reklama

Kwiecień 2009

Hej,jak już tak szalejecie z zakupami;-)
To może zajrzyjcie na aukcje na rzecz chorych dzieciaczków.Aukcje dziewczyn z bb,stowarzyszenia "zawsze jest nadzieja",które powstało na bb rok temu,po śmierci naszej Majeczki:-(
Może się coś przyda,a przy okazji pomoże.
Tu link bezpośrednio na allegro,bo jakoś ze strony stowarzyszenia nie chce się otworzyć.
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Chociaż zajrzyjcie.Dzięki.

reklama
Gabi dzielna dziewczyna z ciebie i napewno dasz rade;-) twoja szyjka tez, wszystkie trzymamy za nia kciuki;-)a zwariowac to ty mozesz, ale z milosci do swoich dzieciaczkow, przeciez tak sie dla nich poswiecasz;-)

Witam Dziewczynki!!!!

Szczesliwa to ja ide chlodzic szampana bo u nas tez S-T-U-D-N-I-O-W-K-A :-D:-):-D
wiec jeszcze tylko troszke a moj Pan przywita swiat (choc czasem to chyba bym wolala zeby przez caly czas siedzial u mnie bo tylko tu najbezpieczniej)
Wczoraj,czytajac BB doszlam do wnoisku ze trzeba jednak cos kupic juniorkowi bo oprocz 8 sztuk nic nie ma i wybraalam sie na zakupki.I kupilam przeslodkie skarpetusie (chyba 5 par),rekawiczki niedrapki,czapeczke,bluzeczki, itp no ogolnie cala siata z tego wyszla za caale 8zl.W wiektzosci to ciuchy nexta i MS wiec bardzo dobre gatunkowo.Czasem mam wyrzuty ze moj kroliczek od najmlodszych lat bedzie w ciuchlandzie ubierany ale te ciuszeczki sa na prawde slodkie i takie taniusie.Ale wole w zamian za to kupic drozszy wozek albo fotelik sam.
Frezja widze ze moja teoria o "ciezarnych" mezczyznach sie w pelni sprawdza :-D;-)
ja zaraz ide do sklepku bo mi sie jakiegos makaroniku zachcialo na obiadek a potem musze sie troche doprowadzic do porzadku bo zawsze jak siedze na L4 to wygladam jak potwor....a i zaczelam nosic bluzy mojego M.(w domu oczywisie) i jak mi luuuuzzznooo.Niby mam tylko 6.5 na plusie a czuje sie jakbym miala przynajmniej 15 :dry::sorry2:

Blubell,nie miej wyrzutów.Przecież takie malutkie ciuszki,to naprawdę niektóre były raz czy dwa założone.A ceny nowych w sklepie to same wiecie.
Lepiej chyba wydać więcej na coś innego,wózek,szczepionki,fotelik czy zabawkę.
Ja tez kupowałam sporo używanych.Potem do piaskownicy tez nowych szkoda.
Tylko z wiekiem dzieci już niszczą i ciężej coś kupić w dobrym stanie.
Ale dla malucha,to grzech nie kupić:-D

reklama
Witam się w słoneczną sobotę. :-)
Dziś na szczęście jest trochę lepiej i jakoś wczorajsze nerwy mi odeszły. :tak:

Dziewczynki czy macie już foteliki samochodowe - bez tego nie oddadzą dzidzi ze szpitala. Chciałabym móc nosić synusia w tym też po domu i nie wiem jaki wybrać:baffled:
Ja kupiłam Maxi Cosi Cabrio Fix – trochę kosztuje, ale ma wysokie noty w testach. No i w razie czego będę mogła go wpiąć w stelaż wózka. :tak:

Ja dzisiaj byłam na badaniu ginekologicznym i lekarkę zaniepokoił mój twardy, napięty brzuch. Też zdarzały mi się skurcze do 8 dziennie, ale byłam przekonana, że to normalne. Okazuje się że nie - przynajmniej w moim przypadku :baffled: Podobnie jak aniolek muszę brać no spe forte 2x dziennie. Mam zakaz chodzenia :confused: (najbardziej mnie ciągnie właśnie na i po spacerach) i nakaz leżenia, no i kontrola za 2 tygodnie. Lekarka nastraszyła mnie, że może się to skończyć przedwczesnym porodem :baffled: I teraz nie wiem czy to ona jest taka "katastroficzka" czy to naprawdę takie poważne :-(
Moja ginekolożka też powiedziała, że norma to do dwóch razy dziennie. :-(
Wczoraj poczytałam jednak moją „mądrą książkę“ i wyczytałam w niej, że od 20 tc mogą się pojawić skurcze Braxtona-Hicksa i przygotowują one macicę do porodu, trwają zazwyczaj 15-30 sekund, czasem mogą też trwać do 2 minut. Mogą być trudne do odróżnienia od przedwczesnej czynności skurczowej macicy, która zazwyczaj poprzedza poród przedwczesny. Natychniast powinno się powiadomić lekarza jeżeli: skurcze są częste (częstsze niż 4 na godzinę), i/lub towarzyszy im ból (pleców, brzucha, miednicy) czy inne niż zwykle upławy.
Na szczęście nie mam żadnych innych objawów więc poczekam spokojnie do czwartku. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry