reklama

Kwiecień 2009

Gabi super z wynikami!

bluebell ja też sie czasami zastanawiam jak oni naliczają te rachunki...bo mnie też zadziwiaja niektóre rzeczy...nie martw sie rachunkiem -mocno wierze że sie z tym uporacie

reklama
Ada,śliczny siusiak:rofl2:
Koga,luteina to po prostu progesteron (na pewno jest na ulotce).Co to ma wspólnego z działaniem rozkurczowym:szok: Podaje się na poczatku ciąży (jesli jest zagrożona),żeby uzupełnić ewentualne braki hormonów i podtrzymać pracę ciałka żółtego.A ok.16 tyg. jak łozysko jest już wykształcone,przejmuje podtrzymywanie funkcji życiowych dziecka i branie progesteronu jest bez sesnu,wydalasz z moczem.Wpisz sobie w gogle,albo spytaj innego lekarza;-)
Blubell nie mam zadnej wiedzy medycznej (a szkoda),tylko po prostu jestem w kolejnej ciąży:-D A do tego raczej nikomu ślepo nie wierzę,tylko sama sprawdzam w wiarygodnych źródłach:-p

bluebell czasami rzeczy mogą byc pechowe jak ich własciele hihi obrączke sprzedac i rachunek zapłacic-tyle będzie z niej dobrego pożytku:-)

uważam jak gabi trza dużo czytac i samemu sprawdzac- wiedza nigdy nie zaszkodzi :-)

gabi - no powiedział mi że to czysty progesteron sztucznie uzyskiwany - jego zdaniem wspomaga prawidłowe funkcjonowanie ciąży, czyli przeciwdziała przedwczesnemu porodowi - w dużym skrócie - to że nadmiar się wydala to akurat dobrze, bo przynajmniej nie można tego przedawkować;-)

a jeszcze co do ruchów - czuję je wysoko tak jak gosiaczek, a jak siedzę to gmeranie zupełnie w dole przy wyjściu jak u Ciebie Gabi:baffled:

Koga,no gdzieś tam znalazłam,że również w jakims stopniu zmniejsza czynność skurczową.:zawstydzona/y: Tylko mi net muli,co chwilę wywala,nie dam rady linka odszukać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry