reklama

Kwiecień 2009

siedze na necie i niemoge nic znalezc, od poczatku to dziwne bylo ale szwagierka przytaknela wiec uwierzylam,ale widze ze niepotrzebnie:-(, dobrze ze chociaz jest toi forum to niebede miala dluzej zludzen:-(

reklama
W sumie jak się czyta tą ustawę to rzeczywiście możnaby stwierdzić, że na dodatkowy wniosek przysługuje nam te 6 tygodni extra, ale coś to za piękne żeby było prawdziwe... Chyba by trąbili o tym w tv, a nie tylko o 20 tygodniach, a poza tym te 6 extra też by były 100% płatne?

Myfa tak można dbać jak ma się służących:tak: Ja ich nie mam:no: Nie powiem chyba dla M, że nie poprane, nie ma co jeść i bałagan bo dbam o szyjkę:-D

mlody moj ulozony jest glowkowo dlatego tak czuje go nisko czasem, w pierwszej ciazy nie moglam tego czuc bo Hubert ulozony byl miednicowo caly czas...
termin porodu na 26 marca mam teraz wg usg mlode wazy 1753 g w 31 tyg ciazy.... hmmm chyba duzo co? Hubert urodzil sie z waga 4180g a w tym samym wieku plodowym mial 1680g...

no nic to zmykam szczesliwa i przerazona wizja porodu sn..
gin mi jeszcze powiedzial ze no spa w tym okresie ciazy juz jest nieodpowiednia do brania...hmmm dlaczego?

jej jabym chciala zeby moj maluch sie obrocil bo chwile byl tak jak powinien i znowu w poprzek, corabyla caly czas ulozona miednicowo i on chyba tez sie juz nieobroci a tak bym chciala sama rodzic.

no rzeczywiscie spory maluch:-)
no spa teraz juz nie chyba dlatego ze zagluszala by skurcze a teraz niepowinno sie z nimi walczyc:tak:

Cześć laski.Ja dziś też zniknę:zawstydzona/y:
Na razie dalej z kaszlem walczę,ratunku.
Myfa,no duży dzidziuś.
Ja leżę i nie biorę lekarstw,brałam fenoterol w pierwszej ciąży.To straszne świństwo,miałam 3 razy dziennie ktg,to wiem jak dziecku po tym serduszko przyspiesza:zawstydzona/y: Nie zawsze się da uniknąć.Ale naprawdę lepiej się więcej oszczędzać niż łykać coś co nie jest konieczne,a na pewno nie obojętne.:tak:
Na razie.

nio i ja sie witam, dzisiaj juz nie tak z rana:-)
kurcze dziewczynki jak przeczytalam o tych dodatkowych 6 tygodniach to ucieszylam sie na maxa, ale widze, ze to jeszcze jedna wielka niewiadoma jest:zawstydzona/y: ale moze nie mowia o tym w tv, zeby nie kazda mama poszla:confused: tak sie pocieszam i robie sobie nadzieje;-):tak: wiecie jak u nas to jest.. jak sie czegos nie dowiesz, to nikt ci nie powie niektorych rzeczy sam.. moze wlasnie tak jest z tym dodatkowym macierzynskim.. nio nic poczekamy, zobaczymy;-)
a ja zaraz jade z mezusiem na miasto:tak: wlasnie zaproponowal mi wypad do sklepow dzidziusiowych;-):tak: zobaczymy co z tego wyjdzie:-)
Gabi nio to trzymaj sie cieplutko przez ten czas jak cie nie bedzie:tak:odpoczywaj i dbaj o siebie, zebys wrocila do nas zadowolona i z samymi dobrymi myslami;-):-)
3majcie sie dziewczynki cieplo, milego dnia zycze;-):-)

Hejka
poczytałam i odpisuję

ja sie zastanawiam jak ja wroce do pracy, bo od sierpnia juz sie w domu zasiedzialam i nie wyobrazam sobie teraz wstawac z przymusu o 5 rano:baffled: teraz sie budze rano, ale z wlasnej woli, a do pracy zawsze mi bylo ciezko wstac:zawstydzona/y:
U mnie to samo, od sierpnia nie pracuje i nie wiem jak wrócę, a planuję od stycznia 2010, po tak długiej przerwie ciężko będzie

aaaa zapomnialam Wam napisac - mnie jakis maly szatan w brzuszku rosnie:tak: gin mi dzisiaj cisnienie zmierzyl i sam sie zdziwil 106/66 i tetno 106, sam stwierdzil ze przy nastepnym usg sprawdzimy, czy rogi jakies nie rosna;-)
Dobre :-D:-D:-D

ja niewiem co w niego wstapilo ostatnio:confused::wściekła/y: co chwila sie ze mna sprzecza o pierdoly, a jak walnie tekstem takim jak dzisiaj to mnie na kolana powala odrazu:dry:niewiem czy to z nim cos nie tak, czy ja mam swoje humory, ale mam nadzieje, ze to szybko sie skonczy..
Malutka ja mam tak prawie co drugi dzien, wiem co to znaczy i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić. Jeden dzien jest super a za chwilę już jakiś foch... koszmar :(

jesli chodzi o macierzynski to wstawiam plik z nowa ustawa, tam jest mowa o 20tyg i 6tyg dodatkowych juz sie dowiadywalam ze te dodatkowe to dla wszystkich tylko wczesniej wnioset trzeba skladac.
a 6 tyg wiecej robi wielka roznice:-)
Niestety ten przepis wchodzi od 2010r, mimo że ustawa juz weszła w zycie to jest w niej wyraźnie napisane że dodatkowe 6 tyg będzie wprowadzane stopniowo od 2010 :(

Myfa tak można dbać jak ma się służących:tak: Ja ich nie mam:no: Nie powiem chyba dla M, że nie poprane, nie ma co jeść i bałagan bo dbam o szyjkę:-D
A dlaczego nie? Jezeli coś z szyjką nie tak to uważam to za jak najbardziej wskazane i każdy mąż chyba to zrozumie i sam pomoże.

Ja leżę i nie biorę lekarstw,brałam fenoterol w pierwszej ciąży.To straszne świństwo,miałam 3 razy dziennie ktg,to wiem jak dziecku po tym serduszko przyspiesza:zawstydzona/y: Nie zawsze się da uniknąć.Ale naprawdę lepiej się więcej oszczędzać niż łykać coś co nie jest konieczne,a na pewno nie obojętne.:tak:
Na razie.
No właśnie, a ja muszę brać :( Czy to może mieć jakieś bardzo negatywne skutki dla maluszka?

pozdrowionka

reklama
Hejka, wpadam tylko powiedzieć, że jestem po wizycie

wszystko ok, maluszek zdrowy i duży (1720 g), nadal chłopiec, ułożony główką do dołu. Szyjka zamknięta i długa (41 mm)

buziolki bo D mnie ciągnie do innych zajęć :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry