reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kuchnia Listopadówek

reklama
Przepis na zupe z salaty :)

2 cebule
2 duze matchewki
seler
natka pietruszki
3-4 glowki salaty w zaleznosci od wielkosci :)
czosnek
kostka rosolowa
sol
pieprz
lisc laurowy
smietana
jajka/ grzanki/ groszek ptysiowy

marchewke cebule seler kroimy drobno
salate siekamy
wszystkie skladniki wrzucamy do duzego garnka na maslo
Jak salata zacznie mieknac i zmieniac kolor dorzucmy czosnek lisc laurowy solimy i pieprzymy i zalewamy wrzatkiem
dorzucamy kostke rosolowa lub tak jak ja lubie kupic sobie suszone warzywa i wrzucam zamiast kostki . Kostek uzywam w ostatecznosci :)
gotujemy az warzywa beda mieciutkie, wtedy wszystko porzadnie trakyjemy blenderem na gladki krem. Zabielamy smietana chyba ze ktos woli bardziej dietetycznie to mozna nie zabielac ja lubie sobie do smaku tej smietanki dorzucic lyzke :)
W wersji z mieskiem mozna sobie podsmazyc boczek pokrojony w kosteczke i wrzucic do zupy i wymieszac nada takiego ciekawego smaku, w wersji postnej podaje z jajkiem na twardo lubie sobie jeszcze swieza salata posypac po wierzchu. Mam znajomych ktorzy jajek jesc nie moga wiec podaje im wtedy z grzankami albo z groszkiem ptysiowym w zaleznosci od tego co akurat mam w domu :) dopiero bede ja robic wiec zdjecie zalacze jak bedzie gotowa :)
smacznego!

Ps. Moj brat (9lat starszy ode mnie) jest zadeklarowanym miesozerca i nieznosi zup:) zjadl u mnie zupe z salaty i od tamtej pory sam ja sobie gotuje na obiad :) jedyna zupa ktora je po grochowie hehe bo grochowa jest syta :)

Smacznego :)

hej co robicie dzisiaj na obiad? ja nie mam pomyslu a przydaloby sie cos szybkiego bo mam troche roboty... nasmazylam nalesnikow z dzemem i z prazonymi jablkami :-) a na obiad ? nie wiem...

remember.me- kurcze zupa z salaty az musze kiedys zrobic.. tyllko poczekam az skonczy mi sie wstret do jedzenia:sorry:

Kamilka ja dzisiaj robie farfalle ze szpinakiem z kurczakiem i serem feta :) szybkie i latwe i smaczne przede wszystkim

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
Ja jak wspomnialam szykowalam dzis sniadanie...
Tak wiec zrobiłam paste jajeczna...

Przepis:
8 jajek
2 lyzki majonezu
kilka rzodkiewek
ogorek
szczypiorek

Po ugotyowaniu jajek zmiksowac je z 2 lyzkami majonezu.. Potem dodac pokrojone w kosteczke ogorka rzodkiewki i szczypiorek wymieszac.. Na koniec doprawic.. Sol pieprz...

A na obiad mysle zrobic leczo:

6 papryk
50dkg pieczarek
1 cebule
20dkg boczku
20dkg kielbasy
koncentrat pomidorowy
sol pieprz i inne przyprawy w zaleznosci od gustu ja dodaje jeszcze troche majeranku

papryki obrac pokroic wstawic w osobnym garczku na wolnym ogniu z dodatkiem odrobiny wody, pieczarki z cebula zesmazyc i dodac do papryki, pozniej zesmazyc kielbase z boczkiem dodac do papryki, po podsmazeniu podlac woda zaprawic koncentratem i doprawic przyprawami. Mozna dodac kostke rosolowa:)

reklama
Do góry