Bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa i informacje. Czytam trochę o tych protokołach i samym in vitro, ale od czytania pojawia mi sie tyle pytań, ze juz zaczelam je zapisywac i zadam je lekarzowi, bo przeciez nie moge się z internetu dowiadywac wszystkiego skoro nie znam się na tym, a za wizyty płacę wiec mogą chyba coś powiedzieć...
Odnośnie protokołu, to widzę, że wszystkie mówicie, ze przy PCO powinien byc dlugi. Ja byłam u 3 lekarzy (invicta i 2 x novum) i kazdy po USG i wynikach hormonow powiedziec ze krotki protokol. Nie wiem czy to wynika z wysokosci, AMH ale to byly 3 niezalezne osoby, ktore nawet nie wspomnialy o dlugim protokole. Także chyba zaufam im w tej kwestii licząc, że jest mała szansa, że 3 osoby się mylą... Obym sie ja nie pomyliła :-)
kosik - Dzieki za info. Bedę bardzo wdzięczna za namiary na apteki :-) Szpital na Woloskiej znam i mam swietne doswiadczenia z niego.
agulkak - zanim podjelam decyzje o Novum, bylam w Invicta. Tam to byl dramat. Nie dosc ze mialam wrazenie ze jestem na tasmociągu to jeszcze po drodze dostałam ulotki o liposukcji i zabiegach beauty...Az zaczelam szukac w necie czy ich działalnością jest leczenie niepłodności czy raczej chirurgia plastyczna, a in vitro robią przy okazji... może trafiłam na ich gorszy dzień, ale w Novum było zupełnie inaczej. miło, duzo informacji, normalna rozmowa. Prowadzi mnie Obuchowska (wczesniej bylam u Lewickiej ale jakos nie zaiskrzyło). Narazie mam jeszcze niedosyt informacji. Mam wrazenie ze wiecej dowiaduje sie tu, na forum i z netu niz u lekarzy, ale atmosfera jest bardzo dobra i zawsze mozna zadzwonic jak ma sie pytania.