reklama

Kwiecień 2009

a u mnie cicho. pani dr powiedziala ze jak nie urodze do 3 maja to mam sie zglosic na masaz szyjki i wtedy da nastepne 3 dni a jak nie to wywolywanie w okolicy 6 maja. jak mialam rodzic do 37 tc to teraz wywolywaniem mnie strasza

reklama
super ze Didi rozpakowala sie
a ja dowiedzialam sie dzis ze dopoki ktg nie wykarze skurczy to nie przyjmuja do rodzenia i dali do zrozumienia ze skurcze ktore dziewczyny maja nawet te 10 dni po terminie to przepowiadajace i ze dziewczyny symuluja bo ktg nie wykazuje nic...no chyba ze wody odejda

Ja po ktg, w ciągu 20 min miałam 3 skurcze, których nie czułam, :eek:babki mówiły, że jeszcze troche będę w dwupaku, bo brzuch wysoko, :baffled:jutro wizyta więc zobaczymy co powie gin:confused2:

Aha super, że wszystko ok, smacznego :-D
Super, że osa ma już maluszka, no dziewczynki, która następna, bo jakiś zastój u nas... :eek::baffled:
tez mialam tak na ostatnim ktg i juz mialam wspaniala wizje od lekarza ze 26 wywolaja...a dzis...niestety mam czekac na skurczze...najsmieszniejsze ze na ktg nie mam a od niedzilei mecza mnie jak cholera...a u nas w szpitalu jak na ktg wyjda skurcze to musza byc powyzej 50 to przyjmuja

dziewczyny mam pytanko do tych "zagranicznych" jak po angielsku jest KTG ??? :szok:bo po holendersku nawet nie chce mi się szukac ..:baffled: bo w czwartek idę do szpitala , więc chciałabym wiedzieć na co hhehehehe

ooo dobre wieści widzę .... bociany chyba jednak nie śpią :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

dziewczyny mam pytanko do tych "zagranicznych" jak po angielsku jest KTG ??? :szok:bo po holendersku nawet nie chce mi się szukac ..:baffled: bo w czwartek idę do szpitala , więc chciałabym wiedzieć na co hhehehehe

ooo dobre wieści widzę .... bociany chyba jednak nie śpią :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
cala nazwa to Kardiotokografia i moze wytlumacz ze chodzi o monitorowanie akcji serca płodu wraz z jednoczasowym zapisem czynności skurczowej mięśnia macicy
Dzwoniłam do szwagra on jest lekarzem w US i u nicgh tez uzywa sie skrotu KTG

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry