reklama

Kuchnia

Melulu - nie przeginaj :angry:
Hehe :-D Wolałam spytać, bo na przykład mój mąż na suchej patelni smaży naleśniki. Ja tam zawsze kroplę oleju dolewam, a on lubi takie w wersji przypominającej suche placki na tortillę albo cuś :-D I zawsze mamy wojnę przy naleśnikach, choć ostatnio wypracowaliśmy kompromis i smażymy na zmianę - ja daję troszkę oleju, smażę jeden dla siebie, a potem on smaży następny już nic nie dolewając :-)
Ale na te placuszki sama nabrałam ochoty!

reklama
Dziewczyny zapraszam do mnie na pizze. Zrobilam wieeeelką i pyszną. Moj Pawel sie odchudza( 3 dzien sie juz trzyma ;-) ), a ja nie mam sily juz zjesc tej pizzy :-D

Ciasto drozdzowe

Celinka :angry:
a jadłaś pizzę na kruchym cieście ???

podaj ten przepis :-)
ja sama nie jadam takowych potraw .... no może raz na rok konsumuję pizzę, ale jakbyś miała jakieś opatentowane ciasto to myślę, że mój małżonek byłby szczęśliwy z takiego obiadu ;-)

a jeśli jesteś miłośniczką pizzy to proszę Ci - jak już podasz przepis na ciasto to może dołóż kilka rad dobrej kucharki - w stylu:
posmarować ciasto sosem, albo
nie smarować ciasta sosem bo będzie mokre itp ;-)

reklama
Przepis na pizze
Teraz troche zmodyfikowalam ten przepis- wtedy ciasto jest bardziej pulchne. Drozdze, cukier, kilka lyzek mąki zalewam połową szklanki gorącej wody, mieszam i czekam, az troche ta papaka urosnie. Potem wlewam to do mąki, dodaje sol, oliwe i reszte wody i ugniatam. W tej wersji potrzeba troche wiecej mąki- tak z 450-500g.
Ciasto sosem zawsze smaruje, tzn u mnie za sos zawsze robi ketchup :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry