Aga19790109
Fanka BB :)
Kurna tyle sie napisałam i wszystko mi nagle szlag trafił
tak więc zaczynam od nowa, a czuję się dziś jak wyprana więc to znów ciut potrwa
Gosiaczek, ada 1989, nadii uważajcie na siebie i wracajcie do zdrówka!!!!
Zimka nie znam się tak dokońca na przepisach, ale aby mieć prawo do urlopu macierzyńskiego i wychowawczego trzeba mieć pół roku opłacanych składek w bierzacym zakładzie pracy. ja tak miałam 5 lat temu, kiedy szefowa zamknęła interes a otwarł szef- jej były facet. choć miałam ciągłóść pracy bo jednego dnia odeszłam z jednej firmy a drugiego zatrudniona byłam w innej to musiałam mieć pół roku składkowego. Ja faktem poszłam do zupełnie innej firmy, ale kumpela miała teraz taką sytuację i niby szefowa wystarała się Jej o macierzyński ale o wychowawczym zapomnieć musi. Najlepiej zadzwoń do ZUS-u i dowiedz się co Cię czeka;-), może ja coś kręcę.
Niktosiaa co do mojego M, no cóż u mnie jest układ partnerski, obowiązki dzielimy na dwoje bo ja kurna gotować, prać i sprzątać sama nie będę
Mój M też mieszka tam gdzie ja i o ile do automatu Go nie dopuszczę, to gotowanie i sprzątanie- czemu nie!!!! Ja też pracuję. Uwierz z potrzeby jedzenia podczas mojej pierwszej ciąży wyszedł z Niego niezły kucharz
Wcześniej też gotował, lub mył gary bo jak jedno gotowało to po posiłku miało labę, ale kiedy w ciąży podczas smażenia mięs wymiotowam to wymyślał za dwoje. Teraz mieszkamy z moją mamą więc ma łatwiej, ale...nadal obowiązki są wspólne
Wiesz najważniejsze jest aby być szczęśliwym a ja pomimo,że lubię zajmować się domem to lubię też aby robić coś wspólnie a dzieląc obowiązki mamy wiecej czasu na zabawę z córeczką, wyjście do kina, na wspólny spacer czy spotkania ze znajomymi. Wracając po 8 godzinach z pracy kiedy dziecko jest stęsknione rodziców i dzielac obowiazki jest poprostu łatwiej, a mój M od zawsze lubił pomagać mi w domku a i ja to lubię bo znam rodziny gdzie facet po pracy idzie spać, siada przed telewizorem czy poprostu jest zmęczony, a moim zdaniem pracujący rodzice czy małżonkowie mają prawo do zmęczenia oboje.
Nenius gratuluję dużego synka:-):-):-)
Ja o wadze Zuziaka dowiem się dopiero we wtroek, ale 6 stycznia ważyła 1508 g więc też raczej mam duże dziecko, które właśnie trenuje boks w moim brzuchu
Co do wózka, my wybraliśmy bebetto murano- ok 1180 zł u nas. Fajny na pompowanych kołach,z fotelikiem samochodowym, pojemnikiem na zakupy i całkiem niedrogi.Możecie sobie Go obejrzeć i ocenić na stonie
wózek wielofunkcyjny BEBETTO Murano (kolor 150), Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce
Pozdrawiam wszyskie Mamusie!!!!!

tak więc zaczynam od nowa, a czuję się dziś jak wyprana więc to znów ciut potrwa

Gosiaczek, ada 1989, nadii uważajcie na siebie i wracajcie do zdrówka!!!!
Zimka nie znam się tak dokońca na przepisach, ale aby mieć prawo do urlopu macierzyńskiego i wychowawczego trzeba mieć pół roku opłacanych składek w bierzacym zakładzie pracy. ja tak miałam 5 lat temu, kiedy szefowa zamknęła interes a otwarł szef- jej były facet. choć miałam ciągłóść pracy bo jednego dnia odeszłam z jednej firmy a drugiego zatrudniona byłam w innej to musiałam mieć pół roku składkowego. Ja faktem poszłam do zupełnie innej firmy, ale kumpela miała teraz taką sytuację i niby szefowa wystarała się Jej o macierzyński ale o wychowawczym zapomnieć musi. Najlepiej zadzwoń do ZUS-u i dowiedz się co Cię czeka;-), może ja coś kręcę.
Niktosiaa co do mojego M, no cóż u mnie jest układ partnerski, obowiązki dzielimy na dwoje bo ja kurna gotować, prać i sprzątać sama nie będę
Mój M też mieszka tam gdzie ja i o ile do automatu Go nie dopuszczę, to gotowanie i sprzątanie- czemu nie!!!! Ja też pracuję. Uwierz z potrzeby jedzenia podczas mojej pierwszej ciąży wyszedł z Niego niezły kucharz
Wcześniej też gotował, lub mył gary bo jak jedno gotowało to po posiłku miało labę, ale kiedy w ciąży podczas smażenia mięs wymiotowam to wymyślał za dwoje. Teraz mieszkamy z moją mamą więc ma łatwiej, ale...nadal obowiązki są wspólne
Wiesz najważniejsze jest aby być szczęśliwym a ja pomimo,że lubię zajmować się domem to lubię też aby robić coś wspólnie a dzieląc obowiązki mamy wiecej czasu na zabawę z córeczką, wyjście do kina, na wspólny spacer czy spotkania ze znajomymi. Wracając po 8 godzinach z pracy kiedy dziecko jest stęsknione rodziców i dzielac obowiazki jest poprostu łatwiej, a mój M od zawsze lubił pomagać mi w domku a i ja to lubię bo znam rodziny gdzie facet po pracy idzie spać, siada przed telewizorem czy poprostu jest zmęczony, a moim zdaniem pracujący rodzice czy małżonkowie mają prawo do zmęczenia oboje.Nenius gratuluję dużego synka:-):-):-)
Ja o wadze Zuziaka dowiem się dopiero we wtroek, ale 6 stycznia ważyła 1508 g więc też raczej mam duże dziecko, które właśnie trenuje boks w moim brzuchu

Co do wózka, my wybraliśmy bebetto murano- ok 1180 zł u nas. Fajny na pompowanych kołach,z fotelikiem samochodowym, pojemnikiem na zakupy i całkiem niedrogi.Możecie sobie Go obejrzeć i ocenić na stonie
wózek wielofunkcyjny BEBETTO Murano (kolor 150), Sklep internetowy smerfland.pl: artykuły dziecięce
Pozdrawiam wszyskie Mamusie!!!!!
Ostatnia edycja:
czyli u nas 2 dzien minal na bezproduktywnym jezdzeniu za wozkiem
Obiecał mi to
kupilam sobie wyszywanke i dzialam:-) postanowilam, ze przed koncem ciazy skoncze, a mezus powiedzial, ze powiesi to nad lozeczkiem malego, zeby widzial jaki mamusia ladny obrazek wyszyla