Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

łzy mi się cisną, nie mogę pojąc takiej tragedii, bardzo mi przykro. 

Nic sie nie martw, na pewno sie wyrowna : Moja tez ma troche za mały brzuszek (o 2 tyg) - powiedzieli ze po prostu szczuplak bedzie i tyle....jesli chodzi o wizyte to sama niewiem co mysleclekarz pomierzyl mlodego z kazdej strony i stwierdzil, ze cialka troszke nabral przez te 3 tyg.. jednak ma podejrzenie hipotrofi asymetrycznej i dostalam skierowanie na konsultacje do poradni patologii ciazy
wszystkie pomiary oprocz brzuszka odpowiadaja obecnemu tygodniowi ciazy.. wiec to mnie troszke pocieszylo, bo jeszcze 3 tyg temu wszystkie pomiary byly opoznione o 2 tyg.. nio i z przeplywami przez lozysko cos jest nie tak i wlasnie w tej poradni maja to sprawdzic.. nio nic jeszcze troszke musze sie postresowac
mam nadzieje, ze szybko uda mi sie dostac na ta konsultacje i ze nic zlego tam nie wyjdzie.. lekarz nam powiedzial, ze oni musza mnie przebadac i wtedy postanowia co dalej.. czy musze zostac pod ich opieka, czy moge chodzic na wizyty dalej do niego..
Szczerze wspolczuje. Ja z Oliwka bylam na fenoterolu od 23 tc, a od 32 to juz tylko dozylnie na PC bo sie nia dalo tabletkami zatrzymac (tez konskie dawki). Na szczescie juz niewiele zostaloMaltuka ja też trzymam kciuki za Twoje Dziecko.
Nie było mnie tutaj 11 dni i zanim to jutro ogarnę to poprostu szok. Niestety moja nieobecność związana była z pobytem na Polnej w Poznaniu, gdzie pojechałąm ze skurczami
. Lekarzom udało się to opanować, ale jestem na fenotyrolu 16x 1/2 tabl- co półtora godziny tabletka
Do tego doszło ostre zapalenie jelit związane z wcześniej przyjmowanymi antybiotykami i przez 6 dni wyłam z bólu, lekarze nie wiedzieli co mi jest, ale dzięki bogu w piątek zapadła diagnoza i dziś wypisano mnie do domku z zaleceniem brania leków- w sumie 40 szt na dobę
Pozdrawiam!!!!!!!!
witam was kochane
sorki ze sie nie odzywalam kilka dni ale musialam dojsc do siebie po weselu, a w polsce caly czas w biegu bylismy:-) wczoraj wrocilismy do Londynu i nic mi sie nie chce![]()
slub i wesele udane jak najbardziej, szalalam do 5 ranoi czulam sie doskonale
a brzuszka prawie nie bylo widac w sukience:-)bylo suuuper
Ja urodzilam w 35 tc, 3 tyg wczesniej dostalam zastrzyki na rozwoj pluc. Teoretycznie mala powinna wiec sama bez problemu oddychac, ssac i utzrymywac cieplote ciala. Niestety nic z tego specjalnie sie nie udalo.....A znam sporo dzieci z 7 mc ktore oddychaly same, potrafily ssac i wogole niedlugo po porodzie wypisali do domu....Wiec nie wiadomo chyba od czego to zalezy. Dodam ze moja mala nie byla jakims strasznym okruszkiem - wazyla po porodzie 2800 (przy wypisie ledwie 2400) wiec nie wiem skad jej kopoty.....Cześć dziewczyny. Ja to właściwie chyba się pożegnam. Jadę na kilka dni do mojej mamy, bo skurcze też mnie dopadły i pasowałoby poleżeć a z ninią sama jestem w domu i czasami nie da rady.Planuję wrócić w piątek.
Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się.
Mam nadzieję że mi trochę przejdzie bo podobno w 8 miesiącu niedobrze jest urodzić, to nawet lepiej w 7.Odezwe się jak wrócę.
Buźki.
Z tego co wiem w PL nie ma przyzwolenia na pizamy, czasem nawet na majtki (u mnie w Gdyni tak bylo). W wawie ponoc jest lepiej pod tym wzgledem, ale tez tylko kooszule. Ja biore 1 na porod, i 3 na pobyt (jakbym miala miec cc to sie przyda wiecej sztuk). Zreszta pamietam ze tak mnie bolal brzuch po cieciu ze nawet wolalam koszule zamiast pizamy, choc na codzien nigdy bym nie ubrala bo nie cierpieaha, ja mam 2 koszule. Nie wiem, jak jest w Holandii, ale w Polsce - w większości szpitali - nie można mieć piżamy po porodzie. Tylko koszule.
Łącsze sie w bolu, ja od tygodnia mam cale dni i noce bole glowy (pewnie po czesci od zap. zatok a po cesci wrocily mi migreny). Wszystkiego dobrego zycze :-)i witam ponownie
jednak miałam racje to nie bym jednorazowy atak bolu głowy, znowu sie zaczynai jeszcze jestem sama w domu
nic ide do wyrka polezec
Ja mam juz 4 raz zap. zatok, a 2 razy bralam antybiotyk. W ciazy bezpieczne sa 2 - Bioparox i Duomox, poza tym pochodne ampicyliny (mniej bezpieczne ale mozna stosowac), Antybiotyk i tak lepszy niz infekcja.....Co do szalkwi to jedyny jej minus ze hamuje laktacje, aleto nas na szczescie jeszcze nie dotyczy. Ja wrecz juz mysle o rozpoczeciu picia, bo tak jak Oliwka juz od tygodnia mam guzki w piersiach (nadmiar mleka) i mi troche z piersi leci. A oproznic nie wolno bo mi sie skurcze nasila....Lipa. Na razie pozostaje szalwia, oklady z kapustki i cieply prysznicWitam wszystkie kwietnioweczki:-)
A co do mojego gardla to jak pisalam bylam wczoraj u lekarza...no i coz antybiotyk niestety mam,cos do plukania gardla,tabletki odkarzajace gardlo i cos uodparniajacego i co najgorsze lekarz powiedzial mi,ze mam migdaly do usuniecia,bo to jest stan zapalny i dlatego mam ropnie na migdalach:-baffled:
tak bardzo sie zmartwilam,ze dzisiaj nie moglam spac rano tez wczesnie sie obudzilam i nie moglam usnac wiec tak sie szwedalam.Eh i jeszcze wzbranialam sie od antybiotyku a tu musze brac.Dziewczyny biore bioparox tabletki na gardlo septolete a plyn do plukania tinctura salviae(wyciag z szalwii) czy ktoras z Was wie cos o ktoryms z tych lekow,bo mimo tego,ze lekarz powiedzial ze moge brac to jak przeczytalam na ulotce nie jest wskazane branie w ciazy no a szczegolnie plukanie szalwia..i teraz mam opory przed uzywaniem tych lekow i martwie sie czy nie szkodze tym mojemu synkowi.
Wrodzona cytomegalia spowodowala liczne dysfuncje organizmu. Mała ma uczulenie na prawie wszystko do jedzenia - stad poradnia immunologiczna (alergolog sobie nie radzi), gastroenterolog ja prowadzil bo miala ciagle krwawienia z jelit (okazalo sie ze to od tych wszystkich alergii, m.in. jest uczulona na mleko dla alergikow - teraz wkoncu restrykcyjna dieta stosowana od 4 lat dala rezultaty). Poza tym audiolog, okulista, kardiolog, rehabilitacje, SI, logopeda, naurolog (padaczka od 10 mz), endokrynolog (niedoczynosc tarczycy) i okulista (za wzgledy na inkubator, tlenoterapie i wczesniactwo).... Hepatolog z powodu cholestazy wewnatrzwatrobowej (niewydolnosc kanalikow od urodzenia, leczona ale z mizernym skutkiem). No i teraz doszedl jej nefrolog - okazalo sie ze ma refluks pecherzowo-moczowy lewej nerki. Za tydzien we wtorek idziemy do szpitala na zabieg kalibracji cewki moczowej, moze cos pomoze.....Wiec nasze zycie troche sie wokol lekarzy kreciNiuni,a co córci dolega?
My też pod kontrolą gastroenterologa jesteśmy,tzn. mój synuś (niedobór wzrostu i wagi,podejrzenie celiakii na szczęście biopsja wykluczyła).Tylko przez moje leżenie to zaległości mamy.Musze go koniecznie zapisać,choć właściwie nikt nic mądrego nie wymyślił,wyniki ok,tak dla czystego sumienia trzeba iść.

(urodził się wieczorem zdrowy 10/10,problemy się rano zaczęły).

z samym M to ten gastro,okulista,laryngolog,ortopeda...