matylda1980. Pracuję w laboratorium i wiem , że testy sikane można robić nie wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiączki a i tak czasem zawodzą bo mają małą czułość ( bhcg-40 ) niby piszą , że już od 10 ale to bujdy .Daj sobie spokój z tym sikańcem natomiast jeśli już nie możesz się doczekać to możesz zrobić 6 dpt bhcg z krwi, jeśli zaskoczyłąś już powinno być widać bo licząc od pobrania komórek i ich zapłodnienia minęło już 11 dni .Tylko znowu nie wiadomo co lepsze wiedzieć wcześniej , że się nie udało czy jeszcze tydzień mieć nadzieję . Kiedyś po I inseminacji tak samo jak Ty nie mogłam się doczekać testu , lekarz powiedział 14 dni czekania a ja zrobiłam po 8 bo pracuję w laboratorium więc mam taką możliwość no i się rozczarowałam i następne II próby inseminacji to już czekałam do końca aż do @ i niestety wredna przychodziła więc testy nie były wcale potrzebne . Pamiętam , że nawet bałam się robić je wcześniej żeby się nie rozczarować wolałam choć jeszcze kilka dni dłużej żyć z nadzieją , że będzie ok.

-taki przerobiony cytat z Seksmisji mi tak jakoś podpasił;-)