reklama

Kwiecień 2009

reklama
9 lutego wyladowalam na patologii, bo nog od ziemi nie moglam oderwac, dwa dni czekalam na ortopede i wkoncu jak przyszedl to ponaciskal mi na to spojenie i stwierdzil, ze mam lezec na boczkach:-( jak sie zapytalam, a co z porodem to powiedzial, ze jak bol nie przejdzie to cc.
w pon bylam u gina. i powiedzial, zebym poszla na konsultacje do ortopedy najlepiej tego, ktory juz mnie ogladal
no i udalo mi sie go zlapac wczoraj w szpitalu i zapytal mnie czy dalej boli, opukal mi miednice, nacisnal na spojenie, ja wydalam skowyt:szok: i stwierdzil, ze cc. bo nikt nie zaryzykuje zeby mi np. podczas porodu peklo.

a i napisal mi takiej tresci papierek: bole stawow okolicy krzyzowo- biodrowej, bole stawow ok. spojenia lonowego. i cos tam jeszcze, ale rozczytac nie moge:baffled:. proponuje rozwiazanie przez ciecie cesarskie.
a na pytanie co po porodzie, powiedzial, ze przeswietlenie i pas, a teraz lezec i kwitnac:baffled:

Ledwie mi sie udalo nadrobic, choc pewnie polowy zapomne.
mi ginka powiedziala ze zwiekszona wydzielina i ogolnie takie uczucie slimaka to ten czop...jak jest bialy lub przezroczysty to spoko masz czas a jak juz podbarwiony krwia to 24 h teoretycznie
U mnie czop odszedl krwisty (jednorazowy 'korek' czesciowo przezroczysty. czesciowo z brunatnej krwi.bardzo gesty), a jeszcze wytrzymalam z porodem 3,5 tyg wiec to chyba nie do konca jest tak. Zreszta na szkole rodzenia tez mi mowily ze nawet 3-4 tyg przed porodem moze odejsc.
miałam skurcze których nie czułam. dopiero jak były parte to trochę bolało:-D teraz się boje ze mogę nie poczuć skurczy tych prawdziwych i nie zdążę do szpitala:szok:
Ja z Oli mialam podobnie - jako ze skurcze mialam silne od 23 tc to juz potem tak sie przyzwyczailam ze nawet nie spacjalnie mi dokuczaly. O tym ze to 'juz' przekonalam sie jak mi wody odeszly :-) Mam nadzieje ze i tym razem bedzie malo bolesnie :-) Czego nam wszystkim zycze.
chyba nic nie pobije mojej wczorajszej zachcianki-zakupilam sobie sloik takich prazonych jablek z brzoskwiniami na szrlotke i zjadlam caaaalllyyy:-) pychota-dzis powtorze
Ja to mam jazde na te jabluszka od jakiegos czasu, co kilka dni sobie troszke podjaam - albo te z brzoskwinka, albo z cynamonem, albo z rodzynkami - mmmm, pychotka :)
Kochane powiedzcie mi ile jest stopni starzenia się łożyska ( chyba 3) Mi gin powiedział że mam II/III
Slyszalam ze na naszym etapie ciazy to juz II stopien czesto sie zdarza i nie jest niczym zlym.

buu klawiatura mi sie przestawila i nie mam polskich znakow - jak to odkrecic? :-p bo w pisaniu pracy to dosc potrzebny element :-p
Panel sterowania-Opcje regionalne i jezykowe - zakłądka jezyki - szczególy - wybierasz polski programisty

Bluebell, u mnie zaraz zaczna wyc w tym cholernym lesie... wiecie, brakuje mi odglosow miasta za oknem:baffled: i ja tez siedze sama - tzn dziadkowie na dole, ale ostatnio aspoleczna jestem, a zreszta jak se pomysle, ile to schodow na dol jest, to podziekowali:baffled:

reklama
Spaczyna - gratulacje z powodu dzidziusia - naprawde pokazny chlop. Bede trzymac kciuki prze porodzie co by sparwnie poszlo :)
Malutka - serdeczne gratulacje z powodu decyzji kardiologa - mi okulista to samo napisal - o skroceniu 2 fazy porodu :)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry