reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Magdusia - Dziękuję Ci za miłe słowa , właśnie na takie liczyłam. Łatwo nie jest ale co zrobić. Dzidzia jest najważniejsza .

reklama
Magdusia 31 bylam w poniedziałek na wizycie i zadałam lekarzowi wiele niewygodnych pytań dotyczacych calej procedury. powiedzieli mi poporstu ze nie zareagowalam na leki i tyle. Ze nie mozna przewidziec tego, że priorytetowe bylo moje bezpieczenstwo i nieprzestymulowanie mnie...
Nic konkretnego.
Moj maz zadal pytanie co teraz zamierzaja zrobic zeby sie to nie powtorzylo. No wiec planuja krotki protokol ale mam sie liczyc z przestymulowaniem i ze moze nie byc transferu na swiezo, tylko po miesiacu....

Jeden lekarz mowi ze moge podchodzic za miesiac, a drugi ze dopiero za 2 miesiace... i kogo tu sluchac?

Jo.M. właśnie przeczytałam, że rozważacie nasienie dawcy. miałam ostatnio rozmowę o tym z moim mężem, ktory stwierdził, że w takiej sytuacji dla mężczyzny to naprawdę trudna decyzja i niewielu facetów by się na to zdecydowało. To nie tylko kwestia chwili zapłodnienia, ale całego przyszłego życia. Mężczyżni są czasami przewrażliwieni na punkcie swojej męskosci i plodnosci. To ciezki cios dla nich, kiedy nie mogą splodzic potomka. Także, jak Twój nie ma z tym problemu i chcę użyć nasienia dawcy, to naprawdę czapki z głów. Facet złoto!!!
Życzę Wam powodzenia :-)

mistle - sluchaj rozsadku. najlepiej podchodzic do swiezego cyklu po 3 cyklach... czy mozna wczesniej? mozna - zawsze mozna tyle ze efekty moga byc gorsze, a i dla organizmu to duze obciazenie

JoM - ciezka decyzja. sama taka opcje rozwazalam kiedy nam sie nie udawalo bo u nas czynnik meski i powiem ci ze nie doszlam do zadnego wniosku mimo ze moj tak jak twoj byl za dawca. zycze powodzenia w tych trudnych rozmyslaniach bo wiem ze ciezki temat pod wieloma wzgledami

lolitka200 - pewnie wszystko byloby prostsze gdybym ja miała cykle, ale ja nie mam miesiączki od roku.... U mnie wrozenie z fusów. Poza tym przy tej stymulacji nie zareagowalam w ogole, wiec moj organizm nie jest obciazona...
Ja tam nie chce czekać, tylko probować najszybciej jak sie da. Tylko kwestia zeby ktos powiedzial ile to jest to najszybciej....

mistle , lolitka - dzięki za wsparcie co ja bym bez Was zrobiła to nie wiem.
Zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Przedyskutujemy wszystko dokładnie i podejmiemy decyzję. Też jest możliwość żeby icsi zrobić z nasienia dawcy i komórki dawczyni - lekarka powiedziała , że jest to jakoś łatwiejsze do zaakceptowania przez pary niż tylko 1 dawca czy dawczyni.

Jo.M. - to pewnie słuszne co mówi Wam lekarz, ale może podpytajcie jak w przyszłości byłoby gdyby np trzeba bylo zrobic jakis przeszczep albo szpik oddać? Odpukać !!!! Oby nic takiego nie bylo, ale życie jest takie przewrotne... Jak jest jeden dawca, a jeden biologiczny to przynajmiej jest połowa szansy w przyszłości... To działa w obie strony. Wy dziecku, a dziecko Wam.
Wiem, że wybiegam lata do przodu i pewnie bez sensu, bo teraz najważniejsze zebyście mieli dziecko....
Także przepraszam, jeśli uraziłam Cię.....

sylha ciche gratulacje :)))

JoM facet skarb :)))) moj to nawet nie chcial slyszec o adopcji :((( trudna decyzja kochana ale masz racje dla tego dzidziusia to wszystko bysmy zrobily :))) trzymam kciuki za ciebie

mistle ja tez mam PCO a okres mozna wywolac progesteronem ja tez mam problemy z cyklami... a wczesniej mialas dlugi protokul ??? ja mialam dlugi i dobrze sie stymulowalam nawet bardzo dobrze :))) tylko u mnie problem z zagniezdzeniem a mialas moze wczesniej laparoskopie???

a u mnie nudy juz bym do pracy wrocila dzis 6dpt i juz schizy zaczynaja mnie lapac he he he a mialo byc tym razem bez stresu a tu im blizej testowania tym gorzej :((((

reklama
mistle - Masz zupełną rację i nie uraziłaś mnie bo też o tym myślałam. Trzeba po prostu ustalić wszystko za i przeciw. Tylko gdyby to było takie łatwe.

mi mi - Dzięki wielkie. 6dpt to już prawie z górki. Wszystko będzie ok

Do góry