reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lolitka obys miała rację , jutro jeszcze lecę na USG i jeszcze raz podpytam lekarza, bo mi głowa z tego pęka.Kurcze i boje się że ten mięsniak strasznie urośnie, bo w wielu przypadkach tak jest.

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa i informacje. Czytam trochę o tych protokołach i samym in vitro, ale od czytania pojawia mi sie tyle pytań, ze juz zaczelam je zapisywac i zadam je lekarzowi, bo przeciez nie moge się z internetu dowiadywac wszystkiego skoro nie znam się na tym, a za wizyty płacę wiec mogą chyba coś powiedzieć...

Odnośnie protokołu, to widzę, że wszystkie mówicie, ze przy PCO powinien byc dlugi. Ja byłam u 3 lekarzy (invicta i 2 x novum) i kazdy po USG i wynikach hormonow powiedziec ze krotki protokol. Nie wiem czy to wynika z wysokosci, AMH ale to byly 3 niezalezne osoby, ktore nawet nie wspomnialy o dlugim protokole. Także chyba zaufam im w tej kwestii licząc, że jest mała szansa, że 3 osoby się mylą... Obym sie ja nie pomyliła :-)

kosik - Dzieki za info. Bedę bardzo wdzięczna za namiary na apteki :-) Szpital na Woloskiej znam i mam swietne doswiadczenia z niego.

agulkak - zanim podjelam decyzje o Novum, bylam w Invicta. Tam to byl dramat. Nie dosc ze mialam wrazenie ze jestem na tasmociągu to jeszcze po drodze dostałam ulotki o liposukcji i zabiegach beauty...Az zaczelam szukac w necie czy ich działalnością jest leczenie niepłodności czy raczej chirurgia plastyczna, a in vitro robią przy okazji... może trafiłam na ich gorszy dzień, ale w Novum było zupełnie inaczej. miło, duzo informacji, normalna rozmowa. Prowadzi mnie Obuchowska (wczesniej bylam u Lewickiej ale jakos nie zaiskrzyło). Narazie mam jeszcze niedosyt informacji. Mam wrazenie ze wiecej dowiaduje sie tu, na forum i z netu niz u lekarzy, ale atmosfera jest bardzo dobra i zawsze mozna zadzwonic jak ma sie pytania.

Aaa jeszcze zapomnialam zapytac.
Ostatnio lekarz mi zaproponował zebym brała tabletki antykoncepcyjne do momentu stymulacji. No i zastanawiam sie jaki jest sens tego skoro bede brala miesiac, dwa tabletki, potem znow stymulacja, czekania 2 tygodnie na wynik testu w czasie ktorych nie bede brala antykoncepcji, a potem jak sie okaze ze nie zaskoczylo, to znow antykoncepcja??? Przeciez ten organizm oszaleje totalnie....

Czy ktoras z Was tez miala takie zalecenie?

mistle jak rozumiem w Warszawie podchodziłaś? kto Cie prowadził? który lekarz? transfer? wczesniej pick-up?
Ja podchodziłam w Warszawie u dr Kunickiego, które polecam!! natomiast transfer i pick up za kazdym razem robil kto inny...

witam!!!
przepraszam ze wtracam sie tak raz na jakis czas, ale szczescie mnie rozpiera!!! ja juz wierze w cuda, dzis po raz pierwszy widzialam jak bije serduszko naszego skarba!!! wiele przeszlismy, ale warto bylo. dziewczyny, wyjmijcie glowy z macicy, ruszcie na impreze, zaszalejcie zdrowo a potem do roboty. moze za rok bedzie reaktywacja wyzu demograficznego:-). zycze wszystkim sukcesow!!!

sham - ja dopiero zaczynam. W styczniu pierwsza stymulacja. Teraz prowadzi mnie Obuchowska w Novum. Wczesniej Lewicka - miła, ale jakos nie zaiskrzylo. A kto bedzie robił transfer to jeszcze nie wiem.
A Ty gdzie w Wawie?

witam!!!
przepraszam ze wtracam sie tak raz na jakis czas, ale szczescie mnie rozpiera!!! ja juz wierze w cuda, dzis po raz pierwszy widzialam jak bije serduszko naszego skarba!!! wiele przeszlismy, ale warto bylo. dziewczyny, wyjmijcie glowy z macicy, ruszcie na impreze, zaszalejcie zdrowo a potem do roboty. moze za rok bedzie reaktywacja wyzu demograficznego:-). zycze wszystkim sukcesow!!!

Gratulacje!!! W moim wypadku ciąża nie idzie w parze z "robotą" :)

reklama
mistle!
zerknelam wyzej i widze ze masz taki problem jak i ja. PCO , bezowulacyjne cykle, slabe nasienie. 1 proba in vitro zakonczyla sie implantacja zarodka, ale w 16 dpt polecialo wsio. potem histeroskopia -wynik super no i mialam sie przygotowac do transferu mrozonek, w miedzy czasie postanowilam wrocic do dawnego wesolego zycia no i w efekcie przygotowan nie bylo. byly imprezy a teraz jestem w ciazy w ktora zaszlam na cyklu naturalnym. wszystko jest ok i oby tak dalej.

Do góry