reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kupa 💩 uwaga zdjęcie!

Andala_a

Zaciekawiona BB
Witam, jesteśmy po 2 tyg biegunce i chyba dzisiaj nadszedł koniec bo "kupa" nie wsiąka w pieluszkę i jest ich mniej... Mam pytanie, czy to prawidłowa kupa na MM u 3,5 msc niemowlaka? Czy to w końcu zwiastuje koniec biegunki? Przepraszam za zdjęcie...

Załączniki

• 20250125_151622.jpg
    20250125_151622.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 303
reklama
Witam, jesteśmy po 2 tyg biegunce i chyba dzisiaj nadszedł koniec bo "kupa" nie wsiąka w pieluszkę i jest ich mniej... Mam pytanie, czy to prawidłowa kupa na MM u 3,5 msc niemowlaka? Czy to w końcu zwiastuje koniec biegunki? Przepraszam za zdjęcie...

Tak, normalna. Poszukaj sobie na hafija tam jest cały przegląd kupek 🙂

A wcześniej było tak... pediatra dała enterol I dicoflor. Trwało to bardzo długo. Mam nadzieję ze sytuacja się normuje. Czy jest tutaj ktoś kto się na tym zna?

Załączniki

• 20250124_100658.jpg
    20250124_100658.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 127
  • 20250122_145748.jpg
    20250122_145748.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 126
  • 20250121_090232.jpg
    20250121_090232.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 128
Wygląda raczej ok :)

Cześć dziewczyny 😃 i ja mam problem z kupa już mówię o co chodzi….synek 5 miesięcy i parę dni, miewa problemy brzuszkowe…karmie głównie piersią, ale dokarmiam raz dziennie 100 ml mm bebilon pepti syneo, mleko małemu zostało przepisane może z tydzień temu ponieważ doktor stwierdziła że może nie toleruje tych mlek z bmk…po tym mleku robi w tym czasie często takie raczej wodniste kupki ze śluzem(śluz zdarzał się też przed pepti syneo)…czy to wygląda na biegunke czy po prostu jego organizm się przyzwyczaja ? Czy jest to normalna kupa niemowlaka? bo ja już psychozy dostaje z tą kupa już nie wiem która jest normalna która nie, wstawię wam zdjęcie do oceny
IMG_7006.jpeg

Nie jestem biegła w temacie kupy, ale na pewno widzę pasma śluzu. Moje dziecko jest karmione MM i robi kupy jak powyżej, zupełnie inny kolor i konsystencję, ale wiem, że dzieci karmione KP robią inne i to zależy od tego co mama je 😊

Nie jestem biegła w temacie kupy, ale na pewno widzę pasma śluzu. Moje dziecko jest karmione MM i robi kupy jak powyżej, zupełnie inny kolor i konsystencję, ale wiem, że dzieci karmione KP robią inne i to zależy od tego co mama je 😊

A jakim cudem to co je mama przechodzi z jej żołądka wykluczając alergeny gdy dziecko jest alergikiem?

Ja karmie dziecko mlekiem mm więc nigdy się nie interesowałam tym jak to działa i jak dieta matki wplywa na maluszka, ale z różnych postów które czytam czy dyskusji na grupach wynika, że tak jest. Można pewnie znaleźć jakieś źródła, które opisują w sposób naukowy to zjawisko.

reklama
Ja karmie dziecko mlekiem mm więc nigdy się nie interesowałam tym jak to działa i jak dieta matki wplywa na maluszka, ale z różnych postów które czytam czy dyskusji na grupach wynika, że tak jest. Można pewnie znaleźć jakieś źródła, które opisują w sposób naukowy to zjawisko.
Mleko matki nie powstaje z treści jej żołądka z ze składników zawartych w krwii które wchłonął z pożywienia jej organizm. Jeśli dziecko jest alergikiem to uczuli go jakiś konkretny alergen, który wchłonął także organizm mamy i z niego wytworzył pokarm. Piersi nie mają połączenia z żołądkiem 😉 Mama karmiąca może śmiało zjeść kiszonki i nie oznacza to że zaraz dziecko będzie miało wzdęcia 😉

Do góry