reklama

Kwiecień 2011

lenko, tam nie ma wielkiego wyboru, praktycznie chyba tylko spacerowki? ale glowy nie dam, natomiast odradzam zaku tak drogiej rzeczy w smyku - sporo przeplacisz. co prawda 30% to duzo, ale lepiej na ciuszki chyba wykorzystac i podjechac po wozek do jakiejs hurtowni dzieciecej. :-)

a co do prasownaia - piona, ja tez tak chcialam, tylko mnie natchnelo. po porodzie na bank nie bede prasowac.

a co u hermionki? cos sie dawno nie odzywala...

i wiecie co, ide spac.. zdrzemne sie. nie mam zbyt wiele do roboty, co mi tam.

reklama
Witam:)
Miesiąc mnie nie było na forum a tu takie zmiany, trzy rozpakowane:-) jejku! My wczoraj mieliśmy USG. MIchaś waży 2560g i ma około 47 cm. Duży już i bardzo się rozpycha w brzuszku. Za 16 dni mam mieć zdjęty pessar, do tego czasu chcę mieć już wszystko przygotowane łącznie z zakupem ciuszków i bucików dla córeczki bo jak sie mały urodzi to raczej nie będę miała do tego głowy:-D.
Obecnie jestem na etapie szukania wygodnego fotela do karmienia piersią maluszka i powiem Wam że to wcale nie taka łatwa sprawa. Zaraz jadę do paru komisów, może coś znajdę. Jeden mam już na oku ale drogi dość.
Pozdrawiam!

laski, nie doczytuje wieczornych wiadomosci, wpadlam sie pochwalic:

WYPRASOWALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRAWIE WSZYSTKOOOOOOOOOOO!!!!!!! HAHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

jestem z siebie MEGA dumna :-D jeszcze tylko jedna pralka mi zostala :-D z ciuszkami wiekszymi juz. jacie ;-) mam prawie wsio gotowe! i malz obiecal mi pod koniec tygodnia lozeczko skrecic :-D kochany moj :-D jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

WOW:szok: tzn że czas na nas i zaczynamy rodzić, bo normalnie koniec świata nastąpił:-D:-D:-D jestem pod ogroooomnym wrazeniem :-D

Hej Brzuszki!

Wczoraj padłam na pyszczydło po wizycie w Ujastku...
...spokojnie, po prostu ze zmęczenia, ale również z wrażenia
Była to wizyta w ramach NFZ, a obsługa bardzo miła i fachowa, od pani w recepcji, po gina, który okazał się być przemiłym luzakiem i gadułą (wbrew netowym opiniom)
Jedyne zastrzeżenie to długi czas oczekiwania, bo dwie godziny...ale warto było, bo w kieszeni zostaną 3stówy 40-KTG, 90-sama wizyta, oraz 160 -badania, na które dostałam skierowanie. Trzy badania będę musiała zrobić we własnym zakresie, niestety te dosyć kosztowne, CMV-80, wymaz z pochwy-70, i TOXO -60
Ale generalnie jestem zadowolona.
Dzisiaj zamierzamy jeszcze podjechać do Ujastka, bo DRZWI OTWARTE, więc więcej info wieczorkiem.
A wracając do wizyty, to skurcze regularne, ale szyjka jeszcze trzyma, więc od dzisiaj więcej ruchu, więcej seksu, a w weekend...może więcej nas:happy2:...wkrótce pełnia

MIŁEGO DNIA!

Cieszę się, ze wizyta udana :) własnie 19 jest pełnia więc kto wie... moze nam przybędzie kwietniowych maluszków :)
Daj znać co ciekawego dowiedzieliście sie po dzisiejszych odwiedzinach, acha a remont już skończyli? remontowali niedawno któreś sale...

Morgaine dziewuszko wiesz przecież, ze wszystko bedzie dobrze, Ja też to wiem, więc no stres, po wizycie wpadaj i opowiadaj co się dowiedziałaś :)

Anawoj trzymam kciukasy za pozytywne zakończenie wizyty

Bachucha trzymam kciuki za dzisiejsze USG

U mnie poza wczorajszym czopem nic się nie dzieje, czuję sie dobrze, tylko znowu wieczorkiem nie mogłam sobie znaleźć miejsca, a poza tym to wszystko w normie, fajnie by było gdyby sie coś ruszyło w weekend :) ten termin mi bardzo pasuje :)

Hej dzien doberek.

Ja juz dzis duzo lepiej, natomiast bardzo przymulona jestem. Najchetniej poszlabym spac :-) heh...

Co do szpitalnych ciuszkow, zastanawia mnie jak one gina?? No jak? Bo przeciez dziecko przebieram sama to gdzie i co ma mi sie zgubic? Brudne chowam do torby a swieze zakladam na bobaska. Nie widze jak by mialo mi zginac... Co oni wam torbe otwieraja czy dziecko rozbieraja ze gina??

:P :P :P :P :P :P :P :P :P

za zlosliwosci kara: nie urodzisz w weekend :P :-D

asiunia
, tez sie nad tym zastanawiam. w moim szpitalu dziecka sprzed oczu nie biora nawet na 5min, wszystkie badania i szczepienia robia w sali, przy mnie! a nawet jak w innym szpitalu wezma na badania to co, przebieraja po drodze?!

Ostatnia edycja:
no dobra może być przed weekendem:-D:-D:-D

U mnie w szpitalu jak muszą zrobić jakieś badania poza salą to idziesz z dzieckiem, więc zawsze masz maluszka na oku chyba, że masz ochotę położyć je na sali noworodków...

Witam:)
Miesiąc mnie nie było na forum a tu takie zmiany, trzy rozpakowane:-) jejku! My wczoraj mieliśmy USG. MIchaś waży 2560g i ma około 47 cm. Duży już i bardzo się rozpycha w brzuszku. Za 16 dni mam mieć zdjęty pessar, do tego czasu chcę mieć już wszystko przygotowane łącznie z zakupem ciuszków i bucików dla córeczki bo jak sie mały urodzi to raczej nie będę miała do tego głowy:-D.
Obecnie jestem na etapie szukania wygodnego fotela do karmienia piersią maluszka i powiem Wam że to wcale nie taka łatwa sprawa. Zaraz jadę do paru komisów, może coś znajdę. Jeden mam już na oku ale drogi dość.
Pozdrawiam!

No to piona, ja też szukam fotela coby wygodnie małego karmić. Miałam upatrzony w ikei - bujany ale mi go ze sprzedaży wycofali siet siet:wściekła/y: teraz jedynie te mi wpadł w oko IKEA | Sofy z pokryciem z tkanin | Fotele z pokryciem tkanym | POÄNG | Krzesło bujane ale nie ma opcji ramy w ciemnym kolorze a meble mam wenge tak ze odpada:no: ale dziś pobuszowałam na allegro i znalazłam bardzo bardzo podobnisty i duuuuuużo tańszy FOTEL BUJANY ORZECH MATERIAŁ BEŻ 33 (1496282961) - Aukcje internetowe Allegro - jeszcze tylko dzisiaj z mężulem skonsultuje i zamawiam:-):-)

U mnie dzisiaj jeszcze wiosennie bo ponoć ma się pogoda zepsuć tuż tuż - chyba zaraz kawkę z tatą w słoneczku wypije:-)

Ostatnia edycja:
odnośnie ciuszkow w szpitalu...
nie zawsze dzidzia może być przy mamie, np. po cc, kiedy przez 12h leżysz bez ruchu- myślę, ze ciuszki giną w takich np. sytuacjach...a przecież nikt nie wykluczy, że poród sn nie zakonczy sie cięciem, więc pewnie dlatego wola ostrzec.

Ja w nocy trochę się przestraszyłam, bo obudziłam się około 3 z posmakiem krwi w ustach...i miałam bardzo duzo sliny własnie z krwia...po jakims czasie sie uspokoiło...

morgaine musi być dobrze!
anawoj powodzenia!

ja też chciałabym miec to wszystko juz za soba...tzn. jeszcze troszke za wczesnie, ale generalnie mam dosc calej tej ciazy...

musze siasc wreszcie na allegro i zaczac zakupy...i chyba bede brac, jak leci. Nie chce mi sie nawet szukac, wybierac, porównywac

Dzień Dobry :)
Kto mi zabrał słonko sprzed okien??? No kto??? Oddawać!
Kurdeeee, nie wstałam i nie poszłam na badania. No normalnie nie dałam rady... Całą noc nie spałam, więc niby jak miałam się podnieść o 7:00 z łóżka, kiedy właśnie wtedy zachciało mi się spać??!! No i właśnie w taki sposób nie poszłam. Pójdę jutro :tak:.

aenye
, gratuluję wyprasowania, aleee zobaczymy jak Ci pójdzie z resztą pralek, hihi. Nie to żebym w Ciebie wątpiła.... :-p.

morgaine, Ty tam dzisiaj na nich wymuś, żeby Ci wszystko dzisiaj powiedzieli, bo jak nie to my wszystkie się tam przejdziemy do tych doktorków, chyba nie ma nic gorszego niż rzesza ciężarnych bab... powiedz im tak!!!

Ciuszki giną w szpitalach? Ja właśnie głównie do szpitala mam nówetki, no wiecie tak jakoś przy pierwszym, do szpitala... to tak jak stara baba zakłada lepszy beret w niedzielę do kościoła :-D (bez obrazy dla moherowych...). Szkoda, gdyby zginęły ale z tego co się orientuję w moim szpitalu nie giną (mam nadzieję).

reklama
To może podpisać ubranka :-) Ja sobie nie wyobrażam, żeby ginęły.

Czy Was też tak plecy bolą ? DOpiero ciąża daje mi się we znaki. A już myslałam, że przejdę w 100% bezboleśne ( z wyłączeniem porodu).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry