reklama
Rozwiązanie
Spróbuj ugotować warzywa i dać kilka żeby dziecko miało wybór np marchewke w paskach, kalafior w różyczkach, możesz zrobić jakieś placuszki warzywne, owocowe (sporo przepisów znajdziesz w internecie) albo makaron np z pesto brokulowym, szpinakowym. Jakieś pulpeciki mięsne, mięsno warzywne.A ta metoda blw to jak konkretnie?
Kawałek marchewki do ręki?
Raz mu dalam chrupka kukurydzianego to zamiast do buzi to go rączkami rozkruszył w drobny mak![]()
I niech sam próbuje jeść, najlepiej w tym samym czasie co reszta domowników [emoji6]
Mają po taką samą ilosc kj. Różnica jest max 1-2 a taka zmiana nic nie da. Może warto zrobić morfologie? Dziecko nie ma alergii ?Mój maluch bardzo słabo przybiera na wadze. Pediatra rozkłada ręce (muszę się wybrać do innego).
Na ten moment wpadłam na pomysł zmiany mleka na jakies bardziej kaloryczne. Co sądzicie?
Jest takie mleko? Czy wszystkie podobne?
Jarzynka
Fanka BB :)
Morfologia w porządku.Mają po taką samą ilosc kj. Różnica jest max 1-2 a taka zmiana nic nie da. Może warto zrobić morfologie? Dziecko nie ma alergii ?
A co do alergi nie mam pojęcia. Są jakies badania, tak?
Żelazo i ferratyna jest w normie ?Morfologia w porządku.
Dzieci które mają alergie podobno wolniej przybierają na masie. Są badania - nie zawsze wychodzą - ważna też jest obserwacja dziecka.Morfologia w porządku.
Ważne żeby dziecko nie spadało w siatce centylowej. Cały czas jest na tym samym centylu ? W ogóle ile ma maluszek miesięcy?
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
A jak z centylami stoicie? Większość mlek ma podobną kaloryczność a różnice są minimalne, Nan optipro ma 280 kcal w 100ml mleka, Hipp minimalnie mniej, Humana jeszcze mniej (275).Mój maluch bardzo słabo przybiera na wadze. Pediatra rozkłada ręce (muszę się wybrać do innego).
Na ten moment wpadłam na pomysł zmiany mleka na jakies bardziej kaloryczne. Co sądzicie?
Jest takie mleko? Czy wszystkie podobne?
Jarzynka
Syn ma prawie 10msc a wazy 7.3kg...
Caly lipiec-wrzesien jadl obiadki i kaszki, a od października się na wszystko obraził i pije tylko mleko
Nie umiem go z powrotem przekonać
Jak widzi łyżeczkę to juz płacze, a jak ma w buzi jedzenie to wypluwa, albo trzyma tak długo, az naciągnie go na wymioty.
Żelazo w porządku.
Myślę, ze sie zraził do jedzenia przez lekarstwo w granulkach (syn przewlekle chory). Teraz zmienione jest na syrop, ale on dalej nie chce jeść. Chyba to siedzi w jego psychice. Próbowałam juz go zagadywać, puszczac bajki, pokazywac zabawki ale ciagle to samo
A wiadomo na samym mleku dłużej byc nie może. Jestem załamana.
Caly lipiec-wrzesien jadl obiadki i kaszki, a od października się na wszystko obraził i pije tylko mleko
Jak widzi łyżeczkę to juz płacze, a jak ma w buzi jedzenie to wypluwa, albo trzyma tak długo, az naciągnie go na wymioty.
Żelazo w porządku.
Myślę, ze sie zraził do jedzenia przez lekarstwo w granulkach (syn przewlekle chory). Teraz zmienione jest na syrop, ale on dalej nie chce jeść. Chyba to siedzi w jego psychice. Próbowałam juz go zagadywać, puszczac bajki, pokazywac zabawki ale ciagle to samo
reklama
G
gość _199
Gość
Może sproboj blw skoro na widok łyżeczki ucieka ?Syn ma prawie 10msc a wazy 7.3kg...
Żelazo w porządku.
reklama
Kaamilaaa
To samo pomyślalam.Może sproboj blw skoro na widok łyżeczki ucieka ?
Moja np nie da się nakarmić. Musi jeść sama bo inaczej nie zje nic. Ale ogólnie też jest niejadkiem. Na rok ważyła 8,4.