• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kuchnia

dziękuję - na pewno skorzystam! sałatka wydaje się być prosta a wygląda smakowicie :tak: przy najbliższej okazji zrobię i pochwalę się jak domownikom smakowała :tak:
Jest prosta :) Poza ugotowaniem kalafiora to już pięć minut pracy :) Osobiście daję dosyć sporo pieprzu, ale to już jak kto lubi.
Najlepsze, że mój mąż spróbował wczoraj, stwierdził, że super, po czym nieopatrznie mu powiedziałam, że to kalafior a nie ziemniaczki - i nagle przestało smakować... Przy drugiej łyżce stwierdził, że jednak czuje ten obrzydliwy kalafior :-D

reklama
:-D dobre - mój też nie przepada za kalafiorem - praktycznie za żadnymi warzywami nie przepada, nawet mojej ulubionej fasoli szparagowej nie lubi! w domu jadał tylko mizerię albo sałatkę z zielonych pomidorów i chłopak nie wie co dobre :-p ale powoli uczy się poznawać nowe smaki i spore postępy w tej dziedzinie poczynił - je o wiele więcej niż na samym początku :tak:

ale powoli uczy się poznawać nowe smaki i spore postępy w tej dziedzinie poczynił - je o wiele więcej niż na samym początku :tak:
Mamjakty, a jak to osiągnęłaś? Podziel się sposobem, bo ja czuję presję czasu, jak młoda dojdzie do lat dwóch - trzech i zobaczy, że tatuś nie je warzywek, to w życiu jej nie zmuszę do wcinania witaminek :/ Mój na razie jest na etapie: ogórki kiszone i małosolne, czosnek marynowany (o dziwo!), plus mizeria symbolicznie. Na kanapkach pomidorka i ogórki wciągnie, czasem nawet grzecznie pozwoli sobie wcisnąć kawałek sałaty. I koniec :-(

Melu jak mała bedzie miała 3 latka to co zobaczy na talerzu zaraz stwierdzi ze tego nie lubi nawet jesli bedzie to jej ulubioy lizak czy mięsko..

Julka jescze w wakacje uwielbiała fasolke ogórki kiszone kalafior a teraz słyszę "Nielube tedo"" z jarzyn je tylko buraczki,groszek kukurydzę pomidory i marchewke z jakbłkiem Lubi tez takie gotowe namieszane sałatki ale przeciez nie moge jej majonezem futrowac cały czas a substytuty zaraz wyczuje i juz nie ruszy:-)
A my lubimy rozne zielenimy i zawsze do obadu (dwudaniowego codziennie) jakis dodatek sie znajdzie;-)

Melulu - mój nie miał wyboru - oprócz mojego gadania, że źle się odżywia musiał nasłuchać się mamy mojej i babci - więc chłopak wymiękł ;-) na początku był twardy, ale wiedział, że i tak nic innego nie dostanie to jakoś pomału się nauczył jeść to co i my - najpierw małe porcje potem troszkę Mu zwiększałam - nadal nie lubi dużo rzeczy ale trochę zje - dla świętego spokoju chyba :tak: może jak to się mówi "usiądź" na swoim i narzekaj to może jakiś efekt to da - na mojego to zadziałało - miał dość codziennego słuchania tego samego więc w końcu się złamał ;-)
teraz jestem na etapie odzyczajania mojego od nawyku, że codziennie musi być piwko :dry: czasem udaje mi się, ale nie zawsze, nie mam na to sposobu :dry: na szczęście nie to, że pije nie wiadomo w jakich ilościach, ale zawsze na wieczór jedno musi być! masakra :sorry2:

A nasz tatusiek zje wszystko!!Nawet gdyby nie smakowało ani nie wyglądało to i tak wciaga, aż mu się uszy trzęsą - uwielbiam to w nim!!!!!!!:-):-D:tak:Mam nadzieję, że nasza kruszynka odziedziczy po nim apetyt bo ja byłam strasznym niejadkiem i do tej pory fo****ę jak coś mi się nie spodoba na talerzu:-p:sorry2:

tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

mamjakty - a z tym piwkiem-skąd ja to znam...?:wściekła/y:chociaż muszę przyznać,że w domu już nie pije ani nie znosi na później, ewentualnie z kolegami na mieście ale z kolei tu sie kryje problem,że może się przestać kontrolowac i zaciągnąć!!:-(:wściekła/y::angry::crazy:

U mnie piwko w szafce stalo chyba 2 lata, ale na szczescie moja znajoma do mnie przyszla i miala na nie ochote. Inaczej by sie chyba przeterminowalo :-D Zawodowa pijaczka alkoholi raczej nie jestem ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry