reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

hej , tak wiele się tu dzieje , że nie nadążam was czytać :) ,
ewline 125 - jesli wciąż rezygnujesz z wizyty u swojego lekarza 31.05 to ja póki co jestem chetna , dokładnie dam ci znać bo narazie szukam kogoś u siebie w mieście - może się uda i zrobią mi na NFZ , powinnam to juz wiedzieć do piątku więc dam ci znać co i jak , z góry dziękuję :)

tak ogólnie dziewczyny to nie mamy łatwego , nudnego zycia , badania , ciągłe te szpagaty na tych fotelach , kłótnie z mężami , płacze , szlochy , smiech i łzy - wszystko skondensowane w nas jak w bombie , która zaraz moze wybuchnąć , pewnie nieraz się tak czułyście , ja tak mam kilka razy w tygodniu :zawstydzona/y: , kazda z nas najdrobniejsze ukłucie po transferze wyczuwa , szuka , myśłi , już czy nie już , o szooook !!!!! my to mamy jazdy hahahaha ....

labo75 - czy relanium brałaś tylko ze względu na nerwy czy pomaga ona w jakimś stopniu zagnieździć się jajeczku , może to głupie pytanie ale juz któryś raz o tym czytam a nie bardzo wiem o co chodzi , jak często brałaś lub bierzesz ?

matylda - pytałas jak z okresem po transferze , na to chyba nie ma regóły , każda z nas ma inaczej , zalezy od leków itd. ja miałam swój 1-wszy transfer nieudany i okres dostałam 10 dpt ( blastocysty) , w dniu kiedy powinnam dostać normalną miesiączkę , zawiodłam się bardzo ale terzymam kciuki zeby Tobie się udało , ja tez miałam jak ma-mi czyli piersi bolały mnie na początku , przez kilka pierwszych dni po transferze a potem nagle przestały ....no i nic z tego nie wyszło :( ale mam jeszcze malutkie śnieżynki za którymi już tęsknię , więc skoro coś czujesz to miej cały czas nadzieję :) !!!!

.....a tak w ogóle to nikogo tu nie ma ??????? haloooooo , halooooo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
HEJ DODORKA!!!
JA JESTEM TLKO MAM PADACZKE BO WYSTAWILAM PIESKA NA ALLEGRO I 2 OSOBY LICYTOWALY I PARE GODZ. PRZED KONCEM LICYTACJI SIE WYCOFAŁY!PO CO WIEC D...E ZAWRACAJA,A JAK LUDZIE DZWONILI TO MOWILAM ZE JUZ SPRZEDANE...NO I ZOSTALAM Z 2 YORKAMI !!!...CZYLI RAZEM MAM JUZ 5:szok:, CHYBA ZACZNE CHIŃSZCZYZNE NA OBIAD ROBIĆ ;-)

HEJ :) dobrze , ze jestes bo juz mi sie zaczeło wydawać , ze monolog prowadze z komputerem haha , no daj spokój - nie rób pieskom krzywdy , ja bym jednego chętnie kupiła ale nie miałby kto z takim okruszkiem wychodzic na spacerki , 5 to już niezła gromadka .....tak w sumie można powiedzieć , ze masz 7-mio osobowa rodzinkę :)

Dodora. mi kazano w klinice wziąć 1 tabletkę relanium 2 godz przed transferem a potem przez 3 dni 2x1 tabletce podobno zapobiega skurczom macicy więc teraz jeśli coś ciągnie mnie w dole brzucha to wolę nie ryzykować i sobie 1 aplikuję , też myślałam , ż e to bardziej na stresa a to w innym celu.

no, masakra!!!...tak normalnie to 2 sa w domku sunia i piesek...jedno po pierwszej IUI,a drugie po drugiej!!! ;-)...3 to mojej siostry,bo własnie urodziła pare dni temu i musze sie nim troszke zajac...no i dwoje ich dzieci,tragedia!!!:shocked2:

labo75 - acha , to ja przy następnym podejściu tez tak zrobię , a może macie więcej takich '' invitrowych przykazań '' tego typu , wiecie - żeby nie używać pachnących kosmetyków , dietka ( jaka ? ) , czy lepij leżeć kilka dni po transferze czy może normalnie funkcjonować lecz bez wysiłku ....i takie tam

missdior -jak na poligonie prawie , haha no masz kuuuuupe roboty , czyli trenujesz jak być dobrą mamą :) , gratulacje ciociu - siostra ma to i ty się doczekasz :)

;-)...no,naprawdę sunia miała casarke i pare dni wcale prawie nie spalam!!!...i tak sobie właśnie pomyslalam ,ze to wprawa ;-)...no i powiem wam że łatwo nie bylo...hahhaha!!!a siostra urodziła własnie pare dni temu córcie malunią 49 dluga i tylko 2 kg wagi...ona zreszta tez 159 cm wzrosty i 46 wagi wiec drwala nie bylo co się spodziewać ;-)ale fajowa jest!!!

dodora.Ja nie stosowałam żadnej diety ale nie piję kawy i czarnej herbaty . Do tego unikałam kąpieli niby wystarczy żeby nie była gorąca ale ja wolałam nie ryzykować i tylko myłam się jak "dziecko" czyli dupka , nóżki i buźka . Na kąpiel pozwoliłam sobie dopiero po drugiej weryfikacji jak już była dodatnia tj 6 dpt. Być może to nie miało znaczenia ale wiesz jak to jest strzeżonego .................Teraz robię sobie kąpiel nawet z pianką ale niezbyt ciepłą .

Aha i mam endometriozę więc już miesiąc wcześniej brałam metypred i teraz cały czas go biorę .

aha , ja endometriozy nie mam , po transferze miałam tylko utrogesten 3x1 , nie wiem czy to nie mało bo czytałam , ze dziewczyny miały jeszcze encorton, duphasto , a ty co brałaś?

missdior - moja kolezanka tez niedawno urodziła dziewczynkę :) kobitki górą !!!
tak w ogóle to otaczają mnie same koleżanki z maluszkami , w gronie moich znajomych to tylko my i jeszcze jadna para nie mamy dzieci , reszta ma po 2, 4 :) albo chociaz jedno .....był moment , ze kogo bym nie odwiedziła to same fajne brzuchalki łaziły :)

reklama
Do góry