reklama

Kwiecień 2009

no własnie, masz rację, mnie tez to drażni jak gwiazdy wypowiadają się na temat trudów macierzyństwa, bo znając życie to mają kasę więc zatrudniają tysiąc nianiek no i mają czas na ćwiczenia, dbanie o siebie czy inne takie.

reklama
... famme, ja tez od dziewczyn slyszalam, ze po cc dopiero w 4 dobie ma sie pokarm, ale nie martw sie na zapas, ja po sn wystarczajaca ilosc mialam w 3 dobie, a przez 3 pierwsze oli cycowal bez przerwy, nawet pielegniarkom sie nie dal wykapac bo chcial cyca, a pozniej jak sie nassal to 4 godz. spal;-)
u nas w szkółce mówili, że to zależy od tego czy cc była tak po prostu na umówiony termin przychodzimy kładziemy się na stół i rodzimy czy poprzedzona skurczami (nawet wywoływanymi)... jeśli są normalnie skurcze i organizm produkuje oksytocynę to ma też sygnał, że powinien zacząć produkować pokarm dla maleństwa... jest wtedy duża szansa, że mleczko będzie od razu

Patrzcie co znalazly pazdziernikowki:-):-):-) tez sie usmialam:-D:-D:-D

-Nie wolno nic smażyć w ciąży bo tam, gdzie tłuszcz kapnie, to dziecko bedzie miało znamię.
-Nie wolno przechodzić pod kablami, bo się pępowina owinie.
-Nie wolno obcinać włosów, bo dziecko będzie glupie.
-Nie wolno patrzeć na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo się mozna zapatrzeć.
-Nie jeść kiszonych ogórkow bo mleko (to z piersi) skwaśnieje.
-Nie chodzić po słońcu, bo się zsiądzie.
-Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem, bo dziecku będą ropiały oczka.
-Nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi.
-Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
-Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
-Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
-Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate.
-Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
-Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
-Nie depiluj się, bo dziecko urodzi się łyse.
-Podczas zmywania naczyń lub prania przyszła matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
-Jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha, to dziecko będzie miało myszkę (znamię).

A teraz absolutny hardcore:
-Nie wolno przechodzić w ciąży przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodołowie.

Udało mi się doczytać, szczęście bo nie było tego dużo ;-)

malutka wesoło masz z tymi psiakami ;-):tak:

Gabi trzymam kciuki za wizytę, wszytsko MUSI być ok

aha powodzenia u kardiologa

A mnie dziś w nocy podbrzusze bolało, aż ciężko mi było wstać to wc:baffled: Ale naszczęście jak rano się obudziłam wszystko było ok, podejrzewam, że to skutek wczorajszego sprzątania, kondycja już nie ta sama i trzeba się oszczędzać...
Jutro idę do gina i na usg, mam nadzieję, że wszytsko ok i cieszę się, że będę mogła zobaczyć Zuzika

Wszystkie ciuszki dzidziowe mam już poprane więc dziś w planach PRASOWANIE :baffled::baffled: aż się boję
Do uprania mam jeszcze kocyki, pościele, rożki, ochraniacz, pieluchy, ale jak narazie nie mam gdzie tego ułożyć, musimy chyba pomyśleć o kolejnej komodzie....

W przerwach podczas prasowania będę was poczytywać pisareczki ;-)

Miłego dnia życzę

patrzcie co znalazly pazdziernikowki:-):-):-) tez sie usmialam:-d:-d:-d

-nie wolno nic smażyć w ciąży bo tam, gdzie tłuszcz kapnie, to dziecko bedzie miało znamię.
-nie wolno przechodzić pod kablami, bo się pępowina owinie.
-nie wolno obcinać włosów, bo dziecko będzie glupie.
-nie wolno patrzeć na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo się mozna zapatrzeć.
-nie jeść kiszonych ogórkow bo mleko (to z piersi) skwaśnieje.
-nie chodzić po słońcu, bo się zsiądzie.
-nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem, bo dziecku będą ropiały oczka.
-nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi.
-nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
-nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
-nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
-nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate.
-nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
-nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
-nie depiluj się, bo dziecko urodzi się łyse.
-podczas zmywania naczyń lub prania przyszła matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
-jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha, to dziecko będzie miało myszkę (znamię).

A teraz absolutny hardcore:
-nie wolno przechodzić w ciąży przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodołowie.

:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

nio i ja juz jestem spowrotem, chociaz tez na chwile, bo jeszcze raz musze wyjsc do administracji:tak:
poki co pije herbatke i zajadam kremowke, ktora musialam kupic, bo by nie bylo;-)
jesli chodzi o wyniki badan to do najlepszych nie naleza, ale dokladnie co oznaczaja powie mi jutro lekarz.. jakos niechce czytac na necie tych wszystkich wiadomosci;-) mam nadzieje, ze najgorzej nie bedzie i tyle..
nio i musze wam powiedziec co mnie spotkalo w tramwaju dzisiaj i ostatnio zreszta tez, ale od poczatku.. w czwartek jak jechalam na te badania wsiadlam do tramwaju i stoje, bo nie ma miejsca.. nio i tak mi sie duszno zrobilo, wiec zaczelam glosno oddychac i juz myslalam, ze bede musiala wysiadac, ale na szczescie zwolnilo sie miejsce wiec usiadlam.. nio i zachwile kobieta ktora siedziala obok mnie pyta "czy nie potrzebuje pani pomocy??" nio i powiedzialam jej, ze dziekiuje, ale robi mi sie duszno jak stoje w takim tlumie, ale jak posiedze chwile to mi przejdzie.. nio wiadomo, ze milo mi sie zrobilo, bo ogolnie to wiadomo, ze u nas znieczulica jest;-) nio a dzisiaj wsiadam do tego samego tramwaju, oczywiscie zatloczony jak ostatnio i byla ta sama babka co ostatnio.. jak mnie zobaczyla to wstala i powiedziala, zebym sobie usiadla:szok: normalnie mnie wgielo, ale podziekowalam slicznie i siadlam, bo faktycznie chyba bym do konca nie dojechala:tak:dodam tylko, ze kobieta byla mniej wiecej w wieku mojego taty.. nio, ale zdziwilo mnie takie jej zachowanie, bo teraz malo kto w mpk widzi kobiete w ciazy:dry:
dziewczynki jesli chodzi o moje psice to ja juz poniekad przyzwyczajona jestem do takich wybrykow:-D hi hi nasza bokserka jak byla mlodziutka to doprowadzila jeden pokoj do ruiny i musielismy robic tam remont generalny:szok: niewiem co sobie akurat tamten pokoj tak upatrzyla, ale zerzarla cala tapete, dywan i wiele innych rzeczy:dry:nie wspomne o mojej nowiusienkiej mp3:-D hi hi nio, ale tak jak pisala bluebell ja sie na nie gniewac dlugo nie umie:tak:zaraz mi przechodza nerwy i znow jestesmy kolezanki;-)

niedawno wróciłam od okulisty - dostałam zaświadczenie o braku przeciwskazań do sn mimo pogorszenia wady w ciąży (krótkowzroczność+astygmatyzm+jakieś zwyrodnienia), okazuje się że nawet to w połączeniu z cukrzycą ciążową i wysokim ciśnieniem nie przeszkadza w sn, jestem teraz trochę w kropce, bo okulista powiedział ze niby nic złego nie powinno się zdarzyć, poczekam do wizyty u ginki 13.03, ona jest z-ca ordynatora w szpitalu w którym będę rodzić i zobacze jak ona się na to zapatruje,

U mnie były2cc właśnie ze względu na pogłębiającą się wadę wzroku w ciąży o2dioptrie za każdym razem... i jestem zdziwiona że pozwolił rodzić normalnie ale z lekarzem się nie polemizuje i rzeczywiście pogadaj z lekarką...

dziewczyny mam prosbe do tych co juz rodziły i to przez cc, napiszcie kiedy po cc miałyscie pokarm.

Do pierwszego cc miałam znieczulenie ogólne maluszka zobaczyłam po24h i pokarmu miałam aż nadto.Do drugiego cc znieczulili mnie podpajęczynkówkowo córcię dostałam jak tylko wstałam ok18h później i z pokarmem miałam analogicznie od razu i to takie ilości że masakra i nawet nie zauważyłam kiedy miałam nawał pokarmu:tak::tak:. Najważniejsze jest nastawienie...

A ja się dowiedział ze moja koleżanka jest w ciąży :-) I będzie rodzić w październiku :-) Czyli nadii1 to tak jak twoje koleżanki :-)
Ide lulku kwietnióweczki
Spokojnej nocy!

Październik widać będzie bardzo obfity w maluszki ja też mam sąsiadkę przez ścianę która ma ten termin wystawiony:tak:(jej mąż coś mówił o tym że ciąża jest zakaźna)

Czy wy macie w okresie ciąży ( głupie) sny, mi codziennie się śnią przerażające i głupuie rzeczy, nie wiem od czego to zależy?
Pozdrawiam i życzę przyjemnego dnia.

Tak w grudniu miałam takie2tygodnie że dosłownie bałam się usnąć a jak się budziłam to z takim przerażeniem że szok:szok::szok::szok: do tej pory pamiętam jak śniło mi się że włamali się do nas w nocy jak spaliśmy... jak wybudziłam się ze snu to z przerażenia bałam się ruszyć bo nie wiedziałam czy to sen czy jawa... masakra.Teraz już jest ok i śpię nawet nawet.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarzy żeby było ok:tak::tak:.

Witajcie
nadrobilam..uff..hehe..ja srednio wyspana bo wczoraj pod wieczor cos bolala mnie kosc lonowa..pierwszy raz w ciazy takie zjawisko mnie dopado ale dzis juz ok..
no i dzisiaj juz moj P bedzie..heheh ale sie ciesze ze w koncu niebedziemy z mlodym sami siedziec
co do pogody to u mnie dzisiaj do d...pada..wrr...a ja chcalam spacerkiem na poczte isc bo dzisiaj matki boskiej pienieznej u nas

dziewczyny mam prosbe do tych co juz rodziły i to przez cc, napiszcie kiedy po cc miałyscie pokarm.
mi po cc Ala przyniescli po jakis 3 godzinach jak juz bylam na tyle silna aby moc go rzymac to odrazu polozna przystawila mi go do cycka i pokazala co i jak..mlody ssal..a pozniej to tak mu sie spodobalo ze w 2 dobie mialam juz cale obolale i popekane sutki ..ale mleka tyle aby moc caly oddzial wykarmic...hehe
chyba wsztsko zalezy jakie znieczulenie sie mialo ..

witajcie z rana!

tylko się witam, już jestem po drugim śniadaniu i szykuję sie do dentysty, mam lekkiego stresa bo będziemy próbować najpierw bez znieczulenia, brrr

powodzenia na wszystkich wizytach dzisiejszych,
trzymam kciuki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry