szczerze mówiąc.. A u nas terminy są masakrycznie odległe... Embriolog w marcu, wizyta przed punkcją w lipcu, będę mieć super szczęście, jeśli cokolwiek się zacznie przed końcem wakacji :-(((
Co to makramy. Pierwsze słyszę.Dziękuję przydają sięJa chyba zwariuję przez te dwa tygodnie do testu, od jutra zaczynam wyrabiać makramy, tzn. uczyć się
![]()