reklama

Kwiecień 2009

Hej,laski.Sara,no właśnie,żałuję że do medyka nie pojechałam (5 minut od domu).Tylko mnie podkusiło do miejskiego,nie dość,ze ledwo dojechałam (bo ble),to tam przede mną z 50 osób:szok: 2 godziny zeszło.Wydalam 122 zł (bolerioza najdroższa 40 zł).W tej cenie to już wyniki dobre powinny być:-p
Potem na pocieszenie..złamałam sobie zęba i to całkiem,że mam "przerwę":szok::wściekła/y: Żeby było śmieszniej to jedząc...twarożek.:sorry2:
Mi ble nadal bardzo.Nawet nie czytam opisów co jecie,bo musiałabym kompa w kibelku postawić:zawstydzona/y:
Buziaki.Pa.

reklama
HIHI GABI laptop w kibelku:-D:-D:-D. Tak kochane, ciąża i okres karmienia to "okrutny czas" dla zębów.Ja sobie wszystkie wyleczyłam w czerwcu - też mi się złamał i poszłam do dentysty to chodziłam , chodziłam............:tak: Mam zamiar iść na kontrole ale to już po I trymestrze. Nie dam wyleczyć sobie zeba bez znieczulenia. Mówią, że znieczulenie nie szkodzi, ale nie chcę ryzykować............

Gabi...musimy w takim razie mieszkac niedaleko siebie, bo ja tez mam 5min od medyka ;) drogie te badania krwi jak nie wiem co... i panie w laboratorium ostrzegały,ze normalnie jeszcze kilka razy czekaja mnie takie badania w czasie ciazy. Poza tym miłe te panie w medyku :) Pierwszy raz tam byłam na pobraniu krwi i pierwszy raz nie mam siniaka na pół reki :D Normalnie jak w miejskim pobierali mi minimalna ilosc krwi, to reka ze 3 dni mnie bolała...a teraz...pobrali mi w medyku całą strzykawe krwi i nic nie boli :D
Ania ja chodze w medyku do dr Mariaka. Byłam w sumie dopiero na 1 wizycie. W ten czwartek mam kolejna..i juz nie moge sie doczekac...bo chciałabym wiedziec czy wszystko ok. Poza tym...chcialabym mojemu M pokazac fasolke...bo cos niedowierza ostatnio ;) Co do mebli...to my roblismy ostatnio kuchnie w olsztynie na zamowienie i teraz czekamy od pół roku (!!!!!:wściekła/y:) na szafy z tej samej firmy...szok normalnie...od wprowadzenia sie do nowego M mam wszystko na kupce zamiast w szafie. Dlatego nie moge Ci tej firmy polecic :| bo sie nawkurzasz i naczekasz pare miesiecy :| szkoda nerwów i straconego czasu :(

Ostatnia edycja:
Sara,a w jakich godzinach ten medyk.Masz rację badania jeszcze co najmniej kilka razy (i ta okropna glukoza potem),miałabym bliżej.
U nas mężuś sam meble zrobił:-D

Gabi.....kurcze...panie mi karteczke zabrały, na ktorej były godziny. Ale na 100% od 7:30 chyba do 17:00.
Na sama mysl o glukozie mi nie dobrze :|
w ogole badania krwi dla nas powinny byc darmowe :(

Gabi no ja myslalam, ze jestem najbardziej pechowa osoba pod sloncem, ale widze, ze nie jestem sama - wspolczuje zeba...ja na pocieszenie Wam powiem, ze mi sie dzisiaj zatrzasnely drzwi z lazienki, oczywiscie ze mna w srodku i dwie godziny czekalam, az mezus przyjedzie z pracy i mnie wydlubie:-D dobrze ze mialam ksiazke, ale bylam glodna i pic mi sie chcialo, a za Chiny ludowe nie wypije kranówy, wiec teraz ide zrobic sobie pyzy z miechem na obiadek:-)

skunkanka - :-) ale przygoda.
Fajnie tak w domu delektować się ciążą. Ja muszę siedzieć w pracy i póki co starać się zachowywać i wyglodąć po staremu. Dobrze, że pracę mam lekką a mdłości mam bez lądowania w kibelku. Da się wytrzymać. Myślę jednak, że w pracy zostanę do świąt, potem idę na zwolnienie i posiedzę sobie w domku.
Mam do malowania pokój dla fasolki i zakup nowego wyposażenia. Bede miała co robić. :-)

Czy ja wiem, czy fajnie....to znaczy na pewno, w domu lepiej, ale jak sie siedzi w domu od listopada, to juz mniej;-) Mialam dwie operacje kolana, dzisiaj mialam isc do szpitala na trzecia, ale rwa kulszowa nie pozwala na zrobienie znieczulenia...pojechalam wczoraj do pracy, a mialam, czy wlasciwie jeszcze mam, swietna, i zastanawiam sie ciezko, czy od razu po swiadczeniu isc na L4, czy wrocic na tydzien przynajmniej...co prawda praca wysokiego ryzyka, bo z mlodzieza, ale ja bez nich jakos nie za bardzo funkcjonuje:)

reklama
łosos jest w odowe wec dzisiaj rowniez rybka na obiadek ..:laugh2:
Ja też miałam dzisiaj na obiadek rybkę. Łososia zjadłam. Mniam, ale drugi inny filet jak tylko skosztowałam to mało nie zwróciłam. :-(

Nie dam wyleczyć sobie zeba bez znieczulenia. Mówią, że znieczulenie nie szkodzi, ale nie chcę ryzykować............
To tak jak ja. Zawsze biorę znieczulenie :-p Ale jak musisz iść w ciąży i powiesz dentyście to da Ci takie inne znieczulenie. Niestety muszę powiedzieć, że ono nie znieczula tak dobrze jak takie 'normalne'. Ja byłam u dentysty w lipcu i dał mi lekarstwo do zęba i teraz w sierpniu musiałam iść go wyciągnąć i dać plombę. No, ale mam spokój. Reszta zębów ok.

praca wysokiego ryzyka, bo z młodzieza, ale ja bez nich jakos nie za bardzo funkcjonuje:)
Jeśli mogę spytać to co to za praca wysokiego ryzyka z młodzieżą?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry