Kahaaa Kochana gratuluję synka
Badger 76 nie przejmuj się niczym kochana

Takie zachowanie w Novum to standard. Musisz wyluzować, olewać ich i jak ci się coś nie podoba w ich zachowaniu to im to mów, a nawet jak chcesz to na nich pokrzycz trochę

Jak tak robie i działa. Pamiętaj Novum to fabryka pięniędzy, a pomoc parom z problemami jest ich działalnością poboczną

Jak się uda to jest miło

Uwierz mi, gdzie indziej wcale nie jest kolorowo

Oczywiście jak ci się uda za pierwszym razem, bez żadnych komplikacji to każdy powie że jego klinika i lekarz prowadzący jest super
P.S. Uprzedzam, powyższa opinia jest całkowicie subiektywnym moim odczuciem, i zdaję sobie stprawę że nie wszyscy muszą się z nią zgadzać
Dododa,
Kochana nie odzywałaś się i już odstąpiłam wizytę. U tego Gina na wizytę czeka się 2-3 miesiące, tak więc chętnych trochę było. Ale jak tylko będziesz chciała do niego pójść to daj znać załatwię ci przyspieszoną wizytę - mam chody u gina ze względu na 9 staż współpracy
Eweli1982
Jeżeli problemem jest twój M a nie ty to pewnie pojedziecie z długim protokołem, czyli:
1. Przez 21 dni bierzesz antykoncepcję na wyciszenie, zazwyczaj od 1 dc
2. Potem @ i zaczynasz dostawać hormony na wzrost komórek, tzw. stymulacja
3. Obserwacja rosnących jajek i punkcja (pobranie komórek jajowych)
4. Zapłodnienie (sex na szkiełku) - czeka się ok. 2-5 dni żeby zobaczyć czy zapłodnione komórki się dzielą
5. Transfer (podanie zarodków do macicy)
6. BetaHCG (test ciążowy) i weryfikacja - sprawdzenie czy prawidłowo przyrasta HCG.
Może ominęłam jakiś etap, ale generalnie tak jest (chyba że mi się pochrzaniło). Co do klinik to są dziewczyny z twoich regionów, więc pewnie się do ciebie zaraz odezwą i coś ci poradzą.
Trzymaj się cieplutko i głowa do góry
A ja byłam wczoraj 2 razy na skanie, ale jajka nie chciały popękać, tak więc dzisiaj znów śmigam do gina