reklama

Kwiecień 2011

właśnie mój siostrzeniec tez na autka do kina idzie, u Was też takie szaleństwo??
Marcelek to wszystko ma w tego zygzaka mcqueen. Ostatnio siostra zapisała Go do przedszkola ( 1-go maja skończył 3 lata) i sie okazało, że do 4-ro latków ma iść bo nie uzywa pieluch, nie śpi w dzień i mówi. chyba dziwne to?? tzn dziwne, że inne dzieci tego nie robią ale może się mylę??
co prawda mówi pięknie i to całymi zdaniami ale to jedyne może na wyrost.

reklama
Nati u nas też zygzak rządzi, w ogóle Rafał to non stop autka i nic do szczęścia więcej nie trzeba:-)
Co do przedszkola to rzeczywiście dziwne.. R był już w przedszkolu jak miał 2 lata i 4 mce w grupie 3 latków (państwowo) bez pieluchy, już ładnie zaczynał mówić zdaniami(teraz nawija jak szalony, ale ma już 3 skończone) i dzieci w Jego grupie też bez pieluch i tez mówiły. Poza tym z tego co wiem to w większości placówek jest tak, ze dziecko musi byc odpieluchowane .. Na drzemkach lądował w sali zabaw z 5latkami i z niektórymi 4 latkami, bo w 3 latkach wszyscy spali, On nie śpi w dzień odkąd skończył 1,5 roku:)

moj tez lubi mcqueena ale bez przesady. jakiejs mega jazdy nie ma, ale ja sama nie moglam sie doczekac premiery dwójki;-) super:) siedzielismy oboje z otwartą buzią hahahahha i oglądali wcinając popcorn!

u mnie kupa raz na tydzien!! masakra!!!

pokarmu znowu malo i poszla butla teraz no i jest spokoj, a tak caly dzien drzemki krotkie, po pol godz - godz. to dla nas malo:-D

baby zaglosowalam
pandora ja na gorce to mnie nie zalalo, za to dach do d... wiec trzeba go naprawic i chlopakow pokoj wygipsowac i pomalowac, bo z kawalka sciany odpada farba:( z wilgoci:( czyli szykuje sie mi we wrzesniu remont calego mieszkanka: malowanie korytarza i pokoju chlopakow (przydaloby sie jeszcze salon i kuchnie ale nie wiem czy M namówię) no i lazienka od stop do głow wlacznie ze skuwaniem starych plytek!! czujecie ten syf????!!!! ja nie wiem jak to przetrwam.
no i nie bierzemy kredytu tylko sprzeadjemy jedno auto:) dwa nam nie potrzebne utrzymanie kosztuje dodatkowa kase, a tak przynajmniej bedzie dach i lazeinka:-D

edit: jak Starszak mial 3 latka i szedl do pkola to zakladali do drzemki niektorym dzieciom pampera...a co do mowienia to 3 lata to sie zaczyna u wielu mowa dopiero.... moj siusia pieknie, a mowic do wrzesnia moze zaczne:-D narazie coraz wiecej powtarza:)

Narzekałam, że maluch dziś marudzi i nie chce spać to teraz już nie mogę się doczekać aż w końcu wstanie - i jak tu babie dogodzić:-D Przed 17-tą ubrałam cieplusio Szymonka i wysłałam mężuline z nim na dwór (u nas 13 stopni tylko). No i jak maluszek zasnął w wózku chyba po 5minutach to do teraz chrapie - głośno gadamy, muza leci, tu czasne szafką tu drzwiami a jego nic nie rusza; wózek wnieśliśmy do domku oczywiście bo bardziej sie rozpadało. Chyba brakowało mu faktycznie wyjścia na powietrze, w zasadzie przyzwyczajony po całych dniach być na ogródku

A ja w tym czasie posprzątałam mieszkanko na błysk, okąpałam się na spokojnie, mleko odciągnęłam bo jutro z rana planuje z mamcią na rajd zakupowy wyruszyć (wyprzedaże są już fajowe) no i czekamy aż dzidzik wstanie. Aaaa planowaliśmy dziś miły wieczór we dwoje ale chyba nici z tego, bo jak tyyyyyle Szymon śpi to pewnie nie ma szans na szybkie zaśniecie... zobaczymy

Jacie, ile ja mam mleka:szok: coś mi się mega rozregulowało... w zeszłym tyg to zapalenie piersi to z mega nawału się zrobiło i teraz niby ok ale piersi ciągle pełne tak na maxa. Musze coś chyba na zmniejszenie laktacji zarzywać... z jednej strony ściągłam 120ml:szok::szok::szok: i jeszcze leciało i leciało (a wcześniej to ledwo 60 wycisłam). Ja niewiem co to sie dzieje...

morgaine bedzie syf ale nowa łazienka jak bedzie cieszyć oko!!!!!!! nikt chyba nie lubi remontów ale potem...:-)
nati chrześniak mężuliny też tylko zygzak!!! do tego stopnia że tylko czerwone rzeczy ubiera, innych nie ma szans ( a wystarczy że jest tylko czerwona kropka czy pasek to już okj)

Ostatnia edycja:
Oooo ciągnie Cię jeszcze blizna?? tyle samo czasu mamy od cesarki co do dnia;) ale mnie już długo ani nie boli, ani nie ciągnie. Jest ok... hmm
Mnie ciągnie i czasami jak mam ciaśniejsze spodnie biodrówki to kłuje. Ostatnio aż się zgięłam w nocy jak spałam na brzuchu i się przekręcałam na bok bo otarłam blizną po prześcieradle.

A moje właśnie baraszkuje na brzuszku na macie :P Wiecie co, wygląd mi na to, że to moje dziecko będzie leworęczne...
Wiesz co, też zaczęłam jakiś czas temu tak myśleć odnośnie swojej Gabrysi. Częściej pcha lewą rączkę do buzi, chwyta chętniej lewą zabawki, jak się przekręca z brzucha na plecy to przez lewe ramię. Albo to jakaś asymetria czy coś...

Jeśli chodzi o pchanie łapek do buzi to normalny etap, dziecko się uczy swojego ciała, zaczyna od rączek. A jak pcha ciągle coś do buzi to i śliny więcej. Nie znaczy to, że od razu każde dziecko śliniące się i z rączkami w buzi ząbkuje. Ale moja mama i teściowa tego nie rozumieją i nic tylko ząbki idą wg nich :P

Czy Wasze dzieci reagują jakoś inaczej na obcych ludzi? Moja Mała od kilku dni jakby się bała nieznajomych. Wczoraj była u mnie koleżanka i zaczęła się uśmiechać do Gabrysi, podeszła bliżej i coś zagadała a Mała w ryk chociaż była u mnie na rękach. Dzisiaj była inna koleżanka i to samo. Dopiero po jakimś czasie jak poobserwuje z daleka to przestaje się bać i nawet się uśmiecha do tej osoby. Myślałam, że później się to zaczyna. Bo z psychologii rozwoju takich maluchów to ja już mało pamiętam i zgłupiałam.

Trzymajcie kciuki jutro, bo jadę z Gabrysią na cały dzień do teściów. Mąż pracuje cały dzień i zaproponowali, że mi teściowa pomoże. Muszę być twarda i protestować przeciwko noszeniu Małej cały dzień na rękach. Zgodziłam się, bo myślę, że M na tym zależy i nie chciałam mu przykrości robić. No i zjem obiad spokojnie ;)

madziarkas, szałwię pij dwa razy dziennie i powinno się uspokoić. Ja tak miałam jak mi się zrobił nawał po 1,5 miesiąca karmienia. Kilka dni szałwi, stłuczona kapusta po karmieniu/ściąganiu i przeszło :)

Ostatnia edycja:
Mnie ostatnio jak już pisałam kilka dni temu, bolała cała pierś. Trwało 1 dzień, czułam jak by ją przewiało, bolało nawet jak dotykałam. I w tej piersi stutek mnie boli, jak mały ciągnie z cycka.

Hejka!!!

Rany,ale pogoda!!!Zimno jak na 1 lipca...
Byliśmy dziś w tym ośrodku rehabilitacji,termin na wizytę już (!!!!!) na 5 sierpnia-bo zazwyczaj czeka się 3 m-ce... Ale że dzidzia mała,to trzeba jak najwcześniej go zobaczyć!

jankesowa-u mnie z sutkami spokój,nic nie boli i nigdy nie bolało.Smarowałam sutki taką maścią Maltan w czasie ciąży i są zahartowane:-)

madziarkas-Ty nie zważaj na nieśpiącego bobaska,tylko męża weź w obroty-a Szymuś pewnie przymknie na to oko;-) My starszą wysłaliśmy na noc do babci-zresztą sama była chętna i też szykujemy się na wieczór;-)

morgaine-nowa łazienka,no no no...udanego remontu!!!

marma-polepszenia i poprawy nastroju życzę:tak:

eywa-sto lat i buźka dla Natalki na te jej 3 m-ce-prosto od Karolka!!!

u mnie z sutkami ok:tak: jak tylko czuje że robią się bardziej wrażliwe smaruje lansinohem(dzięki Morgaine:tak:) i wszystko jest cacy, zresztą rzadko tak się dzieje:-)

mały dziś wyjątkowo niespokojny cały dzień nie chce spać i ciągle marudzi:-( na szczęście pozwolił się zamotać w chustę- i jak na pierwszy raz chyba nawet mu się podobało:-)

reklama
Dziewczyny jak wasze sutki ?? bo mnie bola masakrycznie :( nie mam ran ale jak maly ssie to masakra i nawet jak przestanie to nadal rwie ze hoh:-(

ja mam jeden zrujnowany, prawy, nawet mala ranke mam... i zero przyjemnosci z karmienia tym cycem :/
I zadne lansinohy nie dzialaja na mnie, nic a nic. Nawet dupe Malej tym smarowalam i tez jakos nie widze rezultatow - na dupsko u nas najlepszy sudocrem :-)

Mnie ostatnio jak już pisałam kilka dni temu, bolała cała pierś. Trwało 1 dzień, czułam jak by ją przewiało, bolało nawet jak dotykałam. I w tej piersi stutek mnie boli, jak mały ciągnie z cycka.

tez tak mialam i musialam brac antybiotyk na to, bo bolal mnie cyc ze dwa dni i goraczke masakryczna mialam....

Wyglada na to, ze moja strasznie duzo tych kup robi, jak Wasze w wiekszosci tylko po jednej/dwie :-O

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry