reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kupa po porodzie

Na razie szwy się trzymają ale rana nie chce się na razie goić, mam mocno dbać o higienę, brać antybiotyk, uważać podczas korzystania z toalety a w razie czego używać czopki, nie mam siadać jakoś super dużo ani się nachylać, położona powiedziała że bardzo brzydko mnie rozcięli ale na razie wszystko jest okej, do kontroli szwy w poniedziałek, mam rozpuszczalne ale do poniedziałku muszę się przemęczyć z leżeniem w łóżku i małą ilością chodzenia oraz siadania
Mogę zapytać dlaczego bierzesz antybiotyk? Kurczę ja przy obu porodach miałam szwy rozpuszczalne, miałam dbać o higienę oczywiście ale żadnych innych zaleceń nie było. Do kontroli po 6 tygodniach i było ok. Nie rodziłam w Polsce to pewnie co kraj to obyczaj.

reklama
Mogę zapytać dlaczego bierzesz antybiotyk? Kurczę ja przy obu porodach miałam szwy rozpuszczalne, miałam dbać o higienę oczywiście ale żadnych innych zaleceń nie było. Do kontroli po 6 tygodniach i było ok. Nie rodziłam w Polsce to pewnie co kraj to obyczaj.
dostałam antybiotyk bo 19 stycznia urodziłam i założyli mi 6 szwów, 20 stycznia wieczorem okazało się że 3 szwy pękły i nie wiadomo kiedy pękły i chodziłam bez tych 3 szwów nie wiadomo ile, lekarz wolał dmuchać na zimno gdyby tam się się już zakażenie dostało i przepisał antybiotyk

Do góry