reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia, Kinga bardzo mi przykro:-(Przytulam mocno.

quinnie ja obie punkcje miałam tak samo, przebierałam się w koszule z długim rękawem i ciepłe skarpety, potem hop na fotel. Podczas gdy pielęgniarki przygotowywały wszystko Pani anestezjolog wkłuła mi się w dłoń z usypiaczem. Po 20 min obudziłam się w drugim pokoju, obok mąż trzymający mnie za rękę:-) Lekko skołowana ale szybko minęło. Potem musiałam jeszcze chwilę leżeć, nie pamiętam ile. Po jakimś czasie przyszła embriolog i powiedziała ile komórek i jak nasienie.
Mnie brzuch bolał mocno przez kilka dni za jednym i drugim razem. Kuły jajniki, bolało podbrzusze, z pracy miałam zwolnienie do transferu i od transferu 2 tygodnie (do wyniku). Za pierwszym razem skorzystałam ze zwolnienia do tygodnia po transferze i odpoczywałam sobie po prostu. Za drugim razem miałam hiperkę więc po transferze leżałam siłą rzeczy 2 tyg plackiem w domu. Dla mnie to było świetne, cały ten czas czytałam książki z zapartym tchem, prawie 0 internetu i forum. Czas do wyniku minął szybciutko a myśli były mocno oderwane od zabiegu więc i stresu dla mnie mniej.
Teraz ja już stresuję się tym, że będę się stresować po crio. Paranoja:eek:.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!
Kinga, Zuzia - bardzo mi przykro :-( ...
Ja jestem po punkcji - z tych kilku dużych pęcherzyków udało się pozyskać 5 komórek. W poniedziałek mam dzwonić i dowiedzieć się co i jak....
Punkcja nie była taka straszna, tylko mam teraz znowu problem bo mam przepisany antybiotyk - sama nie wiem czy go brać, zawsze mam strasznie wyjałowiony organizm po antybiotykach. Też miałyście po punkcji antybityk?? Pozdrawiam!

olo to trzymam kciuki aby powstało 5 zarodeczków - pięknych zarodeczków.

Oczywiście też miałam - i to silny Amotax 1 g. To zapobiega zakażeniom po nakuwaniu, także trzeba go przyjmować

alessia-AMH faktycznie b.niskie, choć ja nie mam lepiej: 0,4. Za pierwszym razem szłam krótkim protokołem, za drugim długim-efekt stymulacji podobny.

alessia-rozumeim, że Ci ciężko, ale nie miej wyrzutów sumienia, na pewno nie zaszkodziłaś bąbelkom. Ja sobie tłumaczę, że być może były chore i nastąpiła naturalna selekcja i teraz mamy w niebie Aniołeczki.
quinnie-ja po punkcjach się dobrze czułam, nic nie bolało i na drugi dzień szłam do pracy, a po transferze miałam 2tyg. L4. Jednak mnie pobrano tylko 5 pęcherzyków, więc nie byłam mocno pokłuta.

Ikasia Ja również leczę się u dr R. z invimedu. Wydaje się być dobrym lekarzem, choć taki "milczek" - za to konkretny:). U mnie dopiero 5 dzień stymulacji Gonalem, więc wiele o nim nie mogę powiedzieć. Pozdrawiam :)

9 marzec olo2012 - owocna punkcja
11 marzec Tequila I scratching przed udanym crio
11 marzec Quinnie owocne jajkobranie 14.20)
11 marzec Sylwia1985 wizyta przed udanym crio
12 marzec martka273 I scratching przed udanym crio
12 marzec dagnes78 wysoka beta!
12 marzec Molla wizyta przed udanym IVF!!!

13 marzec Gotadora - podgladamy zdrowe maluszki
14 marzec Roxii - udany criotransferek
14 marzec lulin I wizyta przed udanym crio
14 marzec Quinnie udany transferek
15 marzec malinus - wizyta przez udanym crio
16 marzec Asia_77 - I wizyta przed udanym IVF
16 marzec yplocka1 - wizyta przed udanym crio
18 marzec avocado wysoka beta!
18 marzec hola wysoka beta!
18 marzec mgielka888 wysoka beta :):)(13 dpt)
18 marzec drk - wizyta przed owocna stymulacja
19 marzec madzialenak - podglądanie małego rozrabiaki Sebastianka
20 marzec Domat - podgladamy zdrowego maluszka
21 marzec Ikasia początek owocnej stymulacji
Marzec malinuś udane crio
Marzec Kamryn owocna stymulacja
Marzec aneszka81 owocna stymulacja
Marzec darii owocna stymulacja
Marzec/kwieciec Fusun - owocna stymulacja
18 kwiecien - Agapl - podgladamy zdrowego maluszka

Kwiecień/maj - masia123 - owocna stymulacja

Cześć dziewczynki:-). Miłego niedzielnego wypoczynku dla wszystkich:-) i pięknego dnia.
images

reklama
Do góry