• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień 2009

Hej,laski.Sara,no właśnie,żałuję że do medyka nie pojechałam (5 minut od domu).Tylko mnie podkusiło do miejskiego,nie dość,ze ledwo dojechałam (bo ble),to tam przede mną z 50 osób:szok: 2 godziny zeszło.Wydalam 122 zł (bolerioza najdroższa 40 zł).W tej cenie to już wyniki dobre powinny być:-p
Potem na pocieszenie..złamałam sobie zęba i to całkiem,że mam "przerwę":szok::wściekła/y: Żeby było śmieszniej to jedząc...twarożek.:sorry2:
Mi ble nadal bardzo.Nawet nie czytam opisów co jecie,bo musiałabym kompa w kibelku postawić:zawstydzona/y:
Buziaki.Pa.

reklama
HIHI GABI laptop w kibelku:-D:-D:-D. Tak kochane, ciąża i okres karmienia to "okrutny czas" dla zębów.Ja sobie wszystkie wyleczyłam w czerwcu - też mi się złamał i poszłam do dentysty to chodziłam , chodziłam............:tak: Mam zamiar iść na kontrole ale to już po I trymestrze. Nie dam wyleczyć sobie zeba bez znieczulenia. Mówią, że znieczulenie nie szkodzi, ale nie chcę ryzykować............

Gabi...musimy w takim razie mieszkac niedaleko siebie, bo ja tez mam 5min od medyka ;) drogie te badania krwi jak nie wiem co... i panie w laboratorium ostrzegały,ze normalnie jeszcze kilka razy czekaja mnie takie badania w czasie ciazy. Poza tym miłe te panie w medyku :) Pierwszy raz tam byłam na pobraniu krwi i pierwszy raz nie mam siniaka na pół reki :D Normalnie jak w miejskim pobierali mi minimalna ilosc krwi, to reka ze 3 dni mnie bolała...a teraz...pobrali mi w medyku całą strzykawe krwi i nic nie boli :D
Ania ja chodze w medyku do dr Mariaka. Byłam w sumie dopiero na 1 wizycie. W ten czwartek mam kolejna..i juz nie moge sie doczekac...bo chciałabym wiedziec czy wszystko ok. Poza tym...chcialabym mojemu M pokazac fasolke...bo cos niedowierza ostatnio ;) Co do mebli...to my roblismy ostatnio kuchnie w olsztynie na zamowienie i teraz czekamy od pół roku (!!!!!:wściekła/y:) na szafy z tej samej firmy...szok normalnie...od wprowadzenia sie do nowego M mam wszystko na kupce zamiast w szafie. Dlatego nie moge Ci tej firmy polecic :| bo sie nawkurzasz i naczekasz pare miesiecy :| szkoda nerwów i straconego czasu :(

Ostatnia edycja:
Sara,a w jakich godzinach ten medyk.Masz rację badania jeszcze co najmniej kilka razy (i ta okropna glukoza potem),miałabym bliżej.
U nas mężuś sam meble zrobił:-D

Gabi.....kurcze...panie mi karteczke zabrały, na ktorej były godziny. Ale na 100% od 7:30 chyba do 17:00.
Na sama mysl o glukozie mi nie dobrze :|
w ogole badania krwi dla nas powinny byc darmowe :(

Gabi no ja myslalam, ze jestem najbardziej pechowa osoba pod sloncem, ale widze, ze nie jestem sama - wspolczuje zeba...ja na pocieszenie Wam powiem, ze mi sie dzisiaj zatrzasnely drzwi z lazienki, oczywiscie ze mna w srodku i dwie godziny czekalam, az mezus przyjedzie z pracy i mnie wydlubie:-D dobrze ze mialam ksiazke, ale bylam glodna i pic mi sie chcialo, a za Chiny ludowe nie wypije kranówy, wiec teraz ide zrobic sobie pyzy z miechem na obiadek:-)

skunkanka - :-) ale przygoda.
Fajnie tak w domu delektować się ciążą. Ja muszę siedzieć w pracy i póki co starać się zachowywać i wyglodąć po staremu. Dobrze, że pracę mam lekką a mdłości mam bez lądowania w kibelku. Da się wytrzymać. Myślę jednak, że w pracy zostanę do świąt, potem idę na zwolnienie i posiedzę sobie w domku.
Mam do malowania pokój dla fasolki i zakup nowego wyposażenia. Bede miała co robić. :-)

Czy ja wiem, czy fajnie....to znaczy na pewno, w domu lepiej, ale jak sie siedzi w domu od listopada, to juz mniej;-) Mialam dwie operacje kolana, dzisiaj mialam isc do szpitala na trzecia, ale rwa kulszowa nie pozwala na zrobienie znieczulenia...pojechalam wczoraj do pracy, a mialam, czy wlasciwie jeszcze mam, swietna, i zastanawiam sie ciezko, czy od razu po swiadczeniu isc na L4, czy wrocic na tydzien przynajmniej...co prawda praca wysokiego ryzyka, bo z mlodzieza, ale ja bez nich jakos nie za bardzo funkcjonuje:)

reklama
łosos jest w odowe wec dzisiaj rowniez rybka na obiadek ..:laugh2:
Ja też miałam dzisiaj na obiadek rybkę. Łososia zjadłam. Mniam, ale drugi inny filet jak tylko skosztowałam to mało nie zwróciłam. :-(

Nie dam wyleczyć sobie zeba bez znieczulenia. Mówią, że znieczulenie nie szkodzi, ale nie chcę ryzykować............
To tak jak ja. Zawsze biorę znieczulenie :-p Ale jak musisz iść w ciąży i powiesz dentyście to da Ci takie inne znieczulenie. Niestety muszę powiedzieć, że ono nie znieczula tak dobrze jak takie 'normalne'. Ja byłam u dentysty w lipcu i dał mi lekarstwo do zęba i teraz w sierpniu musiałam iść go wyciągnąć i dać plombę. No, ale mam spokój. Reszta zębów ok.

praca wysokiego ryzyka, bo z młodzieza, ale ja bez nich jakos nie za bardzo funkcjonuje:)
Jeśli mogę spytać to co to za praca wysokiego ryzyka z młodzieżą?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry