reklama

Kwiecień 2011

baby, no tez nie demonizowalabym tej kolezanki, ze jej dziecko jej nie kocha i sie jej boi, ale nie kumam takiego podejscia jakie ona ma i juz. wg mnie dzieci sa malenkie, bezbronne i trzeba roztoczyc nad nimi calkowita opieke i miloscia otoczyc jak kolderka. bo od kogo dostanie jej tyle, co od nas? przeciez dwa miesiace temu te dzieciaczki byly u nas w brzuchu, otulone calkiem nami.

ja owszem, 'wyrzucalam' dzieci z lozek, jak juz mialy ponad 6 mies, tzn jak juz byly na tyle kumate, ze specjalnie mnie budzili, zebym dala cyca, pobujala, ponosila w nocy. i dalam rade to zrobic, wiec teraz tez tak zrobie, w swoim czasie.
ale co prawda - to nie mam problemu ze spaniem malego w dzien, on bardzo duzo spi i nieraz sam zasypia, w macie, foteliku, lozeczku. sam z siebie. wiec mowie, nieraz jak pol dnia przespi to tesknie za nim okropnie nocami ;-)

aaaa i znowu daje SS - juz dwa dni - i znowu dziecko mam zlote! spi, smieje sie do nas wszystkich, nie placze nic. cudny. wiec to kolki byly, jak nic.

reklama
moim zdaniem baby jak dziecię wrażliwe to może to odebrać jako odrzucenie, a po drugie, no cholera od tego są matki.
(...)
a poza tym dziecko na bank nauczy sie samo zasypiac czy spac w swoim lozku, w swoim pokoju...
amen!
grunt, żeby się cieszyć macierzyństwem i bąkami, póki są malusie i chcą się tulić; rezolutne dwulatki mają często gęsto inne plany:)

co do tulenia spania z dzieckiem to uwazam tak samo jak aenye narazie sa mlautkie trzeba je tulic calowac i spac z nimi jesli tego chca a nam jest z tym wygodnie...jak beda starsze wtedy mozna je nauczyc zasypiac spac bez smoka bez jedzenia itd. nie zawsze to latwe ale do zrobienia ;-)
mi w koncu udalo sie kupic sab simplex mam nadzieje ze szybko przyjdzie i zadziala bo juz wyprobowalam wszystkie dostepne sposoby i nic :-(
Nati gratuluje zabka ale szybko :-)

andariel, tak, sab simplex, daje juz jakies nie wiem - poltora miesiaca, ale tylko trzy razy dziennie, robie przerwy co jakis czas i sprawdzam, ale niestety albo mlody sie przyzwyczail, albo faktycznie ma kolki. nam nie potrzeba wiecej niz 3x 15 kropli, ale generalnie ok 6 razy na dobe powinno sie dawac, przed karmieniem.

willmek
, trzymam kciuki,zeby wam pomogl :-)

wlasnie wybieram chuste ;-)

moja mała spała do 6 od 17!!!!!! oczywiście 2 razy przerwa na cycola ale z zamkniętymi oczami. o 7 zasnęła jeszcze więc i ja z nią. jestem w szoku ale jaki ma dobry humor śmieje się ciągle.

obudziła się o 21 ale tak "nocnie" mlaskała tylko dostała cyca nawet oczu nie otworzyła i nadal śpi bardzo dziwne. no ale ja zadowolona jestem
nati masz ode mnie złoto za najgrzeczniejsze dziecko hahah;-) no Asie już są takie fajowe...
jak dobrze, że są z nami mamy potrójne :)

Morgaine wielki buziak dzieki za rady :)
moja kolezanka ma synka 5 tyg starszego od Adrianka i ciągle powtarza, że z dzieckiem trzeba brutalnie bo inaczej sie nie nauczy i mam wrazenie, że on jest coraz bardziej nerwowy, na początku taki nie był, wydawał sie być spokojnym i szczęsliwym dzieckiem a teraz zupełne przeciwieństwo, ostatnio nawet nie chce sie do niej uśmiechac uśmiecha sie do taty do nas a do matki nie... a nasz młody mimo, ze czasem jest okropnie mareudny i dla mnie jest uciążliwe noszenie go ciągle to widzę, że jest szczęśliwy, nawet ta koleżanka widzi, ze uśmiecha sie ciągle a jej synek prawie wcale...
myślę wiec, ze masz bardzo dużo racji :)
az sie zaczerwienilam hahah
ale tak serio to nie jestem za karmieniem dzieci slodyczami i bez przesady, ale jesli chodzi o milosc, przytulanie, bujanie, noszenie w chuscie, spanie z dzieckiem - bezcenne, za reszte zaplacisz kartą hahahah

andariel, tak, sab simplex, daje juz jakies nie wiem - poltora miesiaca, ale tylko trzy razy dziennie, robie przerwy co jakis czas i sprawdzam, ale niestety albo mlody sie przyzwyczail, albo faktycznie ma kolki. nam nie potrzeba wiecej niz 3x 15 kropli, ale generalnie ok 6 razy na dobe powinno sie dawac, przed karmieniem.

willmek
, trzymam kciuki,zeby wam pomogl :-)

wlasnie wybieram chuste ;-)

no jaka wybralas??!! chwalic sie tu szybko...
i tak sama decyzje podjelas?:-D

anadriel esputicon i gripe water to dla takich dzieci jak moja, ja najem sie kapuchy, smazonego a ona zaczyna troszke jeczec no to jej podam wody koperkowej i jej przehcodzi:) nie no ja to mam bezkolkowe dziecie w 100%:) do dzisiaj SS nei kupilam...no a teraz to juz po co...

u mnie w koncu fajna noc. spala na mm od 20 do 1, potem do 4 i do 6 no a o 7 szwagier nas koparką obudzil bo przyjechal:-D

milego dnia

reklama
Moje dziecko nie zapeszajac od 3 dni zasypia 20 min po 20 spi do 1-2 zas do 4 no i do 7 wtedy sobie lezymy gadamy i sie smiejemy i znowu nyny od 7.30 do 8 :tak: kochane dziecko mam je spi a a jak nie spi do lezy i sie smieje :) wszyscy mi sie pytaja czy on kiedys placze :-) bardzo rzadko tfu tfu jedynie jak cos dolega :) kupcie nam powrocily normalnie 2 razy na dobe , zjadlam jablko moze to go ruszylo, czopki mam ale i pediatra i pani w aptece powiedzialy ze to ostatecznosc i probowac wszystkie inne sposoby :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry