reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

joweg Zobaczycie jakie będą wyniki M i zadecydujecie , ale ja bym podeszła najpierw do crio dlatego żeby plemniki miały jeszcze trochę więcej czasu na regenerację. Wszystko w sumie od wyników zależy.

reklama
jo.M. w sumie lekarz powiedzil ongolog ze 3 lata po chemi zeby nie starac sie o dziecko , minie w lipcu 2 lata a genetyk powiedzial ze jak beda w przypadku meza jakies wogole plemniki to ze moge byc w ciazy i to niema nic do tego.....

slimaki jedne bunka - tak to jest w tych panstwowych szpitalach. kto to slyszal czekac do 3 doby jak ma sie 3 zarodki - o pomste do nieba wola, a my za to cierplimy. no ale 1 to 1 - moze to wlasnie ten. czekamy na pozytywna betke z twoja jedyneczka, bo tyle trzeba zeby dzidzia byla

joweg - ten genetyk to jakis lewus. plemnik od zdrowego chlopa rozni sie od tego gdy byly robione leczenia medyczne, zwlaszcza tak obciazajace dla organizmu jak chemia itd. onkolog mial racje - lepiej czekac.

bunka33- to trzymamy kciuki za Twoje malenstwo:) a ile mialas zrodeczkow ?

loloitka200- ja chyba bym poparla jednka genetyka, ale to moje zdanie co ma chemia do spermy , kobiety w ciazy tez biora chemie i jakos dzieci rodza sie zdrowe.....

Bunka- mocno trzymam kciuki, żeby Wasz mały cudaczek doczekał się rodzeństwa :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dziewczyny ja nie miałam histeroskopii- nie ma podstaw, miałam jedynie badanie drożności jajowodów- oczywiście wsio ok, i te wszystkie badania z krwi i wymazy na bakterie- jakś franca się przyplątała- ale to nic dziwnego. Nie miałam skierowania na USG piersi czy sutków trochę mnie to niepokoiło, ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która miała in vitro u tego samego ginia co ja i mi powiedziała, że tak samo jeżeli nie ma podstaw to wsio ok, ona też nie miała. Ich córa w lutym skończy 2 latka i myślą o drugim :tak::tak::tak:

joweg - jak to co ma chemia do plemnikow :szok: kluczowe znaczenie ! to jaki jest plemnik i jaka komorka - one determinuja DNA zarodka/dziecka ktore sie juz nie zmienia chyba ze robimy cos w czasie ciazy co narazi plod na zmiane/mutacje DNA (przyklad palenie). To co wnosza oba elementy na poczatku to najwazniejsze.
ja bym take lekko do tematu nie podchodzila - no ale to wasza decyzja kochani.

Cześć dziewczynki.
Właśnie wróciłam z pierwszej wizyty u mojego gina po udanym in vitro. Założył mi kartę ciąży. Teraz czeka mnie seria badań w tym prenatalne i pierwsze mam 1.02.2012 i trochę się boje. Dzidzia się super rozwija bez żadnych wspomagaczy oprócz oczywiście witamin (femibion). Od 3 tyg mam całodniowe mdłości - masakra jakaś, ale przecież tego pragnęłam :-) Mogą potrwać do 14 tyg. i mam nadzieję, że nie dłużej.:-)

Pozdrawiam Was gorąco

reklama
lolitka200- dzieki w sumie dopieor do mnie to dotarlo , ale zrobimy badanie nasienia zeby chcoiaz sprawdzic czy wogole mamy na przyszlosc szanse jakas,ogolnie zobaczymy jak sie zycie nasze potoczy .... zobaczymy :) poki co zostaje na razie przy lipcu :) ale wiecie wsytsko moze sie zmienic hehe

Do góry